Mekong delta – Ben Tre

Vanochtend rustig aan doen, het lijkt dat de jetlag voor allemaal voorbij is. Rustig aan ontbijt regelen, ik probeer een spicy pork floss bun, raar broodje, tussen hartig en zoet in. Rustig aan inpakken en ook 12 uur naar beneden voor onze rit naar de Mekong delta, zo’n 2 uur. Leuke rit, genoeg te zien.

Ons verblijf ziet er top uit! We blijken de enige gasten te zijn en mogen wisselen naar 2 kamers ipv een familiekamer, dat willen de kids wel!! We lunchen ook meteen, prima lunch, gebakken noedels, nasi, en vermicelli met loempia’s. Ik regel meteen een auto terug naar het vliegveld voor overmorgen. Ook de was is geen probleem, super vriendelijk! We relaxen de rest van de middag bij het zwembad. ‘s Avonds eten we bij het hotel, een flinke maaltijd met kip curry, gefrituurde garnalen, Chinese soep, boontjes met knoflook icetea en wat fruit. Daarna chillen op de kamer met ijs, cola en een filmpje! Vakantie!

Weer goed geslapen! Ik ga voor het ontbijt vast met een fiets wat verkennen in de omgeving. Dat fietsen komt wel goed. Ik haal nog wat te snaaien en cola bij een mini supermarkt en fiets dan weer terug. Het ontbijt is prima, we gaan voor het westerse ;-). Gebakken eitjes met stokbrood, wat fruit en vers sap. Top!

Rond 10 uur gaan we fietsen, ik heb een route uitgezet en ben benieuwd wat we tegenkomen, zo’n lijntje is soms amper een pad ;-). Eerste stop is koffie. IJskoffie dus, lekker! Het rondje fietsen is top, meestal lekker rustig. Ergens halverwege de route stoppen voor wat te drinken bij een mini marktje. Drinken bestellen lukt prima met aanwijzen en ijs krijgen we erbij, want koelen van drinken is zeker niet standaard. Geen Engels maar met Google translate blijkt dat het voetbalfans zijn en Nederland kennen ze en lijken ze ook te volgen! 🙂 erg leuke stop zo! Daarna fietsen we rustig verder, top rondje! Erg leuk zo op pad en fietsend is best OK ondanks de warmte. Om ca. 12.30 zijn we weer terug. We lunchen heerlijk bij het hotel, vers gemaakt op bestelling, kan niet beter!

De rest van de middag chillen bij het zwembad want warm is het zeker. En het is hier nu regenseizoen maar dat merken we alleen aan bewolking! ‘s Avonds weer een lekkere maaltijd, we hebben voor 3 personen besteld want het was vrij veel. Deze keer krijgen we vis in vissaus, gefrituurd varkensvlees met een sausje, roerbak broccoli en wortel met j knoflook en wintermeloensoep en nog wat mango na. Lekker met wat extra chili dip!

De laatste avond al weer, morgen maar Hoi An, daar blijven we wat langer.

Voor vertrek wordt nog gevraagd of we geïnterviewd mogen worden om toerisme te promoten, dat mag wel ;-). Grappig, de interviewer spreekt geen engels, de mevrouw van het hotel vraagt en wij antwoorden in het engels. Nog een stukje gefilmd met ons op de fiets. We krijgen nog een kopie van het filmpje, ben benieuwd!

Categories: Azie, Mekong delta, Vietnam | Tags: | Leave a comment