Weekje Parijs en Ardèche

De meivakantie is er weer. Deze keer hebben we al vroeg besloten, tenminste de kids, dat we in ieder geval naar Parijs gaan. Leuk dat Rosalie en Florian zelf ook ideeen krijgen voor tripjes! In januari al een hotel in Parijs geregeld, tenminste een buitenwijk (Pantin) van Parijs dicht bij de metro. Toen de mei vakantie dichterbij kwam gingen we kijken waar het mooi weer zou zijn de midweek na Parijs. Lichte voorkeur voor de Dordogne maar daar was de voorspelling erg slecht en de Ardèche een heel stuk beter, daar dus voor het vervolg.

Op vrijdag 25 april vertrekken we op tijd, geen dakkoffer ivm de garage van het hotel, dus iets beperkt in wat mee mag. Het past allemaal best. We hebben vooral file rond Antwerpen, de rest valt mee. Rond 13 uur zijn we bij het hotel, we kunnen meteen de kamer in, gelukkig. Effe de ‘Parijs’-tas eruit en ik ga parkeren. De auto staat volgens mij veilig, hek rondom ondergrondse garage! De kamer is een heel stuk ruimer dan op de fotos, da’s wel lekker met zijn vieren. We starten met een lunch bij Subway. Daarna meteen maar naar de Eiffeltoren met de metro, blijkt weer erg makkelijk, begin en einde zoeken en dan weet je welke richting je op moet.

Het is nu nog lekker weer, warm in de zon maar fris in de schaduw. Perfect wandel en foto weer! Erg leuke fotos van de Eiffeltoren! Wel veel te druk om er op te gaan, helaas, misschien later dit weekend. We drinken en snacken wat in de buurt daarna gaan we weer terug. De metro vanaf Bir Hakeim blijkt bovengronds te zijn en wat een top uitzicht vanuit de metro op de Eiffeltoren!

’s Avonds eten we lekkere sushi in de buurt, hier zit genoeg! Het was een lange dag, op tijd naar bed!

De volgende ochtend nog wat rustig aan doen en rond 9.30 gaan we ontbijten bij Paul in het winkelcentrum bij het hotel. Mijn Frans is nog niet scherp, kreeg een rare blik toen ik pommes de terres (aardappel) bestelde, oh ja dat is het niet…… ik herstelde meteen naar jus de pommes (appelsap), de mevrouw kon er hartelijk om lachen. Eerst gaan we naar de Marais buurt, een overdekt eetmarktje zoeken. Metro naar Republique en wandelen. Leuke buurt en de markt zijn we eigenlijk te vroeg voor, rond of na de lunch was beter geweest. Ach ja we wandelen verder richting de Notre Dame. Onderweg drinken en eten we wat, voor mij een kopje uiensoep, lekker!!

De Notre Dame ziet er mooi uit ondanks de brand maar echt in de buurt ervan kom je niet, alles is afgezet! Daarna gaan we op zoek naar een lunchadresje, we vinden een druk tentje maar eenmaal binnen blijken het allemaal Aziaten te zijn, een reisgezelschap! Gelukkig is het eten best, alleen de kids hebben weinig keus en kiezen pasta. We zijn dan vlakbij het Louvre dus wandelen we daar heen, helaas slaat het weer ineens om, flink waaien en regen opeens! Mijn kaal bolleke doet er pijn van!!! Dan willen we naar een andere overdekte markt, snel naar de metro. Helaas zijn door de gele hesjes wat stations dicht en kunnen we niet komen waar we willen. We zijn ook best nat geregend dus gaan we eerst naar het hotel. Daar relaxen we wat, langer dan gedacht, ach ja, het is vakantie!

Voor het avondeten wil Rosalie graag couscous en dat kwamen we gisteren tegen dus daar lopen we weer naartoe. Het blijkt een erg populair restaurant te zijn, gelukkig zijn wij vroeg want als we gaan staan er aardig wat wachtenden. Het smaakt goed maar het is niet helemaal mijn ding. Daarna wandelen we weer terug, morgen laatste dag Parijs.

Redelijk op tijd ontbijten we bij Mc Donalds. Het plan voor vandaag is Montparnasse gebouw op, naar de Sacre Coeur, Arc de Triomph en een overdekte markt.

De metro naar Montparnasse is snel en eenmaal bij de toren kunnen we zo goed als meteen naar boven. De kaartjes zijn vrij prijzig naar het uitzicht is mooi, er komt zelfs af en toe een zonnetje door. Het is wel best koud door de wind.

Daarna eerst effe wat drinken en dan op naar de Sacre Coeur. De metro er naar toe is best lang en de trap naar boven lang, als we er zijn πŸ˜‰. Hier is het wel een stuk drukker!! Mooi plekje met mooi uitzicht, alleen jammer van al die toeristen! πŸ˜‰ Om te lunchen lopen we de drukte uit en komen met hulp van Google bij een leuk, klein tentje. Geen toeristen hier en het smaakt ook nog best!! Ik heb de salade met eendemaagjes (gesiers), lekker!! Leuke bediening ook, echt niet alle Fransen zijn onaardig πŸ˜‰.

De volgende stop is de Arc de Triomph. Helaas begint het weer wat te regenen maar wel een aardige agent, Florian mag met hem op de foto. Wat een prachtige Arc en de mega rotonde. We zien ook nog een ongelukje gebeuren, niets ergs scooter en auto.

Het gaat hard vandaag, op naar La Grande Epicerie de Paris. Wat een geweldige winkel zeg, wel aan de prijs! Jammer genoeg geen keukentje in ons hotel. We nemen alleen 2 broodjes, 1 met lomo en 1 met iberico ham (beide Spaanse specialiteiten), lekker. En om te snacken wat harde worstjes en dan heeeel goed inhouden om niet als een bezetene in te gaan slaan!!

Het is inmiddels 16 uur en we zijn aardig moe, op naar het hotel. We willen indiaas gaan eten maar die blijkt dicht op zondag (zoals vrij veel restaurants). Iets anders dus, tegenover zit een Turks grill restaurant, de reviews zijn enthousiast, dat wordt het dus. Blijkt een goede keus, iedereen vind het lekker. De kebab is een kruising tussen gyros en shoarma, top en heel lekker brood, de merguez van Florian niet te kruidig en de kofte van Alice ook. Lekker!

Het Parijs deel van deze vakantie zit er op. Morgen naar de Ardèche, Lagorce.

We ontbijten bij de Mc Donalds en dan vertrekken we. Op de afslag naar de snelweg gaat het bijna mis. Eerst rij ik door groen weg maar ik geloof dat ik meteen daarna een stoplicht (rood) mis. Gelukkig rij ik niet hard en is er niets aan de hand op geschrokken voorgangers na en een motorrijder die eerst voor me stil gaat staan, ik dacht eerst dat het politie was maar nee, hij was boos en maakte nu verkeer achter me boos πŸ˜‰πŸ˜‚. Dit was zo’n onvriendelijke Fransman πŸ˜‰. Parijs uit gaat verder goed op de file na, eenmaal op de tolweg gaat het voorspoedig. Lunch, voor de 3e keer, bij Subway Beaune, hier zijn we vaak met lunchtijd πŸ˜‚.

De laatste stop voor Domaine de Sevenier is in Pierrelatte bij een supermarkt, wat eerste boodschapjes doen. Rond 18 uur zijn we er. Mooi huisje met erg mooi uitzicht en een rustig plekje, door de wind is het wat fris maar verder niets te klagen.

Op dinsdag hebben we niets op de planning staan. Relaxt opstaan, brood wordt bezorgd. Rond 11.30 gaan we een eindje wandelen naar Lagorce, daar een pauze voor een ijsje en een colaatje en dan terugwandelen. Leuk tochtje. We lunchen met lekkers van gisteren en daarna siΓ«sta. Ondanks het frisse weer willen de kids toch zwemmen, uiteindelijk is alleen Florian een lefgozer πŸ˜‰. We eten een keer zelfgekookt, Bavette met pepersaus, krieltjes en boontjes, blijft behelpen koken in een huisje πŸ˜‰.

Woensdag is het stuk warmer, de wind is weg en het is heerlijk! ’s Morgens wandelen Alice en ik eerst nog een rondje met zijn tweeen, de kids wilde niet mee πŸ˜‚. Dan naar het zwembad, best fris water maar wel lekker nu. Het is strak blauw! Na de lunch, met lekkers van hier, de Savarin Brillat kaas is top!, weer zwemmen en chillen. Vanavond eten we hier in het restaurant.

De volgende dag begint helaas bewolkt en dan is het een stuk koeler. We wilden gaan kanovaren bij Pont d’Arc maar dat doen we naar niet. Dan maar een wat langere wandeling rondom ons huisje, uiteindelijk bijna 7 km, leuk rondje. Na de lunch trekt het weer open en gaan de kids nog ff zwemmen, als het zachtjes begint te regenen gaan we terug. Het gaat dan ook nog hard regenen en hagelen! Daarna trekt het weer open. We gaan nog ff naar het dorpje Vallon Pont d’Arc, supermarkt voor boodschappen en we eten bij de Thai (niets bijzonders).

De laatste dag alweer, het zou wat koeler worden dus wilden we iets gaan doen. Aan de de kids een klim parcours voorgelegd en dat zagen ze wel zitten. Ik nog nooit gedaan maar moet lukken denk, als het maar niet teveel lenigheid vereist, want dat heb ik niet. Gelukkig valt het wel mee weet ik nu πŸ˜‰. Ik ga samen met de kids en Alice maakt de fotos. Florian mag 4 parcoursen en Rosalie 1 extra, ik dus ook πŸ˜‚πŸ˜‰. Het begint met uitleg van de haken/carabenier dingetjes, het komt er op neer dat je steeds met minimaal 1 vast zit en er maar 1 tegelijk open kan. Dan nog hoe je je vast maakt om een ladder op te gaan en hoe je je vast maakt om via de ziprol te ‘glijden’. Na eventjes krijg je er steeds meer handigheid in. Het eerste parcours is vrij dicht bij de grond maar je gaat steeds hoger. De kids gaan erg snel, ik vooral onhandig en voorzichtig πŸ˜‰. Het leukst zijn de ziplines, zeker de hoge en wat me is opgevallen dat je als je vast zit heel veel durft! En je eigenlijk bijna niet valt, tuurlijk je zit vast en dat helpt bij het evenwicht maar niet een keer hingen we in de veiligheidsriemen. Ik was wel blij dat ik er maar 5 hoefde, pfff best vermoeiend en mijn handen zaten onder de klemblaren. Rosalie en Florian vonden het prachtig! Vooral leuk om samen bezig te zijn.

Na het klimmen een late snack lunch in Vallon Pont d’Arc en terug naar het huisje. Effe een dutje doen na een inspannende ochtend! En opruimen want morgen vertrekken we. Ik kook nog een keertje, dit keer pasta met gamba’s en tomatensaus. Goed gelukt. Op tijd naar bed want de wekker staat op 5.45.

We worden van de wekker wakker, wel ’s nachts ff wakker geweest maar toch. Uiteindelijk vertrekken we om 6.30. We treffen alle weersoorten onderweg en temperatuurwisselingen van 1 tot 13 graden, regen, hagel en sneeuw! Wat een raar weer. Nog een frietje in Aywaille en we rijden om 20.15 de straat in. Weer thuis! Leuk weekje weer, op naar de grote vakantie!

Categories: Ardeche, Europa, Frankrijk, Parijs | Reacties uitgeschakeld voor Weekje Parijs en Ardèche

Een paar dagen Bangkok

Ons vorige mannen avontuur was naar Moskou. Papa wilde wel naar Bangkok, was leuk met Siena en nu weer ophalen met ons. Na de zomervakantie naar goedkope tickets gezocht en naar een goede tijd om te gaan. Januari is een mooie tijd, iets minder warm en ook de tickets en vliegtijden zorgen er voor dat we niet teveel vrije dagen kwijt zijn. We gaan van donderdag t/m dinsdag, woensdag weer werken!

Het is zover, we gaan. Ik ga ’s ochtends eerst nog werken, om 12.46 pak ik de trein. Op Schiphol tref ik Ber en papa. Alles was al gedaan: inchecken online gedaan, we hebben alleen handbagage, dus dat hoeven ook geen bagage in te leveren. Na de douane en security nog effe een broodje en koffie bij Starbucks. De vlucht vertrekt mooi op tijd en we zijn vroeger dan gepland in Bangkok. Rustige vlucht, beetje turbulentie, ca. 4 uur geslapen. Op het vliegveld meteen een sim en geld wisselen. Met Grab vervoer naar het Prince Palace hotel, we mogen meteen op de kamer en na de spullen opgeborgen te hebben gaan we op pad.

We wandelen eerst rondom het hotel, langs een riviertje. Effe een kokosnoot drinken, helaas ongekoeld. Op een kleine lokale foodcourt het eerste lekkers. Top! Ook Ber en papa vinden wat lekkers, hopelijk vinden ze het ook echt wat. Wat ziet het er hier een stuk netter uit dan ik me herinner! Daarna gaan we naar een winkelcentrum, tuktuk vragen maar dat is te ver en beter met de boot, dus brengt hij ons naar de boottaxi. Uiteindelijk komen we bij iets anders uit maar we wandelen leuk, snacken nog wat satay (mwoah) en eten nog wat in een grote foodcourt in een winkelcentrum. Top Laab en Ber een spicy spaghetti die zeer spicy is! De wandeling is bijzonder, we volgen Google maps en we lopen door een bouwplaats heen en dat gaat hier iets anders dan bij ons ;-). Hier zit ook een mooie supermarkt, wat een keuze uit verse spullen zeg!! De Oriental thuis is er niets bij. Daarna nemen we een taxi naar het hotel, ff chillen. Het is dan ook al 16 uur, de trip met de taxi duurt lang in de spits! Het kost moeite wakker te blijven in de taxi!

Na wat rust gaan we wat in de buurt eten. Een tentje gevonden op Google maps, Hainan noedels, dat lijkt me wel wat. Erg leuk tentje met alleen maar locals. Ze vragen ons hoe we hier zijn gekomen, leuk! En ook nog lekker en we krijgen nog een bowl vol varkensbouillon om te proeven. Erg leuk. Daarna wandelen we rustig terug via het oude centrum.

Op tijd gaan we slapen, gaat best alleen wat hoesten en een paar keer wakker. Redelijk fit worden we rond 5 uur gewekt door een oude wekker stand, da’s ff zoeken waar het vandaan komt! Ach ja, we moeten toch op tijd naar Co van Kessel voor de fietstour. Op tijd nemen we een tuktuk, het kost wat moeite om iemand te vinden die weet wat/waar Co van Kessel is, zelfs met kaartje erbij. Met een flink vaartje worden we gebracht, we vliegen zelfs een keer tegen het dak πŸ˜‰.

De fietstocht is top! Eerst gaan we door Chinatown met een korte stop voor wat drinken. Leuke straatjes, volop drukte, leuk! Daarna steken we de rivier met de boot over en zijn we in het oude gedeelte van Bangkok. Hier bezoeken we een markt en kunnen we het een en ander proeven. Daarna maken we een lange tocht met de boot en als we stoppen dan zijn we ‘buiten’ Bangkok, hier is het een stuk rustiger en groener. Hier waardeer je de rust weer wat meer! Weer een erg leuk ritje met heel veel afwisseling. Rond 10.30 stoppen we weer aan de rivier en gaan wat eten. Leuk tentje, verschillende gerechten, wel wat tammer dan normaal maar wel lekker! We gaan weer met boot terug, beetje ruwe tocht als we op de hoofdrivier komen. Rond 12 uur zijn we terug. Mooie tour!

Nu eerst ff terrasje aan het water. Lekkere sappen, wel erg westerse prijzen hier! We besluiten naar Terminal 21 te gaan, nieuwe poging! We gaan het OV proberen. Eerst ff wandelen naar het metrostation. Leuke wandeling, de zon komt goed door en het is meteen een stuk warmer! Metro werkt makkelijk, mooi, net, koel en snel!

Het blijkt een mooi winkelcentrum te zijn maar geen Nintendo Switch games. Dit is de wijk Sukhumvit, erg westers/toeristisch, niet helemaal mijn ding. Wel een lekkere Thaise lunch, genieten, genieten, genieten! Daarna pakken we de metro naar Lumphini park. Helaas blijken ze daar aan het opbouwen te zijn voor iets. Het laatste stukje ziet er leuker uit en daar zien we ook nog varanen en schildpadden. Het is flink zweten nu!

Volgende stop: Patpong, de rosse buurt. Korte wandeling en ook daar lijkt het nu ‘netter’. We lopen er niet middenin maar krijgen alleen massage aanbiedingen, denk ik πŸ˜‰πŸ˜‚. Het is inmiddels al weer 16.30, fftjes terug naar het hotel. Onderhandeling met tuktuk mislukt, Grab lukt wel, zo handig. Je hebt ook een indicatie om te onderhandelen! Ritje loopt soepel.

Ber en ik willen nog ff bij de skylounge kijken maar dat is een heel trieste bedoeling, lees…. een Sovjet sfeertje πŸ˜‰πŸ˜‚. Dus maar ff zwemmen en in de poolbar een biertje met wat loempia’s, afzien hier!! Daarna lopen we naar een klein streetfood tentje vlakbij, top crispy pork met basilicum en rijst, pork met knoflook en peper en een pad Thai met crispy pork: 170 baht met drankjes, da’s € 4,70! We wandelen terug door achteraf straatjes waar je misschien als tourist niet moet komen, iemand wijst ons ook weer naar de drukkere markt. Vriendelijke mensen hier, echt waar! Je wordt zo vaak toegezwaaid, heel leuk!

De volgende ochtend begint met roomservice met een full american breakfast voor Ber en papa, de avonturiers πŸ˜‰πŸ˜‚. Daarna pakken we een Grab naar de Taling Chan floating market. De rit er naar toe is al leuk! Het blijkt een vrij kleine maar wel nette markt te zijn. Het begint goed met wat viskoekjes als snack/ontbijt met wat vers Thais sinaasappelsap (soort mandarijn). We struinen wat rond en gaan nog een kleine excursie doen met de boot naar een tempel (Wat Kor), niet heel bijzonder maar wel lekker op de boot. Eenmaal terug is het lunchtijd en lunchen we op de floating market. Echt een toplunch! Satay, Gefrituurde meerval groene mango salade en een vis in zoutkorst met dips. Allemaal lekker!

Op naar het Grand Palace, een Grab brengt ons er vlot naartoe. Het is flink warm geworden en we moeten ook nog een lange broek aan. Wat een drukte zeg! Haalt wel wat van de pracht en praal weg maar blijft mooi, hier kun je dus beter ’s ochtends heen gaan! Na een uurtje is de drukte genoeg geweest, we gaan. Ik herken wel weer het een en ander als we weer buiten staan, waar we 12 jaar geleden hadden geluncht bijvoorbeeld ;-). Eerst ff zitten, er zit een Starbucks, een ijskoffie in de airco is wel lekker nu!

Het volgende doel is er weer, de Golden Mountain tempel, via een console winkel. Ligt mooi op de route. Mooie wandeling maar natuurlijk is die winkel dicht/niet te vinden! Dan maar door naar de tempel, deze is anders, hier heb je een mooi uitzicht, maar daar moet je wel de trap voor op, het valt mee. Mooi uitzicht en ook nog een mooie Buddha, aanrader deze tempel.

Het volgende plan is wat te gaan eten in een winkelcentrum, we wandelen naar de boot taxi. We gaan naar MBK, eens kijken of ik hier nog een spel kan vinden. De boottrip is weer een ervaring op zich, goed kijken waar we eruit moeten en af en toe flinke golfslag en de reizigers moeten zelf de ‘blanket’ omhoog doen/houden. Vanaf de minipier zijn we zo bij MBK, een mega winkelcentrum. Het eten is weer top, de mangosalade is iets minder maar de nasi is top. Ook papa en Ber lijkt het te bevallen, zolang het maar niet spicy is. Na het eten op zoek naar een switch spel, eerste stop is een winkeltje Nintendo center genaamd, dicht en ze verkopen iets heel anders, zucht. Nog 1 poging, volgens de directory zit er op 6 iets. En ja hoor eindelijk, en dan ook nog eens goedkoper, de nieuwe Super Mario, daar zullen de kids blij mee zijn. Dan zit de dag er wel op, zelfs Ber zegt een Grab te bestellen. Dit keer is de tuktuk al beschikbaar en verrassend snel zijn we terug bij het hotel. Morgen de laatste volle dag!

Na het ontbijt (op de kamer) gaat Ber eerst nog ff wat kleding shoppen rondom het hotel. Daarna nemen we een tuktuk naar Chinatown. Daar struinen we rond door smalle straatjes, steegjes en drukke straten. Mooi maar wat ruikt het af en toe raar πŸ˜‰. Het lijkt hier wel een live AliExpress, wat een hoop spulletjes die we voortaan op Ali bestellen. Hier een kabeltje nodig is zo geregeld! Na Chinatown pakken we een Grab naar Khao San Road en daar lunchen we weer top: een krapao met kip (kip met basilicum en ei) en pad see iew (brede rijstnoedels met groenten, kip en soja. Daarna wandelen we ook nog over Rambuttri Road en we sluiten af met een voetmassage (zelfs Ber, straks ff vragen of ie het wat vond), das wel heel ontspannend na zoveel lopen de laatste dagen!

Na de massage gaan we lekker nog ff op een terrasje zitten. Dat is heel goed mogelijk in deze wijk. Ber vond de massage toch maar niets πŸ˜‰. Na het terrasje gaan we naar Wat Pho, de hele grote buddha. Een tuktuk wil alleen maar een hele tour doen, wij alleen gebracht dus maar een taxi genomen die er ook staat.

Wat Pho is wel een hele mooie plek, wel weer druk, ook hier…… vroeger is beter ;-). Het hele complex kent gelukkig ook rustigere plekjes. Na Wat Pho wil Ber nog een keer naar MBK. Vanaf Wat Pho is het lastig vervoer te regelen door de drukte, eerst maar een eindje wandelen en daar hebben we zo een Grab. Na MBK terug naar het hotel daar eten we op straat, laatste echte streetfood, weer een top nasi! Op naar de kamer, alvast inpakken en nog wat relaxen.

Top tripje, gezellig, lekker eten, veel gezien en gedaan en veel gelachen!

 

Categories: Azie, Bangkok, Thailand | Reacties uitgeschakeld voor Een paar dagen Bangkok

Nog een paar dagen Singapore

De reis vanuit Langkawi naar Singapore verloopt weer soepel. Alleen wat lang wachten voor International gate opent. Het is maar 1,5 uur vliegen, het taxiΓ«n na het landen naar de gate duurt best lang, best groot dat Changi vliegveld! Weer de kaartjes invullen en met kinderen mag je sneller door de douane via een priority poortje πŸ˜‰. De overgebleven ringitts gewisseld voor Singapore dollars en de bagage is er, die is er dan ook snel, soepel hoor, dit vliegveld! Effe pinnen en een taxi in, die wordt je toegewezen. Het gaat hier allemaal on-Aziatisch efficiΓ«nt! In ca. 50 minuten na landen zijn we bij ons hotel voor de komende 3 nachten, het Destination Beach Hotel. Inchecken en tassen naar boven en eten.

Tegenover ons hotel zit een food centre. Genoeg keus, wij gaan voor een Claypot Rice Chicken, lekker! De kids frietjes en satay, zoveel stalletjes? Genoeg of eerder teveel keus. Daarna nog even een simkaart regelen, goedkoop hier! Ook natuurlijk ijsjes enzo. Dan naar bed en slapen, morgen op pad.

Ontbijt natuurlijk bij Starbucks. Daarna kopen we een ov pasje en de MRT (metro) is een eitje. Eerste stop Little India. Een leuke, kleurrijke wijk met natuurlijk een hoop ‘troep’ winkeltjes. De muziek en geuren is erg leuk, totaal niet wat je gewend bent. Het is bewolkt, niet zo heet maar zweten doe ik toch. We drinken nog wat en gaan dan naar Chinatown. Verrek hier is parfum wel wat goedkoper, een kadootje voor onszelf een mannen en vrouwen geurtje! Ik durf niet naar de camera spullen te kijken πŸ˜‰. We lunchen in het Chinatown Food Complex, een gaga foodcourt! Teveel keus hier, waar te beginnen! Hier zit ook een michellin ster stalletje, maar die rij is echt te lang! Het eten is ok, de ervaring leuker πŸ˜‰. Het miezert wat maar we lopen richting een museum via een luxe winkelcentrum Clarke Quay. Singapore is een moderne, nette stad, Downtown veel hoogbouw en de wijken er omheen authentieker. Niet echt iets wat er heel erg uitspringt.

’s Avonds eerst lekker eten bij ‘onze’ food court. Thaise Laab, Thaise nasi en Kolo Mee, lekker! De kids gaan weer los aan satay, komkommer en frietjes. In het donker gaan we naar de Esplanade, mooi uitzicht op Marinabay en skyline downtown, leuk foto’s maken en we zien ook de luchtshow nog. Dit was wel echt mooi! Moe komen we rond 22 uur weer op onze kamer. Lezen en slapen!

De laatste volle dag in Singapore. We beginnen op ons gemak, the usual. We gaan naaf een museum, Asian Civilizations. Best interessant maar na een uurtje wel klaar. Lunchtijd, doel is Maxwell Food Centre, iedereen begint honger te krijgen dus misschien toch iets dichterbij. Hmmm lunchtijd is heel druk, de eerste foodcourt geen plek, de tweede ook niet, toch doorlopen naar het plan. Ook weinig plek maar uiteindelijk vinden we plek. Yes! We eten lekker, kids weer satay, wij fried oosterse, panfried dumplings en Chicken Rice. We besluiten dan terug te gaan naar het hotel, nog ff zwemmen en chillen. Singapore is niet een heel bijzondere stad met heel duidelijke highlights, winkelen kan heel goed, eten is overal.

Die avond gaan we weer bij Golden Mile eten, helaas is de satay stal dicht, frietjes, kippenvleugels en een hamburger voor dr kids en wij weer Thais, dat is duidelijk onze favoriet hier! Deze keer Mango salade, kip met basilicum en rijst, en crispy pork met Kailan en rijst, top! Daarna wandelen we via het Thaise centrum terug.

De laatste dag, vanavond om 23.55 vliegen we terug naar Amsterdam. Vandaag beginnen we rustig, ontbijt en daarna inpakken. Bagage opslaan bij de receptie en wij gaan naar Sentosa Island, een kunstmatig eiland met allemaal entertainment, pretpark, casino, aquarium, etc. Wij willen naar Adventure Cove, een water park. Leuke afsluiter voor de kids en ook wel ons. Een Grab brengt ons er naartoe, handigst voor de heenweg. Het weer is helaas niet goed, koud natuurlijk niet πŸ˜‰, maar zachtjes regenen en zwemmen past wat minder bij elkaar πŸ˜‰. Ach ja, we zijn niet vroeg en helaas zijn de cabanas bezet. Doof het weer is het wel wat rustiger, nergens hoeven we lang te wachten en ook ligbedjes zijn er genoeg. Het park ziet er mooi uit, de kids vermaken zich best, glijbanen zijn leuk maar de topper voor de kids is het Splashworks bad, een soort parcours met klimmen, touwen, evenwichtsbalk, bellen en diep water. Ik vond de lazy River leuk, lang en leuk afwisselend rondje met ook grotten, aquarium enzo. Tegenvaller is de lunch en de prijzen in het park, ach ja laatste dag. Na 16 uur gaan we maar eens douchen en terug naar het hotel. Deze keer met ov, gaat lekker soepel. We eten voor het laatst bij Golden Mile Food Center, helaas is onze Thai dicht, gelukkig een andere wel. Lekkere BBQ vlees salade een okay kip met basilicum en een to boneless chicken rice, goede afsluiter, ook gelukkig nog satay voor de kids.

Een luxe Grab naar het vliegveld. Even dit afmaken en dan is de vakantie afgelopen want de vlucht van 12-13 uur tel ik niet meer mee als vakantie πŸ˜‰. Op naar de volgende vakantie!

Categories: Singapore | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Nog een paar dagen Singapore

Laatste deel in MaleisiΓ«, Langkawi

De vlucht is maar een half uur, dit keer gaat regelen van de auto sneller dan de bagage πŸ˜‰. Als die er is lopen we naar de auto, iets grotere Toyota Vios deze keer. Op naar Fuuka Villa, ook daar alles supersnel. Het is een mooi huis, 2 slaapkamers, flinke woonkamer en zelfs volledige keuken! Mooi klein complex, 2 villa’s en dan nog 4 kamers (halve villas), mooi zwembad met fijne ligbanken. Het is iets over 18 uur, eten. We gaan Nasi Kandar eten, helaas niet zo lekker als in Georgetown. Dan nog ff wat boodschapjes, drinken enzo. Kids nog ff zwemmen en dan chillen, douchen en zo slapen!

Helaas is Alice is vannacht misselijk geworden, overgeven. Ik later ook, maar diarree, hmmm balen! Ik gelukkig niet ziek, Alice is echt niet lekker. Hopelijk maar een dagje. Kids gelukkig niets, die hadden wat anders gehad. Vandaag dus maar een rustig dagje. Kids willen ontbijt en geen Starbucks, nee die willen naar Old Town White Coffee, Maleis ontbijt van roti canai en curry met extra roti πŸ˜‰. Ik hoe niets te eten, alleen drinken, cola met ijs, grote Iced Caramel Macchiatto als we teruggaan. Effe nog wat crackers voor Alice en vezel koekjes πŸ˜‰. Op naar het zwembad, nu heerlijk voor de kids alleen, lekkere ligbanken met kussens onder palmbomen.

’s Middags feest voor de kids, Mc Donalds. We voelen ons beide nog steeds niet lekker. Iets beter, ik neem een hamburger, kijken of dat goed gaat. Voor Roosje wandelen we nog naar de Starbucks voor een Iced Caramel Macchiato en Florian een ijsje van de Mc. Verwende nesten πŸ˜‚. Vanavond bestellen we pizza, een kids eet dag πŸ˜‰.

Gelukkig zijn we na een goede nacht weer opgeknapt. Vandaag gaan we naar het wildlifepark. We rijden ook langs een plek waar we 8 jaar terug zo lekker hadden gegeten, daar gaan we lunchen. De kids vinden het park schitterend, ze kunnen zelf de dieren voeren en er mee op de foto. Leuk gedaan dat park.

Lunch dus in dat grote winkelcentrum. Helaas hebben ze niet de mangosalade. We eten lekker, soto en bakso soep, wel goed zo’n lichte maaltijd naar zo’n leegloop gisteren πŸ˜‰. Kids sate en bakso stokjes met rijst. Daarna terug om te chillen en zwemmen.

De volgende dag regent het flink de hele ochtend, met de auto op pad naar de Starbucks en een verdieping hoger de kids roti canai. We rijden daarna maar naar Kuah om naar de Langkawi Fair te gaan. Dat is tegenvallend, veel is dicht. In ieder geval droog wandelen want het regent nog steeds. Na de Koreaanse lunch, die niet lekker was, laatste keer Koreaans!, gaan we weer op pad. Het is droog en het wordt mooi weer, dan maar kijken of het zicht goed is om naar de Skybridge te gaan met de kabelbaan. Ja hoor, zelfs wel mooier met wat laaghangende kleinere wolken. We kunnen meteen doorlopen had gelezen dat dat wel eens anders is, nog ergens goed voor zo’n slecht weer ochtend. De uitkijkpunten zijn al mooi op de eerste stop met de kabelbaan, en bij de eindstop heel mooi uitzicht! Nog een pittige wandeling om bij de Skybridge te komen. Mooie plek! Daarna gaan we terug naar het huisje, nog ff zwemmen en dan eten. Leuk dagje zo.

Zaterdag begint weer lekker rustig, we komen langzaam op gang ’s ochtend. Pas om 11 uur zitten we aan het ontbijt, het is vakantie! We willen vanavond wel op tijd gaan eten bij een populaire Japanner, op tijd omdat we niet gaan reserveren. Eerst nog naar een waterval, ff foto’s maken. Het ritje er naar toe is al leuk, parkeren en een korte stijle wandeling naar de waterval. Erg leuk, je kunt er ook zwemmen. Leuk foto’s maken daar. Met de kids zwemmen en een paar keer springen vanaf een rots. Als we zowat klaar zijn begint het te zachtjes te regenen, teruglopen lukt nog, vlakbij de parkeerplaats gaat het weer los. Gelukkig kunnen we schuilen bij de winkeltjes. Duurt maar kort. Onderweg terug lunchen we bij ons vorige hotel, helaas hebben ze de Chicken Rice niet, balen! Mangosalade en Fried Rice dan maar.

Weer terug ff dutje doen en redelijk op tijd naar de Japanner. Dat is echt lekker, top sushi en top Unagi (paling), leuk voor de laatste avond op Langkawi.

’s Morgens rustig aan ontbijten en dan inpakken, om 17 uur vliegen we naar Singapore. Vanmiddag eerst nog een rondje rijden en leuke uitkijkpunten bekijken. We rijden Gunung Raya op, de hoogste berg van Langkawi, hopelijk mooi uitzicht. De rit alleen al is erg leuk, het ziet er bewolkt uit, helaas geen volledig zicht. Wel nog wat mooie uitzichten en foto’s. We lunchen bij een goed nasi campur restaurant, lekker maar niet zo lekker als onze rames. Wel alleen al leuk om daar met zoveel locals te zitten. Dan naar het vliegveld, auto terug en bagage enzo wegbrengen. Helaas nu een keer wat langer wachten bij de internationale gate. Nu wachten op onze vlucht over dik 30 minuten, ff dit plaatsen en de foto’s erbij. Volgende bericht uit Singapore.

Categories: Azie, Langkawi, Maleisie | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Laatste deel in MaleisiΓ«, Langkawi

Georgetown, Penang

We vertrekken mooi op tijd uit de Cameron Highlands, natuurlijk eerst ontbijt bij Starbucks. Kids nog ff op Wifi, tjonge ze zijn al net zo erg als ons. De rit is zo’n 250km en Google geeft aan dat dat zo’n 3 uur en 45 minuten zal duren. In die tijd is ook file meegenomen want op zaterdag is het blijkbaar druk, zo’n 30 minuten langzaam rijden. De versnellingsbak wordt aardig heet, op het einde geeft ie 2x aan om sneller te rijden of te stoppen! Hmmm gelukkig rijden we dan de file uit en kunnen we ‘doorrijden’, dat is hier anders dan thuis ;-).

Tot de snelweg is het een mooie rit, daarna, tsja, snelweg ;-). Lunchen bij een foodcourt langs de snelweg. De hamburger van Rosalie is niets, de rest gelukkig wel, rijst met kip, kippensoep, roti canai met curry en een noedelsoep. Leuk zo eten en je ziet meteen de populaire (en waarschijnlijk goede) tentjes want daar is het veel drukker dan bij de rest. Bij dat hamburgerding dus geen klanten. πŸ˜‰ Probeer dat de kids maar eens wijs te maken! πŸ˜‰

Uiteindelijk zijn we rond 16 uur bij het hotel. Mooi hotel, mooie grote kamer, zwembad in binnenplaats. Parkeren voor de deur. We krijgen ook wat tips waar het goed eten is. Na het zwemmen gaan we op pad. Ons doel is hawker eten, de beroemde rijstnoedels en oester omelet. Helaas is de eerste plek dicht, die is alleen overdag open. Iets verder komen we een andere tegen. De oesters zijn super lekker, Florian sate, Rosalie eerst chagrijnig en toen toch blij met haar Chinese broccoli, zoet zure kip (moest garnaal zijn, maar ach) en rijst. Het spek met rijst was niet zo lekker en toen nog een gedeelde nasi voor Florian. Een lekker maaltje! We wandelen nog wat rond en sluiten af met een ijsje bij Baskins & Robbins, het ijsje is net zo duur als de hele maaltijd daarvoor! πŸ˜‰πŸ˜‚ Lekker slapen.

Op zondag natuurlijk ontbijt. Dat wordt hier op bestelling gemaakt, kleine kaart maar alles staat er op. Florian pannenkoekjes met een ei en wat banaan, Rosalie ei met toast (en bonen, tomaat en worst), wij muesli met fruit en yoghurt. Goed ontbijt, je kon ook nog Nasi Lemak bestellen.

Na het ontbijt gaan we wandelen, op de kaart zie ik een route door Little India en ik wil graag nasi Kandar proberen. Leuke wandeling en zeker de drukke plekjes vinden de kids leuk. Beide willen een henna tatoo, geinig. Je loopt langs de bekende street art, moskeeen, tempels, leuke straatjes. In het begin is het nog redelijk koel maar rond 11 begint het onbewolkt te worden en dat is een stuk warmer! We lunchen bij Kapitan, Indiaas met ook een bord nasi Kandar, heerlijk! 2 curries, rijst en groenten. Voor de kids tandoori met naan. Erg lekker, zo’n nasi kandar wil ik nog wel een keer!

Na de lunch met een Grab naar bet winkelcentrum vlakbij ons. Bij het uitstappen valt m’n telefoon en balen scherm gebarsten! Zucht! Ach ja, hopelijk verzekering. Even verkennen wat de foodcourt is, willen de kids graag. Lijkt ok. Florian en ik nog naar de kapper, met z’n tweeen zijn we 12 Rm (€ 2,40) kwijt! Dan terug om wat te zwemmen, lezen en chillen.

Vanavond eten we dus bij de foodcourt, dat is echt niets bijzonder. Kids een keertje friet en nuggets, voor mij Thais, mwoah met de sambal van Alice gaat het, de noedels van Alice zijn ok. Afsluiter weer met een ijsje van B&R, lekkere Sundae hoor! πŸ˜‚ Ik koop een petje, de andere vergeten op de boot vanaf de Perhentian. Nu een climacool, krijg het waarschijnlijk koud met dat ding op πŸ˜‰πŸ˜‚. Rosalie wil nog het meer Aziatische winkelcentrum in, daar had ze tasjes gezien. Het vakantie zakgeld begint langzaam op te raken πŸ˜‰. Morgen nog een dagje Georgetown.

Lekker rustig aan beginnen, na het ontbijt een Grab naar Fort Cornwallis, korte wandeling langs wat oude gebouwen. Fort Cornwallis wordt gerenoveerd en is gesloten. Het is erg warm vandaag, erg zonnig en weinig wind. We pakken weer een Grab om bij een winkelcentrum af te koelen en ff een Starbucks en pinnen. Vanaf daar weer een Grab om te gaan lunchen. De klassieker van hier Char Koay Teow en Prawn hokkien mee, beiden top! De kids sate met noedels. Na de lunch ff chillen en zwemmen.

Later die middag gaan we nog naar Penang Hill met de auto. Geen idee dat je er niet zelf op mag met de auto, alleen een treintje (lang wachten) of met een 4×4 (ietsje duurder maar meteen), makkelijke keus. Geinig dat bij de 4×4 huur ook aapjes rondlopen, altijd leuk. De rit naar boven is pittig, dat had onze Ford nooit gered! πŸ˜‚ Maar goed dat het gewoon niet kon, zelf naar boven rijden! Boven een super uitzicht, wel heel toeristisch georganiseerd daar, iets te! Mooie foto’s dat wel.

Terug in het hotel natuurlijk weer zwemmen en we raken aan de praat met een ander Nederlands stel, kids maken weer vriendjes. Leuk! We gaan dus wat later eten dan gedacht, met de Grab naar New Lane Foodstalls. Perfecte plek! Ikan bakar (van rog), satay (kip en lam), kippenvleugels, oesters omelet, heerlijk gegeten! Natuurlijk weer afsluiten met een ijsje van B&R. Lekker en leuk maar warm dagje!

De laatste dag Penang, vanavond vliegen we naar Langkawi. Na het ontbijt pakken we de boel in en vertrekken richting een grote tempel: Keil Kek Lok Si, onderweg zien we Sl dat gisteren een perfecte dag was voor Penang Hill, nu is het bewolkt en zie je niets! Het begint te regenen en hard! Bij de tempel nog steeds, wandelen is geen optie nu, ff wat foto’s en doorrijden naar Entopia, luxe vlindertuin. Mooie wel alleen minder vlinders maar wel weer meer andere dingen, grote spinnen die ‘los’ rondlopen. Rosalie durft niet verder, na lang praten er toch heel snel doorheen (stukje waar die spinnen zaten). We komen ook nog langs Batu Ferringhi, daar zaten we 8 jaar geleden. Nu lunchen we bij daar bij Subway. Dan door naar het vliegveld, het regent nog steeds af en aan, zoab, nahhh, mega plassen af en toe en af en toe zo erg onder gespat dat je niets meer ziet! Wegbrengen auto is weer lastig, waar moet je zijn? Uiteindelijk gevonden, of toch niet, dan roept iemand dat ik moet volgen om weg te brengen en ja hoor, gelukt. De kids weer hyper, wat is dat toch iedere keer als we gaan vliegen en ff moeten wachten om bagage af te geven? Ach ja, het Penang, Georgetown deel van de vakantie zit er weer op, op naar Langkawi.

Categories: Azie, Maleisie, Penang | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Georgetown, Penang

Op naar de Cameron Highlands

De transfer vanaf Tunabay naar de luchthaven van Kota Bahru loopt voorspoedig. Niets dan lof voor Tunabay hoe ze dat voor je regelen, zelfs op tijd! De boot gaat netjes om 8 uur, finale check of je bagage er is. Om ca. 9 uur zijn we weer aan vaste land, bagage wordt naar het kantoor gebracht en we stappen meteen in het busje dat ons naar het vliegveld brengt. Om ca. 10 uur komen we daar aan. Eerst nog ff koffie voor Alice en dan kunnen we de auto ophalen. Om 10.45 rijden we weg, links, opletten en onthouden dat ik links moet rijden. Het volgen van het verkeer is geen probleem πŸ˜‰.

Eerste stop is bij een supermarkt, warenhuis, we gaan immers naar de Highlands, koeler weer en Florian is z’n vest kwijt, nog zonnebrand, scheermesjes en muggenspul. Leuk zo’n warenhuis, we zijn een bezienswaardigheid! We lunchen lekker, helaas voor Florian zit er saus op zijn fish ’n chips, en tja Florian wil geen saus πŸ˜‰, toch nog een extra nasi, die is erg goed daar! De prijs van eten is hier ook opeens weer 25-50% minder dan op de Perhentian, voor 50 Rm (€10,-) en dan ook nog een extra gerecht! De rit is zo’n 320km tot ons appartement en wordt pas leuk als we in het landelijker gebied komen, na de lunch vooral. We rijden eigenlijk dwars door het regenwoud heen, erg groen en zeker als er nog wat bergen, rotsen bij komen is het erg mooi. Rond 18 uur zijn we bij ons appartement aan de rand van Tanah Rata, netjes, niets bijzonder, wel weer echt warm water! Als we aankomen merken we meteen dat het een stuk koeler is, lekker zeg! Die avond rijden we Tanah Rata in, avondeten bij het restaurant waar we 8,5 jaar geleden ook zijn geweest met Rosalie (en Florian in de buik). We bestellen 4 dingen maar wijzigen wat en we krijgen daardoor veel te veel! Het is helaas niet zo lekker als toen, maar nog wel ok. Het kost uiteindelijk 70 Rm (€14,-). Daarna gaan we terug, tov 8,5 jaar geleden is het veel drukker en veel meer bebouwd, morgen op pad naar theeplantage, vlindertuin enzo.

We starten met ontbijt bij Starbucks, ik blijf het jammer vinden dat ik ’s ochtends niet zo kan eten. Eerste stop daarna is de vlindertuin, blijft leuk met de kids. Mooie vlinders en andere exotische dieren, Alice krijgt nog een reuzetor op haar arm gezet! Daarna gaan we naar de theeplantage van Boh. Erg mooie route en supermooie uitzichten, jammer weer dat het zo druk is dus een theetje zit er niet in daar. Het gebied blijft echter prachtig, zo mooi en geluk met het weer zorgt voor erg mooie plaatjes.

We lunchen nasi campur in Tanah Rata kids willen eerst niets maar later trekken ze toch bij en eet Florian vooral rijst en kip en Rosalie rijst, curry en paksoy. Lekker, de aubergine is een ontdekking!! Lekker spul! Daarna rijden we nog even langs een kleine waterval, heel kleine ;-). Ach ff foto’s maken is altijd leuk. Daarna tijd om ff te chillen in het appartement, vanavond is er voor de deur een avond markt.

Het begint flink te regenen en de wolken worden naar beneden geblazen. We gaan toch maar niet het dorp in om te eten, maar gaan hier vlakbij ergens eten. We lopen onderlangs en komen langs een tentje waar alleen Chinezen zitten, zou goed moeten zijn. We bestellen niet teveel en de juffrouw helpt ons niet teveel te bestellen, 1 medium noedelsoep is groot genoeg voor beide kids. Het eten is lekker, noedelsoep dus voor de kids, kip met chili voor ons en nog een groentegerecht, genoeg voor ons. Daarna gaan we nog over de avondmarkt, vooral troep maar de kids vinden het leuk. Het tweede deel is meer eten, mooi om te zien. Van alles verkopen ze, het weer zit niet mee om ergens te eten. Morgen weer op pad naar Georgetown op Penang, daar blijven we 3 nachten.

Categories: Azie, Cameron Highlands, Maleisie | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Op naar de Cameron Highlands

Relaxen op de Perhentian

Het vertrek vanaf Permai loopt vrij soepel, ons vervoer is er, alleen moeten we nog ff vragen om onze bagage te komen halen. Meevallertje, door het ‘professionele’ personeel zijn de trips van/naar Bako gratis en ook de airco hebben we gratis gekregen. Mag wel door het niet aanwezig zijn van 50% van de menukaart, eten en 75% van de drankjes, dat is het grootste minpunt van Permai, het restaurant en wat je daar kunt krijgen. Plus dus wat er is is wel goed en de lokatie in het regenwoud en aan het strand. De jungle trail is heel leuk, je moet goed ter been zijn en ik was achteraf bij dat ik alleen was. Er is een touwbrug en je moet best stijl omhoog klimmen met touwen ernaast.

Op naar Vivacity Megamall in Kuching, middagje rondkijken, leuke supermarkt (kruising tussen een toko en een supermarkt voor ons). We lunchen sushi, lekker! Daarna nog wat boodschapjes en dan naar het vliegveld. Op het vliegveld gaat het weer lekker snel, de vlucht vertrekt op tijd.

Na een vrij korte vlucht en snel onze bagage staat onze chauffeur te wachten. We vragen om een stop voor wat drinken en wat we met eten kunnen doen. Hij weet wel wat, satay. Eten we daar of nemen we mee, het wordt daar eten. We bestellen een flinke hoeveelheid satay, kip en rund en erbij saus, longtong, ui, komkommer en brood! Grappig dat ook hier dus brood bij de sate gegeten wordt. Niet de beste sate, wat te zoet naar mijn smaak. Wel voor het eerst durian geroken, dat is een nogal heftig ruikende vrucht, in de schil valt het nog mee, niet geproefd nog. Daarna rijden we snel door. Ons appartement, de bovenste verdieping van een huis ligt in een Maleise kampong, zeg maar gewone woonwijk. In het donker zien we er nog weinig van. Zou zo een Maleis huis er uit zien? Vrij basic, toilet in kleine badkamer, douche met warm water apparaat en weinig druk. Nog even wat handdoeken vragen en dan ff douchen en chillen.

’s Morgens horen we al vroeg de moskee, we zitten in het oosten van MaleisiΓ« en daar wonen hoofdzakelijk moslims. Na de oproep wordt het lichter en horen we het leven om ons heen, kippen, hanen, van alles. Eens kijken, ja echt een woonwijk, grappig. Zo zie je toch meer MaleisiΓ« dan gedacht! Ik ga ff rondkijken, het is 7.45. Zie meteen een eettentje, waar het best druk is, met ik denk nasi lemak. Jammer dat ik geen honger heb ’s ochtends. Later kom ik ook nog iets met roti canai tegen, die zal ik 1 meenemen voor Rosalie. Als ik terug ben pakken we de boel in en precies op tijd is ons vervoer er. In een uurtje rijden we naar Kuala Besut, het kantoor van Tuna Bay. Rond 10.45 vertrekken we naar de Perhentian, een klein uurtje met de boot, rustige zee dus geen trauma’s deze keer πŸ˜‰. We kunnen meteen op de kamer en natuurlijk eerst zwemmen en snorkelen. Helemaal geweldig, huisje op het strand, je kunt meteen mooi snorkelen, top! De lunch is ook goed, dus dat kan niet meer stuk de komende zes nachten. De was wegbrengen want het grootste nadeel van regenwoud is dat bijna niets droog wordt en na flinke zweetpartijen ruiken sommige kledingstukken wat minder ;-).

De dagen op Perhentian zijn echt relaxen, wel nog best actief met snorkelen, zwemmen maar verder niets moeten. Rosalie leert een Nederlands meisje kennen, Faye en Florian speelt soms met een Frans jongetje. Het is hier echt vanaf het strand voor ons huisje mooi snorkelen. We zien zelfs nog een schildpad, gaaf! Florian en ik wandelen naar een rustiger strand en snorkelen daar rondom de rotsen heen. Erg mooie plek hier. Helaas gaat Faye weg, wel jammer voor Rosalie, die is meteen wat chagrijniger. Voor de lunch pakken we een keer de watertaxi naar het kleine eiland (Kecil). Het is heel warm dus veel wandelen doen we niet, rechts van de pier zit een gebouw met meerdere eettentjes, Maleis zo te zien, in ieder geval 90% locals, goed teken! Eindelijk de nasi campur (onze nasi rames) gevonden! Rijst en dan zelf opscheppen wat je wilt, hier 7 gerechten te kiezen, erbij wat loeihete sambal, lekker! Na de lunch nog ff naar de moskee gelopen en dan een ijsje en weer terug met de taxi en zwemshirts gescoord voor de kids. Leuk tripje. Op maandag doen we een snorkeltripje, met de boot naar 4 plekken om te snorkelen. Erg leuk, schildpad gezien, een grote! Een plek met heel veel visjes, net een aquarium en zelfs een blacktip haai(tje) gezien, heel snel! Op dinsdag ga ik ’s ochtends duiken. Twee plekken, leuk om weer te doen. Leuke plekken, niet heel bijzonder, wel box visjes, kleine triggerfish, garnaaltjes, kreeftjes en heel veel verschillende clownvisjes, erg leuk! Mis de onderwatercamera toch wel, maar eens kijken naar een Gopro oid. Als ik terug kom hebben de kids weer vriendjes, zo snel kan het gaan. We hebben ook ons eerste tropische buitje, heel kort en zo’n warme regen heb ik nog nooit gehad, apart! Die avond regent het nog af en toe en wat harder waaien met wat verder weg wat bliksem en flinke donder. De laatste dag pakken we een watertaxi om ergens anders te gaan lunchen, geinig zo! Die avond gaan we eten met het Belgische stel en kids, met z’n 8-en. Later komt de Nederlandse moeder ook nog even langs met naar zoontje Julian om afscheid te nemen van Florian. Met z’n drieΓ«n hadden ze veel lol. Rosalie leert Hanne beter kennen (dochter van Vlamingen). Jammer dat het zo kort was de vriendschap. De vertrekdag nemen we de boot van 8 uur, weer komt Julian uitzwaaien, ik heb best met Florian te doen, hij blijft lang uitzwaaien op de boot, tot ie ze niet meer ziet. Wij gaan naar de Cameron Highlands.

Categories: Azie, Maleisie, Perhentian | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Relaxen op de Perhentian

Legoland en Sarawak (Borneo)

De eerste nacht slapen we verrassend goed, ik ben wel wat vroeg wakker maar heb wel doorgeslapen. De kids en Alice slapen tot na negenen en dan moet ik ze nog wakker maken ook!We ontbijten Maleis, ik ga voor een ijs-Teh Tarik een vreemde ijsthee met zoete melk en specerijen, best lekker. Rosalie gaat voor roti canai met curry en Florian voor ei-toast, wentelteefjes, Alice gaat voor toast met kaya (soort cocos jam). Allemaal lekker, ik eet de ‘restjes’. Daarna lopen we naar Legoland, het waterpark is met deze temperatuur denk ik het beste.

We nemen een cabana, er zijn anders geen ligbedden ofzo. Ach best lekker, een eigen plekje met ligbedden, 2 handdoeken (om te houden), 6 flesjes fris, 4 flesjes water, een koelkast, een kluisje, onder een soort partytent met ventilator. Het is een vrij klein waterpark met glijbanen die voor onze kids goed genoeg zijn. Het fijnst is dat het niet druk is en je overal snel in kan. Het is een leuk dagje, lekkere lunch (nasi lemak enzo), leuk glijden, zwemmen en relaxen.

Bij terugkomst gaan we nog ff op het dak zwemmen, kan Alice vast wat inpakken. We eten weer lekker, wat is dat toch fijn hier. Wel wennen dat vaak de rijst goed warm is en de gerechten wat lauwer. Verschillende dingen, geroosterde kip, pittige mango salade, Chinese broccoli, rijst. Niet zo lekker als gisteren maar toch goed.

Vandaag reizen we naar Borneo, vlakbij Kuching in het Permai Rainforest Resort, niet luxe maar schijnbaar wel een hele ervaring om daar te blijven, in het regenwoud tegen het strand aan. Ik ben benieuwd! We regelen vervoer met Grab (Maleise Uber) naar het vliegveld, dat werkt perfect en is een stuk goedkoper dan iets regelen via de accommodatie. Op het vliegveld een Starbucks en een broodje van Subway als ontbijt. Met AirAsia volledig selfservice, printen van bagage labels, boarding passes, handig. Bagage afgeven en naar de gate, supersnel, security, mwoah, iets te makkelijk misschien, flesjes ook geen probleem πŸ˜‰.

De vlucht is kort. We lunchen meteen na het landen, deze keer niet zo lekker. He, dat kan toch bijna niet hier! πŸ˜‰ Tassen ophalen en met Grab vervoer regelen, makkelijk zo! Een rit van een uurtje naar ons verblijf voor 3 nachten. Helaas is ons verzoek voor airco door een wijziging van mij (dag korter) niet doorgekomen. We moeten een nachtje wisselen maar dan 2 van de 3 nachten airco. De boel wordt naar het huisje midden in het regenwoud gebracht. Het ligt prachtig, we lopen langs het strand en daarna langs een ‘junglepool’. Eerst zwemmen natuurlijk! De kids willen naar het strand, het water is warm en je kunt heel lang lopen. Lekker zo, ze vermaken zich prima met krabbetjes en zo. Als we terug lopen nog ff in de jungle pool afspoelen, dat is zoetwater en kouder, eigenlijk lekkerder om op te frissen. Bij dit verblijf zit schijnbaar ook eten (ontbijt en diner), we kunnen dus aanschuiven. Bah wat slecht! Morgen a la carte en niet het buffet (of eerst ff kijken). Terug in het huisje blijk je niet echt airco nodig te hebben, ’s avonds koelt het wat af en met ventilator is dat al lekker.

’s Morgens ontbijten en daarna willen we vervoer naar Bako. Grab werkt hier niet omdat het zo rustig ligt. Om 10 uur kunnen we gaan. Om 11 uur zijn we bij het haventje om naar Bako HQ te varen. We krijgen de keus om met een ‘eigen’ boot of gedeelde boot te gaan, we pakken de eigen kunnen we ook meteen in het park wat regelen voor bootvervoer. Het tochtje duurt ongeveer een half uur tot we echt in het park zijn. De kapitein met handen en voeten uitgelegd dat hij moet wachten en ons afzetten op een strand. Eerst naar HQ daar moet je je inschrijven en melden welke route je gaat lopen. Hier zien we apen en een baard zwijntje, de kids vinden het prachtig. Ik had van te voren gekeken wat aangeraden werd, trail Telok Pandan Kecil maar dan omgekeerd, dus gestart vanaf het strand. Dit zou zo’n 1,5 uur moeten duren, maar is maar 2,6 km, hmmm wat zit daar achter? Daarvoor dus de boot nodig, weer terug naar de boot, nu met een kaartje, handig om aan te wijzen πŸ˜‰. Ja nu snapt hij het beter, een kort tochtje langs de mooie kust van Bako, erg mooi en de kapitein vaart rustig langs de rotsen en laat ons de beroemde ‘Cobra’ rots zien. Mooi. Dan komen we op een mooi strandje waar onze wandeling begint. Van een afstandje zien we apen en we krijgen de tip om een ‘stick’ mee te nemen, de makaken kunnen agressief zijn! De hele tocht geen apen meer gezien. De wandeling begint met een klauterpartij naar boven van gedeeltelijk trap, rots, boom. Eenmaal krijgen we wel een heel mooi uitzicht. Roosje heeft er geen zin meer in maar ondertussen lopen beide kids zo soepel rond, ik ben jaloers! Ok, zij hebben geen ‘bepakking’ (camera en heel veel water) maar toch. De tocht is best pittig zeker met deze warmte en luchtvochtigheid. Af en toe komen we andere bezoekers tegen die andersom lopen, één keer een groep met een geblesseerde, da’s klote zeker als je weet dat ze zo’n klim naar beneden moeten! Wij komen helaas geen dieren tegen, ook lastig als je met kids loopt die geen seconde stil zijn πŸ˜‰πŸ˜‚, wat er zit is al lang weg als wij langs komen! Ik had zelf nog in gedachte om halverwege een korte omweg te doen naar een uitkijkpunt maar dat doen we maar niet. Het zweet gutst van me af, ik snap de 1,5 uur voor 2,6km πŸ˜‰! We rusten af en toe om te drinken en ook nog bij een mooi plekje waar je normaal kunt zitten. Na ongeveer 2 uur zijn we weer bij HQ, pfffff effe koel(er) zitten, koud drinken en ijsjes. Het was een mooie tocht, wel wat onderschat in deze warmte. We moeten wel nog wachten op enzo boot, die moet terugkomen uit de haven en dan de vraag of we nog wat Fransen meenemen. Ach ja, doe maar, alleen dan het ‘Franse’, er kan amper een bedankje af, wat een horken! Ons busje van Permai staat er nog, ff langs een pin en na een lange rit in de spits kunnen we gaan chillen. Eerst bij de receptie de laatste dag regelen, we vliegen laat dus een dag met chauffeur zou handig zijn. Orang Oetans zou kunnen, maar dan moeten we om 6 uur op, we gaan shoppen Kuching, lunchen en dan naar het vliegveld, geregeld. Liefst zou ik dan gaan zitten, benen in de lucht, maar de kids willen zwemmen en natuurlijk hebben ze dat verdient! Eerst bij het strand en dan nog fris afspoelen in de jungle pool. Vanavond gaan we dus a la carte eten en gelukkig is dat lekker, ze hebben niet alles maar toch, pfff gelukkig! Nasi, roti canai en noedels, wat kan het toch fijn zijn. Morgen staat er niets op de planning, ff huisje wisselen en zwemmen.

We slapen lang uit, moeten zelfs haasten voor het ontbijt! Na het ontbijt eerst zwemmen met de kids, de zee is wat ruwer, wat een verandering in de kids, ze vinden het prachtig in de golven spelen en eerst durfden ze de zee niet in! Het is dan alweer middag en ik heb eigenlijk wel zin om de jungle trail vanaf het park te gaan doen, ook 1,5 uur maar meer km’s. Deze keer ga ik alleen, camera en drinken mee en lopen maar. Het is een erg mooie wandeling, veel dichter begroeid dan gisteren, misschien wel mooier maar in ieder geval net zo warm. Ook nu geen dieren gezien, wel een hoop vlinders en geen mensen, altijd goed ;-). Ook nu ben ik doorweekt, nu het voordeel dat ik langs de jungle pool kom, die is leeg, dus snel in m’n boxer ff afkoelen, al had er bijna net zo goed met kleren in kunnen gaan. Leuke wandeling! Nog ff douchen en dan lunchen (beetje laat), er is nog niemand geweest om onze spullen naar het andere huisje, zucht. Eerst lunchen, ze bekijken het maar πŸ˜‰. Daar zie ik de man van gisteren en we regelen het verder (hoop ik), ze komen ons halen als het klaar is. En ja, we zijn net klaar als ie aan komt, huisje 2. Een mooier/netter huisje, zonder airco. Het is een mooi park, ok huisjes, het grote nadeel is het personeel (afspraken nakomen, veel te veel ja knikken ook al snappen ze het niet) en dat ze niet alles hebben in het restaurant, snap ik niet het zit vol maar je kunt niet alles verkopen wat klanten vragen, ach ja, zal wel mijn westerse blik zijn. Zelfs cola, ja cola, hebben ze niet! Of sate bij de nasi, curry voor bij de nasi lemak of roti canai. Gelukkig is wat ze wel hebben wel lekker en i.p.v. cola verse jus is natuurlijk geen straf πŸ˜‰πŸ˜‚. Morgen een dagje Kuching en om 17.25 vliegen we naar Kota Bahru.

Categories: Azie, Johor Bahru, Kuching, Maleisie | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Legoland en Sarawak (Borneo)

De reis naar Singapore – Johor Bahru

Na een goede nacht in het van der Valk hotel kunnen we naar Schiphol. De bus gaat vlotjes en we hebben echt weinig bij ons, 2 weekendtassen en 4 stuks handbagage, netjes! Zelfs de dame van Singapore Airlines kijkt op als we maar 2 stuks inchecken met z’n vieren πŸ˜‰. Alles loopt eigenlijk soepel, alleen de kids die af en toe steggelen. Bagage zo weg, security lopen we ook bijna meteen door, wel druk maar het loopt allemaal door. Paspoort check duurt eigenlijk het langst, maar dan zijn we ook meteen klaar. Ontbijt bij de Mc Donalds en dan wandelen we op ons gemak naar de gate.

Het vliegtuig heeft een fijn entertainment systeem, flinke schermen en veel op te doen. Geen iPad nodig zo! De zitplaatsen zijn ook wat ruimer en met aardig wat extra vakjes enzo, handig. We vertrekken iets later dan gepland. De eerste maaltijd is lunch, we gaan allemaal voor Aziatisch, de stewardess vraagt of de kids niet de westerse maaltijd willen, nee dus πŸ˜‰. En ze eten er goed van, het is ook echt lekker. Rendang van rundvlees en een Groene curry met vis. De vlucht is rustig, op 3/4 van de vlucht wat turbulentie. Voor mezelf zit ik voortaan best ontspannen in het vliegtuig, dat maakt het wat beter. Wat films gekeken en een dutje gedaan.

We landen om iets over 6 uur ’s ochtends in Singapore. We hebben vergeten wat in te vullen, terug dus om 4 formuliertjes in te vullen. Voordeel daarvan is dat de 2 tassen er al zijn. Ook staat ons vervoer al klaar. Bij buitenkomst weten we meteen wat tropische temperaturen zijn, snel weer naar binnen om daar te wachten op ons vervoer. Pffff wat een warmte!

De rit naar ons appartement duurt vrij lang, bij de grens duurt het dus lang en er is veel verkeer. Best verbazend dat de grensovergang tussen 2 buurlanden zo gecontroleerd wordt! Uiteindelijk komen we net na 9 uur bij ons appartement. Iets anders/kleiner dan gedacht! Goed genoeg maar ik had iets anders gezocht als ik dit had geweten, vooral dus iets met 4 echte bedden. Nu liggen er 2 futons op de grond voor de kids, best dunne! Ik slaap er het eerst op, Rosalie is boos (moe, honger en puber, top combi πŸ˜‰) die wil niet en slaapt naast Alice in het echte bed. Om 13 uur ben ik wakker, de rest volgt snel. Ik regel meteen een extra futon en extra handdoeken.

Het slaapje heeft goed gedaan, we zijn niet helemaal verrot πŸ˜‰. Effe op pad, wat eten en drinken scoren. We lopen wat te zoeken naar het Medini Mall, uiteindelijk vinden we het, heel dichtbij maar toch ver als je precies de verkeerde kant op loopt πŸ˜‰. We lunchen verschillende Chinese, Taiwanese gerechten, lekker voor ons allemaal. Voor een simkaart heb je een paspoort nodig dat komt later dus nog. Terug lopen we nog wat om maar nu weten we hoe we moeten lopen. Nog een ijsje bij de 7-eleven en dan lekker zwemmen.

Op de 22ste verdieping een mooi zwembad en wat een uitzicht! Dit helpt goed tegen de jetlag, al merk je later op de dag wel dat alles wat zwaar wordt, spierpijn, wat hoofdpijn, het leven van een reiziger πŸ˜‰. Na het zwemmen effe chillen en dan opfrissen om weer wat te gaan eten. We eten lekker bij een Thai, de kids zijn wel wat gewend en dat is erg leuk om te zien. Wat pittiger, gedroogde garnalen, het gaat best, Rosalie ook met de groenten en daar wil Florian wat minder van. We hebben viskoekjes, krapoa met kip en ei, een nasi met allemaal kleine garnituurtjes en broccoli met garnalen, top! We regelen de Sim ook meteen, rare aanbieding, 10 gb voor een maand maar je krijgt er 20 gb bij maar die is maar 3 dagen geldig. Ach ja, 10 gb moet genoeg zijn. Kosten iets meer dan €10,-. Nog slippers voor de kids, oplaadkabel en dan mogen we terug. Het is nu 21.34, nog eventjes en dan mogen we slapen. Dit er nog even opzetten met de foto’s.

Categories: Azie, Johor Bahru, Maleisie | Tags: | 1 Comment

We kunnen weer!

Het is weer tijd voor de grote vakantie. Vorig jaar september al de eerste voorbereidingen getroffen, de vliegtickets. Toen twijfelden we nog over Amerika of MaleisiΓ«, de prijzen van de tickets gaven de doorslag: MaleisiΓ« en Singapore! Het hele jaar zoetjes aan de reis samengesteld, zo leuk om te doen. Het plan ziet er als volgt uit:

  • Overnachten vlakbij Schiphol, auto blijft daar ook staan.
  • Vlucht naar Singapore, daarvandaan worden we opgehaald en gaan we naar een appartement vlakbij Legoland in Johor Bahru.
  • Na een paar dagen vliegen naar Kuching op Borneo. Daar gaan we in ieder geval naar Bako National Park.
  • Vanaf Kuching vliegen we naar Kota Bahru om naar de Perhentian Islands te gaan, duiken, snorkelen, relaxen.
  • Daarna pikken we een auto op en rijden via de Cameron Highlands naar Georgetown, Penang.
  • Vanaf Penang vliegen we naar Langkawi, ook daar een auto om van alles te doen.
  • Na Langkawi vliegen we naar Singapore, daar blijven we de laatste dagen van de vakantie.
  • En dan weer retour Amsterdam, auto ophalen en het normale leventje weer in. Gelukkig duurt dat nog 4 weken πŸ˜‰.
  • Na een nachtje hotel, eerst nog ff douchen enzo dan met de bus naar Schiphol, daar ontbijten. Dan een 🀬🀬🀬🀬 eind vliegen.
  • Categories: Azie, Maleisie, Singapore | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor We kunnen weer!