browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Corniche d’Or, Antibes, St. Paul de Vence en terug naar huis

Posted by on augustus 13, 2017

Na de rustdag weer op pad. Ik wil de route langs de kust rijden tussen Fréjus en Theoule sur mer, de Corniche d’Or. Heel lang geleden gedaan en toen ook heel leuk gesnorkeld. Dat is dus het doel, ook ergens naar het water om te snorkelen.

De route is makkelijk gevonden en je hebt meteen mooie plekjes om te stoppen en te genieten van het uitzicht. In mijn herinnering was het wel meer natuur, nu is er heel veel bebouwd. We stoppen al snel om te kijken, foto’s te maken en kort te wandelen. Dan komen we ook langs plekjes waar je naar beneden kunt, parkeren is een uitdaging, het lukt bij het tweede plekje wel, Calanque d’Aurelle. Hup naar beneden. Mooi strandje in kleine baai met rotsen aan beide kanten. Florian is nu ook over z’n zoute water angst heen om te kunnen snorkelen, hij wilde eerst niet onder water met z’n duikbril in zee. Na effe wennen gaan we met z’n drieën snorkelen, ik houd Florians hand vast want hij vindt het wel diep. Erg leuk! Voor mezelf is snorkelen hier, na duiken op Bali enzo, niet heel bijzonder maar met de kids is het heerlijk zo. Hun reacties op wat ze zien is geweldig!

Rond 11.45 rijden we verder, op naar Antibes voor een broodje met eendefilet, eendemaagjes, truffelkaas, sla en uienconfit, picknick in de haven van Antibes. Lekker!

Terug op de camping daar nog even zwemmen. Het diner is een Sandwich Americain, een baguette met iets van vlees, sla, saus en frites, zeg maar een soort kapsalon maar dan op een broodje en het hoeft niet perse kebab te zijn.

De dag begint met een leuk loopje, ik kan helaas niet rond, m’n route loopt over privé terrein en de waarschuwing laten me toch omdraaien ;-). Later gaan we naar St Paul de Vence, hier zijn we al eens geweest 10 jaar terug in mei. Mooi stadje maar erg druk, in een voorjaarsvakantie is het dan leuker omdat het gewoon rustiger is. We liepen nu meer ‘om’ het stadje heen langs de stadsmuren en beetje door de drukte heen. We vinden wel een Thais tentje in een steegje, die blijkt erg lekkere Thaise salades te hebben, een Laab (gehakte kip) en een som tam (papaja en garnalen), beide erg lekker. We nemen meteen wat mee voor ’s avonds, lekker!

Terug op de camping nog ff zwemmen en verder rustig aan. Het is wat ‘koeler’, 27C, vandaag en op de camping waait het best hard. Lekker weer zo!

De laatste dag moet er natuurlijk ingepakt worden, dat gaat Alice doen. Ik neem Florian mee, die kiest om nog een keer te gaan snorkelen, Rosalie blijft bij Alice. Helaas waait het nog steeds flink, de zee is wel rustig maar het water is een stuk kouder. Het snorkelen is dus maar eventjes maar het rijden langs de zee is erg leuk en de stops bij strandjes en naar beneden wandelen gaan lekker. We lunchen langs de kustweg, voor mij een flinke Pan Bagnat en Florian een hotdog.

We zijn pas rond 16 uur terug. Langzaam opruimen en de caravan op orde maken. We eten op de camping, best okay, verse vis met peterselie dressing en een entrecote. Een beetje op tijd naar bed en de caravan verder op orde maken.

De laatste dag, we gaan terug vandaag. We hopen het in 1 dag te doen maar het is een zwarte zaterdag dus je weet maar nooit. Net voor zevenen rijden we van de camping af, eerst nog ff wat ontbijt halen en dan weg. Het verloopt allemaal voorspoedig, rond 10 uur is het wat drukker en denken we dat de files nu gaan komen maar nee. Naar het zuiden zien we wel veel files. Google stuurt ons in Lyon anders dan normaal en ook daar geen problemen. We lunchen bij Subway in Beaune (onthouden voor een eventuele overnachting ooit). Het wordt alleen maar rustiger op de weg!

Tanken in Luxemburg, daar begint het ook flink te regenen. Een laatste stop in België voor een frietje, tuurlijk een top frietje met een gehaktbal met tomatensaus, wat kunnen die Belgen toch lekkere frietjes bakken! Pas in Nederland wordt het weer droog en om 21.30 rijden we de straat in. Fijn om weer thuis te zijn ja, zo’n lange rit vind ik toch wel minder.

Comments are closed.