Weekendje Helsinki

Een tijdje geleden werd bekend dat Alice naar een beurs in Helsinki gaat voor haar werk. Cool! Eens kijken of het mogelijk is om er een weekend aan vast te knopen! Na wat geregel om de kids ergens onder te brengen, boek ik tickets om vrijdag te komen. Leuk, een weekendje Helsinki!

Vandaag is het zover! Nadat Alice maandag is gegaan en ik een midweek alleenstaande ouder ben geweest, poeh als dat altijd zou zijn!, vanmorgen vroeg op om naar Schiphol te gaan. Florian is gisteren al naar Geertje en Mattijs gegaan om bij Evelien te logeren, dus dat was fijn! Rosalie nog wakker gemaakt voor school en nog een knuffel. Vooral bij Schiphol is het vrij druk maar nog tijd zat voor een broodje. Op naar Helsinki!

De vlucht verloopt voorspoedig, eenmaal in Helsinki loop ik eerst helemaal de verkeerde kant, terug en dan meteen het perron op om naar het centraal station van Helsinki te gaan. In de trein belt Alice en toevallig stapt ze daar net in met een collega,?makkelijk zo πŸ˜‰. Samen lopen we naar het hotel. De spullen kwijt en dan de stad in.

Eerst even wat kleins eten, er zit een Napolitaanse pizzeria om de hoek. We delen een truffel pizza, goed begin!! Daarna wandelen we naar de haven, het is lekker weer maar wat bewolkt. De stad is makkelijk te belopen, niet heel bijzonder qua highlights. Er is een markt bij de haven met ook maaltijden, lijkt niet heel bijzonder, eens kijken wat het wordt. We wandelen nog wat rond tot Alice koffie wil, op naar Starbucks. Lekker ff zitten en kijken. Daarna lopen we terug naar het hotel.

We besluiten Vietnamees te gaan eten. Blijkt een goede keus, de soep is goed en de maaltijd met rijstnoedels, salade, varkensvlees en loempia met dips ook. Daarna lekker rustig naar het hotel, deze dag zit erop.

We slapen best uit, lekker! Het ontbijt in het hotel is best ok, goed brood, beleg mwoah. Op pad, het is een beetje fris maar top om te wandelen met mooie blauwe lucht. Eerste stop de oude markthal bij de haven, leuke stalletjes met Finse etenswaren, veel rendier. Daarna wandelen we naar de nieuwe bibliotheek, mooi gebouw met een vies geurtje eromheen πŸ˜‚. Daarna gaan we ff koffie drinken en een vervolg plan maken, bijna lunchtijd πŸ˜‰. We hebben nog niet zo’n honger dus wandelen we verder en uiteindelijk vinden we een leuk tentje niet ver van het hotel. Een Filipijnse lunch, erg lekker en garlicky! Daarna ff chillen in het hotel, Alice is nog wat moe van de hele week op de IAEE. Tuurlijk val ik ook in slaap πŸ˜‰.

Na de siΓ«sta pakken we de tram naar Sibilius Monument en het park erbij. Onderweg nog ff ergens wat drinken en bij het monument is er helaas net een bus Chinezen gestopt. Straks nog eens proberen, wij wandelen naar het water en een klein schiereiland met allemaal boten erop. Als we weer terug lopen is het een stuk rustiger! Gelukkig. De terugweg doen we met een elektrische step. Dat is leuk! Alice vindt het maar niets maar het gaat goed, alleen op de kinderkopjes is het niet zo prettig. Het is dan alweer etenstijd, eerste idee is pasta, maar waar. Iets gevonden maar onderweg daarnaartoe komen we langs een tentje dat me vanmiddag al leuk leek, dat proberen we. Het is vol maar we krijgen toch een plekje. Erg aardige bediening! Het eten is top, vooraf ceviche op 2 manieren en als hoofdgerecht bavette en makreel, ook dit top. Dat was een hele verrassing om zo lekker te eten!!

Zondagochtend ga ik nog een rondje hardlopen, pittig, wel leuk langs plekken waar we nog niet waren geweest wel veel heuvels, dat dus het pittige πŸ˜‰. Na het ontbijt inpakken en met de trein naar het vliegveld. Alles verloopt soepel, geen douane alleen security. We eten nog wat en dan gaan we aan boord, het weekendje zit er weer op. Het was leuk! Zo eerst de kids ophalen en dan naar huis.


Categories: Europa, Finland | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Weekendje Helsinki

Afsluiten in Half Moon Lake Resort en Fantasyland Hotel

Vanmorgen rustig aan vertrokken uit Drumheller, eerst uitgeslapen en natuurlijk bij Starbucks langs. Vast vooruit gekeken en we gaan zo’n 270 km rijden, onderweg gaan we eerst nog ff sushi halen in Stettler. Handig Google maps en internet πŸ˜‰, de kids willen graag bij Taco Bell lunchen, ff zoeken en ja met een korte omweg lukt dat in Camrose. Hop de route is uitgestippeld, de sushi bestelt na wat hindernissen. De mensen die ik aan de lijn kreeg spraken weinig Engels, ik verstond ‘No sushi’, nogmaals bellen toen kreeg ik de zoon en toen lukte het wel πŸ˜‚.

De rit is iets minder rustig dan naar Drumheller, maar nog steeds een gigantisch uitzicht af en toe en wegen die kaarsrecht zijn en km’s lang vooruit kunt kijken, mooi en totaal niet wat wij gewend zijn. De eerste grotere plaats is Stettler waar we dus de sushi halen, dat is een heel lelijk plaatsje, je zult er maar geboren worden! De volgende stop is Camrose, dat is wat pittoresker en groter. Daar gaan we dus bij Taco Bell lunchen, best ok en niet te veel. Het is inmiddels al weer aardig warm geworden.

Dan het laatste uurtje tot de laatste camping. Iets gezocht waar gezwommen kan worden. Dat kan hier bij een meer met strandje. Verder is ook deze camping weer niets bijzonders, wel een heel grote plek aan het einde van het straatje. En het is een droog plekje, het is hier schijnbaar vannacht flink los gegaan, overal plassen. Navraag of we dichter bij het meer/washok/WiFi kunnen kan helaas niet, vol in het weekend. Ach ja, hier moeten we vooral de camper opruimen/schoonmaken en de koffers inpakken en de kids vermaakt, dat gaat hier lukken.

Lekker op ons gemak starten. Het blijkt niet zo’n mooi weer te zijn, winderig en nog niet zo warm. Misschien een filmpje pakken, de kids vinden het meteen een goed idee. Wel eerst de koffers inpakken en een begin maken met opruimen en schoonmaken camper. We lunchen met de laatste spullen en moeten ook aardig wat weggooien.

Rond 13 uur zijn we bij de bios, we gaan naar de Lion King, leuke familiefilm. Daarna ff koffiedrinken en nog wat laatste dingen halen voor thuis en de kids in het vliegtuig.

Voor het avondeten heb ik iets Mexicaans uitgezocht en dat is zeer geslaagd. Dan de rit naar de camping terug, weer over die lange kaarsrechte wegen. Op de camping is het drukker geworden. De voorspelling is dat het gaat onweren, tot nu toe alleen wat harder waaien. We ruimen nog meer op en blijven zut weggooien, daar zijn wij toch wel kampioen in, vuilnis produceren πŸ˜‰. Voordat we gaan slapen is de camper in orde.

De wekker gaat om 7.00 uur, we hebben toch meer tijd nodig om de laatste spullen in te pakken, beddengoed afhalen, slaapzakken wegdoen en de laatste keer black en grey dumpen. Net voor 8-en rijden we de camping af, natuurlijk eerst bij de Starbucks langs voor het ontbijt. Nog ff met thuis bellen en daarna tanken (wat slurpt die camper toch πŸ˜‰). Op tijd komen we bij het verhuurbedrijf aan en we krijgen een compliment dat we hem zo netjes terugbrengen, we zijn binnen een half uur weer weg, verhuurbedrijf brengt ons naar het Fantasyland Hotel. Inchecken gaat vlot en ik koop meteen kaartjes voor het World Waterpark, koffers in storage en op naar het zwembad. Dat blijkt een beetje een understatement, het is een gigantisch binnenwaterpretpark, Tikibad past er 6x in! Veel glijbanen, een heel groot golfslagbad, bubbelbaden, etc etc. Helaas is een gazebo hier een heel stuk duurder dan in AziΓ«, dat doen we hier dus niet. Ook het eten is heel wat minder, wel grappig dat drinken gratis is, zo’n freestyle machine op verschillende plekken met bekers erbij. De kids vermaken zich eerst prima in de golven, later gaan we glijden. Mooie glijbanen waar je niet te lang hoeft te wachten, we gaan er van aardig wat af, de ‘engste’ met een bijna looping waar je zo hard gaat dat je niet eens door hebt dat je weer omhoog gaat πŸ˜‰πŸ˜‚. Grootste minpunt, de muziek staat veeeel te hard, waarom?? Later op de dag wordt het helaas drukker, toch minder. Om 16 uur gaan we naar onze kamer, wel lekker na dik 3 weken in een camper slapen! Mooie kamer, op 5 minuten van het waterpark! We eten bij een foodcourt.

Een relaxte nacht, ’s ochtends haal ik nog ontbijt bij Starbucks. We hoeven om 12 uur pas van de kamer, we gaan nog hier lunchen en daarna vertrekken we naar het vliegveld met een Uber oid. Om 17.35 vliegen we terug. Het zit er weer, bijna, op!

Categories: Alberta, Canada, Edmonton, Half Moon Lake Resort | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Afsluiten in Half Moon Lake Resort en Fantasyland Hotel

Heritage Park en dan naar Dinosaur Provincial Park

Vanochtend ontbijten we eerst bij Denny’s, daar is het druk! De kids wilde het graag een keer maar zo’n typisch ontbijt met eieren, spek en toast is niets voor mij. We hebben wel allemaal flink ontbeten, dat merkte we wel aan hoe laat we wilde lunchen πŸ˜‰. Na het ontbijt naar Heritage Park Historical Village een groot soort van openluchtmuseum met veel zaken nog in gebruik. Mooi gedaan en top weer voor foto’s! Erg interessant en leuk, er was een klein pretparkje met allerlei oude attracties, live voorstellingen met acteurs die door het park lopen, een smit in aktie, oude trein die reed, leuk gedaan. Omdat we toch nog een eindje moesten rijden en boodschappen en lunch moesten regelen, een iets korter bezoek dan gewenst.

De lunch bij Subway en boodschappen bij de Sobey voor de komende 2 dagen want dan zitten we weer met niet veel in de buurt. De rit naar Dinosaur Provincial Park is heel rustig. We rijden Calgary uit en al heel snel rijd je door een openheid heen die je je niet kunt voorstellen, wat een ruimte! Zeker omdat er naar het oosten toe geen bergen zijn kun je heel ver kijken, wat een vlakte met velden erop. Maar zelfs hier kom je dan een Subway tegen, geplakt aan een tankstation πŸ˜‰. Om iets voor 18 uur rijden we het park in en stoppen meteen bij het uitkijkpunt, een heel apart landschap van uitgesleten vallei oid. De zon zit net achter de wolken dus niet alles is even mooi belicht, ff kijken hoe dit eruit ziet als het zonnig is als we weer vertrekken. Even verderop is de camping al, we hebben gereserveerd maar hier is het een stuk rustiger (behalve in het weekend). De camping ligt heel mooi middenin/tussen de steen/zandpartijen onder bomen (wij tenminste). Er lopen verschillende korte wandelingen meteen vanaf de camping, morgen er eens wat proberen.

Na een rustige nacht en het ontbijt beginnen we aan de eerste trail, de Badlands trail. Het blijkt een leuke wandeling te zijn, zelfs de kids vinden het leuk. Bijzonder landschap hier. Na de eerste wandeling gaan we even wat kouds pakken bij het winkeltje. We lunchen zelfgemaakte sandwiches en daarna lopen we nog een korte trail, de Coelee Viewpoint trail. Mooie uitzichten en wat meer klimmen dan vanmorgen. Weer sluiten we af bij het winkeltje πŸ˜‰. Daarna eerst ff relaxen het is inmiddels aardig warm geworden. Toch ga ik samen met Florian nog een eindje lopen, de scenic loop langs 2 fossielen displays, de langste maar ook makkelijkste loop en uiteindelijk de minst bijzondere. Wel leuk met kwebbelkont Florian, we vinden nog een beschilderde steen waarvan we een foto kunnen posten. En natuurlijk sluiten wij ook met z’n tweeΓ«n af bij het winkeltje, 3 ijsjes/slushes op een dag πŸ˜‰πŸ˜‚. Nu is het wel genoeg geweest voor vandaag. Hmmm, ik dacht na de 3e trail dat het wel klaar was met lopen, maar Florian vond het klimmen zo leuk dat hij nog op een hoge uitgeslepen β€˜berg’ wilde die aan de camping grenst. Wij dus na het eten met zijn tweeΓ«n klimmend naar de top. Dan merk je dat je ouder bent (beide betekenissen gelden πŸ˜‰πŸ˜‚), voorzichtig dus. Gelukkig luistert Florian nu wel goed, samen kiezen en zoeken we het veiligste pad naar de top, dat lukt en Florian is super trots dat we dit hebben gedaan (ik ook!) en ook naar beneden (wat altijd lastiger is) zoeken we het veilige pad op. Daarna gaan we lekker douchen en zit de dag er echt op.

De volgende dag vertrekken we naar Drumheller, zo’n 170 km verderop. Daar is een heel bekend museum over dino’s, het Royal Tyrell Museum. De rit er naar toe is al vrij bijzonder (voor ons Europeanen!), super rustig qua verkeer en qua bebouwing. Hoe apart voor ons dat je zo’n wijds uitzicht hebt, geen mobiel bereik, geen mensen en geen verkeer. Pas als we bijna bij Drumheller zijn komen we weer in de bewoonde wereld. Geen tankstation, geen Tim Hortons en zelfs geen Subway zijn we tegen gekomen. Iets voor twaalven komen we in Drumheller aan, Alice wil eerst nog ff koffie en toevallig zit in de supermarkt waar we stoppen een Starbucks. Daarna lunchen we bij de A&W, lekker broodje kabeljauw en frietjes, kids chicken strips. Dan op naar het museum, een kleine 10 min verderop.

Het museum is top, heel mooi gedaan en in dit gebied is heel wat gevonden. Rosalie en Florian vinden het allebei mooi maar vooral Florian stuitert door het museum heen. Er is uitleg over de evolutie, ontstaan heelal/leven, ontstaan fossielen, uitsterven dino’s en vooral heel veel skeletten van dino’s. Leuk middagje daar, kids allebei als afsluiter een souvenir, Florian een trex hoofd en Rosalie mooie steentjes.

Daarna gaan we nog ff boodschapjes doen en naar de camping. Deze keer vlakbij het centrum van Drumheller, kunnen we van de faciliteiten gebruik maken, lees eten/pizza bestellen vanavond πŸ˜‰. Ook wat hout erbij om Smores te maken op het kampvuur. Het vuurtje lukt goed ondanks de wind, Florian is een pyromaantje! De pizza wordt besteld en is lekker, handig zo kamperen πŸ˜‰. Dan nog ff langs de arcade, dit is zo’n ouderwetse met oude arcade spelletjes en een flipperkast, leuk! Effe flipperen en een spelletje Pooyan en Time Pilot. Later wandel ik nog ff naar de Mega Dino van Drumheller, daar is ook nog een waterspetter (splash)park en een zwembad, da’s iets voor morgen na de Dinosaur en Horsethief Canyon drive.

Na het ontbijt en de koffie gaan we de scenic drive doen. Het is een hele leuke route, we rijden via de zuidelijke kant Drumheller uit, al snel is het heel rustig. De eerste stop is bij Orkney Viewpoint, daar komen we door eerst een stuk over een gravel weg te rijden maar dan heb je ook wat en ook nog voor ons alleen. Daarna rijden we door en zouden we over moeten varen met een oud pondje, ik ben speciaal via de zuidkant gereden omdat daar Orkney zat en ik niet wist of we met de camper over mochten varen. Gelukkig wel, da’s wel zo leuk! Je rijdt weer door zo’n open vlakte heen en zo’n kloof er doorheen waar je uitkijkpunten hebt. We stoppen nog even in het midden van zo’n koolzaadveld om wat foto’s te maken. Aan de noordkant is het uitkijkpunt Horsethief Canyon. Daar gaan Florian, Rosalie en ik nog de canyon in om een hoge ‘berg’ te beklimmen. Hier vinden de kids het lopen wel leuk, kunnen ze klauteren en klimmen de heuvel op. Als we terugkomen heeft Alice gophers gezien, bijna tamme veldeekhoorntjes. Geinige beestjes die hier schijnbaar een plaag zijn, ik ben er gisteren over 1 heen gereden. Daarna is de route zo goed als klaar en rijden we terug naar de camping. We lunchen op ons gemak. Rond 14 uur ga ik met de kids zwemmen in het zwembad van Drumheller. Als ik na een tijdje op een bankje ga zitten hebben beide kids opeens een vriendje (Florian) en 2 vriendinnen (Rosalie). Het Engels lukt ze vrij goed, vooral Florian kletst er op los en leert hem zelfs wat Nederlands. Rosalie begint ook los te komen, leuk om te zien. Het is wel streng in het zwembad, gelukkig wel vriendelijk en niet gestapo-achtig zoals in ItaliΓ« πŸ˜‰. Na het zwemmen halen we nog een verse lemonade voor mij en ijsjes voor de kids.

’s Avonds gaan we eerst naar de grote, nep, trex en klimmen er in, toeristische meuk maar vooral Florian vond het leuk. We gaan bij the Vietnamese Noodle House eten, wat lichters dan de pizza van gister. Het blijkt erg lekker te zijn, de topper is Alices noedelsoep, maar alles is lekker! Na het eten weer een vuurtje stoken en met de kids naar de arcade, ik breek weer wat hiscores met 1942, Scramble en Time Pilot, leuk hoor die oude spelletjes. Vooral Florian vindt het prachtig en blijft om muntjes vragen, Rosalie ‘durft’ bijna niet te spelen. Weer een dag voorbij, morgen vertrekken we naar de laatste camping vlakbij Edmonton.

Categories: Alberta, Canada, Dinosaur Provincial Park, Drumheller | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Heritage Park en dan naar Dinosaur Provincial Park

Rondom Calgary

Vandaag vertrekken we uit de Rocky Mountains en gaan we richting Calgary. Eerste stop is ontbijt en koffie bij Starbucks in Canmore. Effe bellen met mijn vader. We doen ook meteen boodschappen, hier zit weer een Safeway wel zo handig met veel keus. Het is al later dus we lunchen op de camping. We rijden naar een camping bij Calaway Park, een outdoor pretpark. De camping is niets bijzonders maar wel naast het pretpark. De homemade sandwiches zijn top. Gelukkig wel met stroom voor airco, het zou een 15 amp plek zijn maar onze 30 amp plug werkt gewoon. Dan kun je gewoon de airco draaien, het is warm vandaag dus wel fijn. Vandaag verder rustig aan, wat lezen en Alice doet de was.

De nacht is wat onrustiger, rond 4 uur begint het opeens heel hard te waaien! Florian raakt er wat in paniek van, hij komt bij ons liggen. Rosalie is minder onder de indruk en blijft in haar eigen bed. De camping is in rep en roer, wij staan vrij goed, de bomen staan wat verder weg. Het duurt niet zo lang, uurtje maximaal en daarna is het weer rustig. Op deze vlakte, prairie, gebeurd dat schijnbaar vaker. Bij onze buurman is de ‘partytent’ naar de klote maar verder niets. Zij gingen schuilen in de auto, zij hebben een vouwwagen. We vallen weer in slaap en Florian gaat uit zichzelf weer naar zijn eigen bed.

Rond 8.30 zijn we weer wakker, ff ontbijten enzo. Net na tienen wandelen we naar Calaway Park. Het blijkt een mooi, net pretpark te zijn. Wel voor iets jongere kinderen, ik zou zeggen 9-10 jaar oud. Gelukkig hebben wij niet zo’n helden, zelfs nu durven ze niet in alle attracties πŸ˜‰. Het leukst en wat hij het langst volhoudt is het vissen in de forellenvijver, 2-3 keer heeft hij echt bijna beet maar net niet goed genoeg geslagen. Wat verder opvalt is de overdreven veiligheidsinstructies bij de attracties, pfff, het is niet zo druk maar hierdoor duurt het af en toe wel lang. Het weer is wat wisselvallig, gelukkig meestal droog maar winderig met zon lekker, maar zonder fris. Rond 17 uur zijn we terug bij de camper.

We gaan vanavond Indiaas eten. Het is erg lekker maar wat pittig voor de kids, die vinden het wel zo lekker dat ze toch dooreten! De restjes zijn voor de lunch morgen. Gelukkig kunnen we vlakbij een ijsje scoren. Op de terugweg worden we getrakteerd op een geweldig uitzicht, hier wil ik nog een keer terug om foto’s te maken! Moet lukken de volgende camping is vlakbij.

De volgende dag gaan we eerst nog wat ontbijten op de camping. Daarna eerst naar de uitkijk van gisteren om wat foto’s te maken. Vervolgens koffie en uitzoeken welke supermarkt we naar toe gaan. Het wordt de Sobeys, een wat luxere supermarkt. We halen meteen voor een aantal dagen. Voor de eerste keer echt koken deze vakantie πŸ˜‰. Vanavond soft taco’s en morgen een cheesesteak. Dan naar de camping, eerst een late lunch met het Indiaas van gisteren en de kids een bacon sandwich. Deze camping, heeft een zwembad en ligt dicht bij Calgary, verder weinig bijzonders. De campings zijn niet om over naar huis te schrijven, of ze liggen mooi maar hebben weinig voorzieningen of een soort van veldje met goede voorzieningen. Voor vandaag en morgen staat het zwembad op het programma, zaterdag willen we een dagje Calgary doen, daarna weer meer de natuur in.

Het koken in de camper is wat behelpen, vooral de rookmelder zit in de weg πŸ˜‰. Het lukt verder goed, de kids smullen van de taco’s en quesedilla. Verder een heel relaxt dagje, zwembad is ok. Morgen iets meer verkennen, er is een wandelpad om de camping heen.

We gaan vandaag eerst even een rondje om de camping lopen, het kost wat moeite om de kids mee te krijgen πŸ˜‰. Het blijkt een kort rondje te zijn met niet heel bijzonder uitzicht oid. Na het rondje kijken we even hoe het morgen moet, er rijdt een shuttle naar het busstation vanaf 10 uur, mooie tijd. In de camping winkel kunnen we ook nog een ijsje en wat drinken kopen. Daar werkt de WiFi ook goed, meteen de laatste campings regelen. We gaan vanaf hier naar Dinosaur Provincial Park, daarna naar Drumheller en de laatste camping is vlakbij Edmonton, het Half Moon Bay resort wat aan een meer ligt.

De lunch zijn een top turkey-guacamole- en een garlic roastbeef sandwich, goed gelukt. Voor de kids een quesedilla en krokante taco’s. Daarna gaan we zwemmen, het is lekker weer. Lekker wat lezen enzo bij het zwembad.

Vanavond maak ik een cheesesteak, lukt verrassend goed! Alleen de afwas van dag zelf koken is zo’n gedoe πŸ˜‰. Weer een dag zit erop. Morgen sightseeing in Calgary.

Om 10 uur nemen we de shuttle naar de bushalte, dat blijkt veel dichterbij te zijn dan gedacht. Daar moeten we ff op de bus wachten, de chauffeur is erg vriendelijk en helpt ons met de aansluiting op de trein en met eventueel de terugreis. Ik vind het altijd leuk met het plaatselijke OV te reizen, je ziet wat en ervaart het lokale leven een beetje. Een halfuurtje later staan we downtown Calgary. Calgary heeft een vrij klein centrum. We gaan eerst koffie drinken en dan eens oriΓ«nteren. We besluiten eerst ff te wandelen en als we over Stephens Ave lopen komen we ook bijna langs Calgary Tower, ik had al gezien dat die gesloten was, jammer was een mooi uitzicht geweest. Daar zien we iets over Fort Calgary, waar Calgary gesticht is. Daar lopen we naar toe, we willen eigenlijk eerst lunchen maar komen niets tegen. Het Fort is best interessant, zeker weer de ‘goede’ geschiedenis en afspraken met de oorspronkelijke bewoners. Daarna lopen we de wijk Inglewood in waar we lekker lunchen bij Bea’s Eatery. Na de late lunch lopen we terug naar het centrum langs de rivier. Een leuke activiteit hier is tubing (of met bootje) over de wat sneller stromende rivier van de ene kant van de stad naar de andere kant. In Chinatown gaan Florian en ik naar de kapper en gaan we wat eten regelen voor straks op de camping. De kids gaan voor sushi en wij voor Thais met een toetje van sushi πŸ˜‰. Als alles klaar is regel ik een Uber naar de camping, wat lekker handig zeg! Binnen 2 minuten is ie er en hij rijdt ons in 25 min. naar de camping. We blijken wat veel te eten hebben, vandaag wat sushi en de Thaise salades en morgen de curries. Nog ff wat water bijvullen, kunnen we in de camper weer douchen. Echt de fijnste camper die we hebben gehad, fijn bed, goede douche en wc (die ook makkelijk te vullen en legen is) en makkelijk te rijden. Het scheelt natuurlijk ook dat er genoeg ruimte is voor dit soort gevaartes en wij hebben een kleintje vergeleken met wat hier rondrijdt! Morgen vertrekken we naar Dinosaur Provincial Park via een soort openlucht museum, Heritage Park.

Nu nog ff ontbijt bij Denny’s en deze blog met foto’s uploaden.

Categories: Alberta, Calgary, Canada | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Rondom Calgary

Lake Louise – Banff

Vandaag gaan we naar Lake Louise. Op ons gemak vertrekken we, effe videobellen met papa. Die wil de slideout wel zien, leuk om te laten zien. Eerst nog ff ontbijten bij het Blue Bird cafe. Leuk tentje, lekkere koffie en bagels en een flinke tosti voor de kids. Helaas is Alice nog niet ok, Rosalie wel. We doen nog wat boodschappen en tanken, dan op pad.

Eerste stop de Takakkaw waterval. Helaas begint het te regenen. De afslag naar de waterval is een mooie route, ik twijfel eerst nog of wij er wel op mogen, trailers mogen niet! Een eindje verder weet ik waarom, 2 haarspeldbochten, de eerste red ik bij de tweede moet ik ff steken met hulp van Alice. Leuke weg om te rijden maar hoe dichter bij de waterval hoe harder het regent! Echt balen. We vinden nog wel een parkeerplekje. Het is een natte bedoeling om bij de waterval te komen, met mooi weer zou dit prachtig zijn, nu ook maar je wil ook warm en droog zijn. Hopelijk lukken de fotos, met koude vingers is het toch lastiger fotos maken, wat vloek ik (meestal van binnen πŸ˜‰). We lunchen in de camper, misschien klaart het nog op, maar daar lijkt het niet op.

Het stuk na de lunch is niet ver naar de camping bij Lake Louise, eerst nog door het ‘dorpje’, wat een drukte zeg! Hier staat al dat het parkeren bij Lake Louise vol is! Hmmm die drukte maakt het toch wat minder. Op naar de camping, die is vol, maar gereserveerd in januari blijken we 1 van de mooiste plekjes te hebben. De camping is gigantisch, ook de plekken. Wij staan bijna achterin bijna aan de rivier, door de ruime plekken en de ruimte ertussen sta je hier wel erg mooi en nog stroom ook. Nu de temperatuur nog omhoog, het is hier nu 7 graden!! Morgen naar 17 en zondag naar 22. Nog wat de camping verkennen maar de kou en het zachtjes regenen helpen niet. Er is een wandelroute langs de rivier, morgen misschien. Vanavond op tijd naar bed (net of het anders wel laat is! πŸ˜‰).

Het is de koudste nacht tot nu toe, 3 graden! De slaapzakken hebben het goed gedaan. Om iets over 7 schiet ik wakker. We vertrekken al snel en voor 8’en zijn we bij Lake Louise. We zijn zeker niet de enigen, de parkeerplaats loopt al vol! Daar ontbijten we ook. Daarna wandelen we naar het meer en ik moet zeggen het ziet er prachtig uit! Die bergen/gletsjer op de achtergrond van het groen-blauwe meer, super! Van het betere weer merken we helaas nog niets, het begint weer te miezeren. Toch maar terug naar de camper, Lake Moraine dan maar. Helaas, parkeren vol, en het is nog geen 9 uur! Ik word er chagrijnig van samen met het weer😀. Dan maar ff koffie drinken, in Lake Louise Village is het nog niet druk. Iedereen is wat kriegelig, tja dit weer en de drukte helpen niet ook al is het nog zo mooi. Alice is nog niet lekker dus na de boodschapjes voor de lunch, hotdogs, gaan we terug naar de camping. De verwarming weer aan, opwarmen, ff foto’s kijken en chillen.

’s Middags gaan we nog een eindje wandelen langs Bow River, helaas is een deel van de trail gesloten ivm het Bearberry seizoen, schijnbaar bessen waar beren op afkomen. We lopen de trail wel maar dan met wat omwegen en inperkingen. Het wordt ook wat warmer, de zon probeert door te komen. Morgen weer op tijd op om nogmaals Lake Louise te bekijken, hopelijk met mooi weer.

Dat is een afknapper, om 7.30 is de parkeerplaats al vol bij Lake Louise! Gelukkig gisteren al wat gezien. Terug naar het dorpje om te ontbijten en kijken wat we doen. We besluiten naar de overflow parking te rijden en met de bus naar boven. Daar aangekomen is het ook al flink druk, als ik ga kijken hoe het werkt zie ik een flinke rij staan bij de kaartverkoop en dat gaat langzaam! Zucht, we besluiten door te rijden naar Banff. Balen maar gelukkig gisteren al geweest, wat een afknapper zo. Reizen in hoogseizoen is soms echt klote. Ach ja, het wordt wel beter weer.

De rit naar Banff is vrij kort, we parkeren aan de rand van het dorpje en wandelen naar het centrum. Het blijkt een erg toeristisch plaatsje wat wel heel erg mooi tussen de bergtoppen ligt. We lunchen een top sandwich bij Squish. Poeh wat een drukte hier! Ondertussen ook vast wat campings geregeld voor na Banff, veel was al vol! Eerst gaan we naar een camping bij een pretpark, daarna naar een camping met zwembad bij Calgary.

De camping in Banff, Tunnel Mountain Trailer Court, is weer gigantisch ruim opgezet. Mooie plek met full hookup. Er rijdt een bus over de camping naar Banff, vanavond zo dus naar dorp. Ikzelf wandel nog ff over de camping, wat ligt die mooi zeg! En nu eindelijk met mooi en warm weer, dat helpt zeker.

’s Avonds nemen we de bus weer naar Banff. We gaan pasta eten bij de Old Spaghetti Factory. Best ok, maar kan beter. Nog ff wat kleine boodschapjes doen en dan de bus weer terug. De dag zit er weer op, wat vliegt de tijd toch.

De volgende ochtend begint met uitslapen en wakker worden in een stralende dag. Na het ontbijt beginnen we met een trail om de camping heen. Goed te doen en je bent echt midden in de natuur. Alleen het zuidelijk deel loopt langs de weg maar daar heb je dan wel weer een heel mooi uitkijkpunt over de vallei. We nemen de bus van 12.22 naar Banff, lekker lunchen.

De kids willen naar een foodcourt, da’s zo lekker handig, iedereen kan kiezen. Daarna gaan we wat souvenirs shoppen, Canada petjes voor Florian en mij en truien voor de meiden. Vanavond nemen we eten mee voor op de camping. De bus terug is flink vol. Als we gaan eten krijgen we een mooie show van een groep elk die de camping bezoeken!! Hoe gaaf is dat! Later die avond gaan we nog met Florian naar een sessie over het leven vroeger in een mijnstadje, Bankhead, interessant. Morgen vertrekken we naar een camping met een pretpark ernaast, Calaway Park, grootste outdoor amusementpark van West Canada, ben benieuwd!

Categories: Alberta, Banff, Canada, Lake Louise | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Lake Louise – Banff

Icefields Parkway – Golden – Glacier – Revelstoke

We vertrekken op tijd van de camping. We gaan eerst terug naar Jasper om te ontbijten, boodschappen en de was te doen. Daarna is het doel voor vandaag het Columbia Icefield, daar gaan we een nachtje bij de gletsjer staan.

We stoppen kort bij een mooi uitkijkpunt, dan de eerste echte stop bij de Athabasca Falls. Het weer is raar buitjes, zon, kou, warmer…. Hier is het eerst lekker, dan weer regen maar wel leuke foto’s. Dan weer verder, de Icefields Parkway is een prachtige route! We stoppen regelmatig voor de mooie uitzichten. De volgende langere stop is bij Sunwapta Falls. Hier lunchen we eerst want het regent flink, na de lunch is het beter.

De route is prachtig en na nog een paar stops zijn we bij het Columbia Icefield Discovery Center, na ff zoeken vinden we de overnachtingsplekken, met direct uitzicht op de gletsjer. We snacken wat in het restaurant en gaan dan terug naar de camper. Na het eten in de camper is de parkeerplaats voor ruim de helft leeg, gaaf!! Nog even wat foto’s maken. Er staat een straf windje dat erg fris is, eens kijken hoe warm we het houden vannacht.

De nacht is rustig, helaas heeft de keelpijn doorgezet. Voel me niet top, balen! Paracetamol moet me de dag door helpen. We beginnen met een korte wandeling naar de gletsjer, daar is nog niemand. Hier zie je pas hoe het warmer wordt, er staan bordjes met jaartallen tot waar de gletsjer toen kwam.

Vandaag gaan we naar Golden, ligt in het midden, goed om naar Glacier en Yoho te gaan. Onderweg stoppen we regelmatig, prachtige route. We rijden van bui naar zon naar bui. Eenmaal in Golden is het lekker warm. We lunchen bij de A&W, best ok. Dan nog ff boodschappen doen. Downtown van Golden ziet er leuk uit, zo’n western stadje.

De camping ligt bij een golfbaan, mooie rustige plek. Weer stroom!! Hopelijk ben ik morgen beter, ziek zijn op vakantie is niks! De volgende dag rustig aan doen, wat onrustige nacht maar toch weer in slaap gevallen tot 9.30. Voel me wat beter maar slapjes, ff douchen, gaat verrassend goed in de camper! Na de lunch nog een dutje en met wat tylenol gaat het wel. Ff water bijvullen en dumpen, tanken (de camper rijdt 1:4😱) en boodschappen. Leuk tentje om koffie te drinken en WiFi om de eerste blog met foto’s te posten. Vanavond staat Japans, sushi en noedels, op het menu.

We slapen redelijk uit, voel me weer wat beter, nog niet top. Vandaag beginnen we natuurlijk met koffie πŸ˜‰ in Golden. Het plan is verder om vandaag naar Glacier National Park te rijden. Het weer voorspelt helaas niet veel goeds. Yep we rijden van bui naar bui. We zien denk ik maar de helft door alle bewolking, jammer zeg. We lunchen ergens op een rest area met de noedels van gisteren en een top sandwich. Hopen dat het wat gaat opklaren. Dat gebeurd niet, pffff, dan maar door naar Revelstoke via het Revelstoke National Park. Eenmaal in het plaatsje is het in ieder geval droog, daar drinken we wat op het terrasje maar dan begint het daar ook te regenen. Het is een nogal nat dagje!

Op de terugweg niet veel beter, pas als we bijna weer in Golden zijn klaart het op en dan ook meteen goed! We gaan Indiaas eten, erg lekker!! Nu zien we hoe mooi Golden tussen de bergen ligt! De dag zit er weer op. Nu voelen Alice en Rosalie zich niet zo lekker 😱, hopelijk valt het mee. Morgen naar Lake Louise.

Categories: British Colombia, Canada, Glacier, Golden, Revelstoke | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Icefields Parkway – Golden – Glacier – Revelstoke

Jasper

De eerste uren met de camper merk je meteen dat we dit vaker hebben gedaan. Het rijden met zo’n gevaarte kost weinig moeite, zeker niet met automaat. De eerste keer boodschappen doen is voor een weeshuis. De kids als vanouds in de supermarkt alsof ze 1,5 kg caffeine, suiker, redbull en andere uppers op hebben! Die stuiteren, (vooral Florian) van gang naar gang. En dan vind Florian het ook nog raar dat hij zijn eerste keus ontbijt niet mag πŸ˜‚πŸ˜‚.

De eerste nacht staan we op een nette maar saaie camping. De camper is inmiddels ingeruimd. Met de slideout heb je duidelijk meer ruimte wat wel lekker is, ons bed is ook comfortabel, tenminste na 1 nacht. Kids liggen boven de cabine in 2 aparte bedden, iets rustiger voor ons πŸ˜‰.

We gaan ontbijten bij Tim Hortons. Met zo’n camper op pad geeft wel een ultiem vakantie gevoel! We hebben nog wat spullen voor de komende weken nodig, de eerste stop wordt de Walmart in Edson. De camper op cruise control en rijden maar. De route is rustig en nu zien we pas hoe ruim hier alles is. Na de Walmart gaan we lunchen op een rustplek, zelf sandwiches maken. Ze lukken goed en we staan op een best mooie plek. 10 minuten verder komen weer langs een rest area maar veel mooier uitzicht, ff stoppen om te kijken. We zien hier de Rockies al goed. Mooi hoor!

Na Hinton hebben we helaas file door werkzaamheden, daarna rijden we Jasper National Park binnen. Wat mooi en afwisselend qua landschap, het weer zit ook mee. We hebben geluk en zien al heel snel een elk, daarna ook nog een familie hert (achtigen) en als we het plaatsje Jasper inrijden een coyote! Gaaf zeg!

De camping, Wapiti, ligt vlakbij Jasper, gelukkig gereserveerd (in januari al!), want hij is vol. Het is een heel ruime camping midden in het bos, geen stroom. Leuk plekje met kampvuur pit. Die gaat aan. We zien dat er een kids activiteit met een ranger is, dat gaan we doen. Dat blijkt Geocaching te zijn, we krijgen een Garmin mee en gaan op zoek, leuk gedaan. Daarna gaan we nog bij de rivier kijken, een flinke, niet om te zwemmen! Rond 22 uur gaan we slapen, mooi dagje!

De nacht is fris en ’s ochtends begint het te regenen. Na het ontbijt gaan we naar Maligne Lake via Maligne Canyon. Eerste stop Maligne Canyon, een diepe kloof met een rivier er tussen. Als wij aankomen is er ruim plek op de parkeerplaats. Je kunt naar verschillende bruggen lopen langs de kloof, max 6. Wij willen tot aan de 4e. Het ziet er allemaal heel mooi uit, bij de eerste 2 bruggen is het nog druk maar daarna wordt het rustiger. Het is wel wat modderig af en toe en Rosalies witte broek is opeens ondergesneeuwd door modder πŸ˜‰. Leuke fotoplek en we nemen ook nog een selfie πŸ˜‰. Bij terugkomst is het een stuk drukker op de parkeerplaats.

Daarna rijden we door en komen eerst langs Lake Medicine, top uitzicht op de terugweg ga ik stoppen. Als we er bijna zijn staan er opeens een aantal auto’s langs de kant, Alice zegt meteen stoppen, ik denk nog zal wel niets zijn maar stop iets verder wat veiliger is. Er blijken beren te zijn!!! Een moeder met een jong, gaaf! De beren gaan ongestoord door met waar ze mee bezig zijn en er staan heel wat mensen! Leuk! Daarna stoppen we bij Lake Maligne, hier is het een stuk drukker, we parkeren op een busplek, ach ja met ons formaat zijn we dat ook πŸ˜‰. Ik moet zeggen dat ik Lake Medicine mooier vind dan Lake Maligne. Effe kort kijken en dan lunchen in de camper, weer zelfgemaakte sandwiches met de hoeveelheden van hier πŸ˜‰, 1 met pastrami en 1 met kalkoen (en natuurlijk andere toppings). Na de lunch gaan we een stukje rond het meer lopen. Helaas begint het flink te regenen, nog wel wat leuke foto’s kunnen maken.

Daarna rijden we rustig terug, we komen nog zo’n familie ‘geiten’ tegen, wat zijn we al verwend met het wild dat we gezien hebben! Nog een paar keer stoppen langs Lake Medicine en dan terug naar Jasper voor wat boodschapjes. Vanavond eten we hotdogs met rauwkost en tortillachips met salsas, kaasdip en guacamole (vers uit supermarkt maar top!!). Toetje van vers fruit, mango en frambozen. Dat Mexicaanse hier is net als in Amerika top! Probeer nog ff vuur te maken maar lukt niet meteen en het begint opeens flink te waaien. Vuurtje zit er niet in vanavond, weer een flinke bui, droog hout wel ff apart gelegd.

We beginnen zowaar wat uit te slapen, om 7 uur ben ik (als eerste) wakker! Vandaag wat rustiger aan. Rond half 11 gaan we naar Jasper, daar gaan we de Discovery trail wandelen, ca. 8,5 km rondom Jasper. Eerst even voor de eerste keer dumpen en bijvullen, net anders met deze camper maar het lukt. We zijn de camping nog niet af of er is een beer gespot! Alice maakt de mooiste foto! In Jasper ff tanken, pfff nog niet eens leeg en al bijna 150 liter tanken, en zo goedkoop is benzine niet!

De trail blijkt een leuke wandeling, halverwege komen we nog een Elk tegen en ook nog een coyote! We hebben geloof ik wel geluk met wild spotten! De kids lopen goed mee maar worden wel moe (wij ook!), het laatste stuk loop je Jasper weer binnen en kunnen we boodschapjes doen en een ijsje scoren. Net dan weer een flinke bui, we zitten dan gelukkig binnen, ff dit te tikken. We besluiten ff te gaan chillen in de camper en dan een pizza te gaan eten en daarna pas naar de camping terug te gaan.

De pizza is top, geen normale maar een ‘witte’ pizza met een soort knoflooksaus als basis met verder kip, ui en verse tomaat erop. De kids nemen de normale margarita en pepperoni, wij ook nog een portie hot wings. Dat mag na zo’n dagje πŸ˜‰. Niet alles gaat op dus morgen ook nog een lekkere lunch.

Terug op de camping ga ik eerst een vuurtje maken, lastig met dit weer maar met de droge blokken, papier en geduld lukt het. De kids maken Smores, hiermee merk je dat ze ouder (lees verstandiger) zijn, de Smores lukken zonder dat de marshmallows in de fik vliegen, dat was een paar jaar geleden wel anders! De dag zit er op, ff lekker douchen en dan relaxen in de camper. Morgen vertrekken voor een nachtje bij de Columbia Icefield gletsjer.

Categories: Alberta, Canada, Jasper | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Jasper

Op naar Edmonton in Canada

Deze vakantie gaan we naar Canada, we gaan een rondje met een camper doen vanuit Edmonton. Het rondje wordt globaal Edmonton – Jasper – Glacier/Yoho – Banff – ?. Na Banff ligt alles nog open, we gaan in ieder geval nog naar Drumheller en Calgary.

Vanmorgen naar Schiphol, parkeren via een Social Deal wat een klein beetje mis ging, ze waren verhuisd! We moesten nog 10 minuten verder rijden en dan nog met de shuttls naar Schiphol. Al met al een uur later dan verwacht op Schiphol! Gelukkig ging alles heel snel maar helaas moesten we hierdoor wel McDonalds lunchen πŸ˜‰. We konden zowat meteen doorlopen naar het vliegtuig. De vlucht zelf gaat best lekker, weinig turbulentie en ik kan aardig wat slapen. Kids doen het weer super.

Op tijd komen we in Edmonton aan, bij de douane is het best druk maar gaat best snel, de koffers zijn er al als we er door zijn. De auto is snel opgehaald, we krijgen een mooie Toyota RAV4, leukste is misschien wel dat ie CarPlay πŸ˜‰ heeft. De rit naar hotel loopt voorspoedig, iedereen valt in slaap (in het vliegtuig was ik de enige die sliep πŸ˜‰). Eventjes rusten en dan gaan we wat eten bij een Panda Express, best ok. Even nog langs de Wallmart voor water enzo en dan naar het hotel, we mogen slapen. Nog ff dit tikken.

Eerste indruk, aardige mensen, lijkt op Amerika maar toch niet, wat verzorgder in de stad. Morgen gaan we meer ervaren, Sim regelen en een jas/jack want die ben ik vergeten.

We zijn allemaal rond 3.30 wakker, gelukkig vallen we wel weer even in slaap maar om 7 uur is het wel klaar. Rosalie en ik gaan ff  het complementary breakfast bekijken, best goed en veel keus, we roosteren wat bagels en nemen die mee naar onze kamer. Daarna gaan we ‘echt’ ontbijten bij Starbucks.

Deze dag staat in het teken van shoppen. Na Starbucks gaan we naar West Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Canada! Sim kaart is zo geregeld bij Telus, wel wat duurder hier. Daarna Victoria Secrets voor de dames en Florian gaat nog een Beer ‘bouwen’, een Ironbear πŸ˜‰. De dames zijn erg lang bezig dus gaan Florian en ik vast wat snacken, geweldige foodcourt, wat een keus! Een hotdog en wat drinken, daarna zijn de dames bijna klaar. Nog ff een jas regelen en dan mogen we lunchen. Dat is zo leuk in zo’n foodcourt!! We kiezen allemaal wat anders, kids frietjes en een hotdog, Alice en ik delen Japans en een Philly hot melt. Lekker!

Daarna verder shoppen bij een Skechers outlet, hopelijk zijn we nu wel klaar met shoppen, tenminste voor kleding. We rijden terug via downtown Edmonton, daar is wel wat hoogbouw. Edmonton is geen bijzondere stad, veel laagbouw en heel ruim opgezet, ‘rustiger’ dan Amerika, minder reclame en netter, ook zijn hier stoepen, verkeer is rustig, heel relaxt allemaal.

’s Avonds gaan we nog ergens sushi eten en een Poke Bowl, WoW die was lekker!! De sushi ook maar die bowl was de verrassing. Nog ff relaxen op de kamer, morgen de camper ophalen.

Het is weer een onrustige nacht, gelukkig weer in slaap gevallen! De boel inpakken en eerst terug naar de Mall, Alice moet wat ruilen. Ach ja, excuus om weer lekker te lunchen en meteen Thais voor vanavond mee (achteraf niet zo lekker). Ook nog ff bij Dollarama wat kleine dingen en wat voor de kids. Daarna gaan we de camper ophalen, gelukkig is het niet ver.

We worden meteen geholpen en binnen een uur zijn we weg. Nu moet Alice ff in de Toyota rijden want die moet terug gebracht worden, gaat allemaal goed. Eerste stop de Safeway voor boodschappen, meteen eten voor een paar dagen en lekkere dingen om te snacken en te lunchen. Dan naar een camping vlakbij, CampnClass. De camping is netjes maar niets bijzonders, wel prijzig. We eten het Thais en wandelen nog wat. Nu is de vakantie echt begonnen! Morgen naar Jasper.

Categories: Canada | Tags: | Reacties uitgeschakeld voor Op naar Edmonton in Canada

Weekje Parijs en Ardèche

De meivakantie is er weer. Deze keer hebben we al vroeg besloten, tenminste de kids, dat we in ieder geval naar Parijs gaan. Leuk dat Rosalie en Florian zelf ook ideeen krijgen voor tripjes! In januari al een hotel in Parijs geregeld, tenminste een buitenwijk (Pantin) van Parijs dicht bij de metro. Toen de mei vakantie dichterbij kwam gingen we kijken waar het mooi weer zou zijn de midweek na Parijs. Lichte voorkeur voor de Dordogne maar daar was de voorspelling erg slecht en de Ardèche een heel stuk beter, daar dus voor het vervolg.

Op vrijdag 25 april vertrekken we op tijd, geen dakkoffer ivm de garage van het hotel, dus iets beperkt in wat mee mag. Het past allemaal best. We hebben vooral file rond Antwerpen, de rest valt mee. Rond 13 uur zijn we bij het hotel, we kunnen meteen de kamer in, gelukkig. Effe de ‘Parijs’-tas eruit en ik ga parkeren. De auto staat volgens mij veilig, hek rondom ondergrondse garage! De kamer is een heel stuk ruimer dan op de fotos, da’s wel lekker met zijn vieren. We starten met een lunch bij Subway. Daarna meteen maar naar de Eiffeltoren met de metro, blijkt weer erg makkelijk, begin en einde zoeken en dan weet je welke richting je op moet.

Het is nu nog lekker weer, warm in de zon maar fris in de schaduw. Perfect wandel en foto weer! Erg leuke fotos van de Eiffeltoren! Wel veel te druk om er op te gaan, helaas, misschien later dit weekend. We drinken en snacken wat in de buurt daarna gaan we weer terug. De metro vanaf Bir Hakeim blijkt bovengronds te zijn en wat een top uitzicht vanuit de metro op de Eiffeltoren!

’s Avonds eten we lekkere sushi in de buurt, hier zit genoeg! Het was een lange dag, op tijd naar bed!

De volgende ochtend nog wat rustig aan doen en rond 9.30 gaan we ontbijten bij Paul in het winkelcentrum bij het hotel. Mijn Frans is nog niet scherp, kreeg een rare blik toen ik pommes de terres (aardappel) bestelde, oh ja dat is het niet…… ik herstelde meteen naar jus de pommes (appelsap), de mevrouw kon er hartelijk om lachen. Eerst gaan we naar de Marais buurt, een overdekt eetmarktje zoeken. Metro naar Republique en wandelen. Leuke buurt en de markt zijn we eigenlijk te vroeg voor, rond of na de lunch was beter geweest. Ach ja we wandelen verder richting de Notre Dame. Onderweg drinken en eten we wat, voor mij een kopje uiensoep, lekker!!

De Notre Dame ziet er mooi uit ondanks de brand maar echt in de buurt ervan kom je niet, alles is afgezet! Daarna gaan we op zoek naar een lunchadresje, we vinden een druk tentje maar eenmaal binnen blijken het allemaal Aziaten te zijn, een reisgezelschap! Gelukkig is het eten best, alleen de kids hebben weinig keus en kiezen pasta. We zijn dan vlakbij het Louvre dus wandelen we daar heen, helaas slaat het weer ineens om, flink waaien en regen opeens! Mijn kaal bolleke doet er pijn van!!! Dan willen we naar een andere overdekte markt, snel naar de metro. Helaas zijn door de gele hesjes wat stations dicht en kunnen we niet komen waar we willen. We zijn ook best nat geregend dus gaan we eerst naar het hotel. Daar relaxen we wat, langer dan gedacht, ach ja, het is vakantie!

Voor het avondeten wil Rosalie graag couscous en dat kwamen we gisteren tegen dus daar lopen we weer naartoe. Het blijkt een erg populair restaurant te zijn, gelukkig zijn wij vroeg want als we gaan staan er aardig wat wachtenden. Het smaakt goed maar het is niet helemaal mijn ding. Daarna wandelen we weer terug, morgen laatste dag Parijs.

Redelijk op tijd ontbijten we bij Mc Donalds. Het plan voor vandaag is Montparnasse gebouw op, naar de Sacre Coeur, Arc de Triomph en een overdekte markt.

De metro naar Montparnasse is snel en eenmaal bij de toren kunnen we zo goed als meteen naar boven. De kaartjes zijn vrij prijzig naar het uitzicht is mooi, er komt zelfs af en toe een zonnetje door. Het is wel best koud door de wind.

Daarna eerst effe wat drinken en dan op naar de Sacre Coeur. De metro er naar toe is best lang en de trap naar boven lang, als we er zijn πŸ˜‰. Hier is het wel een stuk drukker!! Mooi plekje met mooi uitzicht, alleen jammer van al die toeristen! πŸ˜‰ Om te lunchen lopen we de drukte uit en komen met hulp van Google bij een leuk, klein tentje. Geen toeristen hier en het smaakt ook nog best!! Ik heb de salade met eendemaagjes (gesiers), lekker!! Leuke bediening ook, echt niet alle Fransen zijn onaardig πŸ˜‰.

De volgende stop is de Arc de Triomph. Helaas begint het weer wat te regenen maar wel een aardige agent, Florian mag met hem op de foto. Wat een prachtige Arc en de mega rotonde. We zien ook nog een ongelukje gebeuren, niets ergs scooter en auto.

Het gaat hard vandaag, op naar La Grande Epicerie de Paris. Wat een geweldige winkel zeg, wel aan de prijs! Jammer genoeg geen keukentje in ons hotel. We nemen alleen 2 broodjes, 1 met lomo en 1 met iberico ham (beide Spaanse specialiteiten), lekker. En om te snacken wat harde worstjes en dan heeeel goed inhouden om niet als een bezetene in te gaan slaan!!

Het is inmiddels 16 uur en we zijn aardig moe, op naar het hotel. We willen indiaas gaan eten maar die blijkt dicht op zondag (zoals vrij veel restaurants). Iets anders dus, tegenover zit een Turks grill restaurant, de reviews zijn enthousiast, dat wordt het dus. Blijkt een goede keus, iedereen vind het lekker. De kebab is een kruising tussen gyros en shoarma, top en heel lekker brood, de merguez van Florian niet te kruidig en de kofte van Alice ook. Lekker!

Het Parijs deel van deze vakantie zit er op. Morgen naar de Ardèche, Lagorce.

We ontbijten bij de Mc Donalds en dan vertrekken we. Op de afslag naar de snelweg gaat het bijna mis. Eerst rij ik door groen weg maar ik geloof dat ik meteen daarna een stoplicht (rood) mis. Gelukkig rij ik niet hard en is er niets aan de hand op geschrokken voorgangers na en een motorrijder die eerst voor me stil gaat staan, ik dacht eerst dat het politie was maar nee, hij was boos en maakte nu verkeer achter me boos πŸ˜‰πŸ˜‚. Dit was zo’n onvriendelijke Fransman πŸ˜‰. Parijs uit gaat verder goed op de file na, eenmaal op de tolweg gaat het voorspoedig. Lunch, voor de 3e keer, bij Subway Beaune, hier zijn we vaak met lunchtijd πŸ˜‚.

De laatste stop voor Domaine de Sevenier is in Pierrelatte bij een supermarkt, wat eerste boodschapjes doen. Rond 18 uur zijn we er. Mooi huisje met erg mooi uitzicht en een rustig plekje, door de wind is het wat fris maar verder niets te klagen.

Op dinsdag hebben we niets op de planning staan. Relaxt opstaan, brood wordt bezorgd. Rond 11.30 gaan we een eindje wandelen naar Lagorce, daar een pauze voor een ijsje en een colaatje en dan terugwandelen. Leuk tochtje. We lunchen met lekkers van gisteren en daarna siΓ«sta. Ondanks het frisse weer willen de kids toch zwemmen, uiteindelijk is alleen Florian een lefgozer πŸ˜‰. We eten een keer zelfgekookt, Bavette met pepersaus, krieltjes en boontjes, blijft behelpen koken in een huisje πŸ˜‰.

Woensdag is het stuk warmer, de wind is weg en het is heerlijk! ’s Morgens wandelen Alice en ik eerst nog een rondje met zijn tweeen, de kids wilde niet mee πŸ˜‚. Dan naar het zwembad, best fris water maar wel lekker nu. Het is strak blauw! Na de lunch, met lekkers van hier, de Savarin Brillat kaas is top!, weer zwemmen en chillen. Vanavond eten we hier in het restaurant.

De volgende dag begint helaas bewolkt en dan is het een stuk koeler. We wilden gaan kanovaren bij Pont d’Arc maar dat doen we naar niet. Dan maar een wat langere wandeling rondom ons huisje, uiteindelijk bijna 7 km, leuk rondje. Na de lunch trekt het weer open en gaan de kids nog ff zwemmen, als het zachtjes begint te regenen gaan we terug. Het gaat dan ook nog hard regenen en hagelen! Daarna trekt het weer open. We gaan nog ff naar het dorpje Vallon Pont d’Arc, supermarkt voor boodschappen en we eten bij de Thai (niets bijzonders).

De laatste dag alweer, het zou wat koeler worden dus wilden we iets gaan doen. Aan de de kids een klim parcours voorgelegd en dat zagen ze wel zitten. Ik nog nooit gedaan maar moet lukken denk, als het maar niet teveel lenigheid vereist, want dat heb ik niet. Gelukkig valt het wel mee weet ik nu πŸ˜‰. Ik ga samen met de kids en Alice maakt de fotos. Florian mag 4 parcoursen en Rosalie 1 extra, ik dus ook πŸ˜‚πŸ˜‰. Het begint met uitleg van de haken/carabenier dingetjes, het komt er op neer dat je steeds met minimaal 1 vast zit en er maar 1 tegelijk open kan. Dan nog hoe je je vast maakt om een ladder op te gaan en hoe je je vast maakt om via de ziprol te ‘glijden’. Na eventjes krijg je er steeds meer handigheid in. Het eerste parcours is vrij dicht bij de grond maar je gaat steeds hoger. De kids gaan erg snel, ik vooral onhandig en voorzichtig πŸ˜‰. Het leukst zijn de ziplines, zeker de hoge en wat me is opgevallen dat je als je vast zit heel veel durft! En je eigenlijk bijna niet valt, tuurlijk je zit vast en dat helpt bij het evenwicht maar niet een keer hingen we in de veiligheidsriemen. Ik was wel blij dat ik er maar 5 hoefde, pfff best vermoeiend en mijn handen zaten onder de klemblaren. Rosalie en Florian vonden het prachtig! Vooral leuk om samen bezig te zijn.

Na het klimmen een late snack lunch in Vallon Pont d’Arc en terug naar het huisje. Effe een dutje doen na een inspannende ochtend! En opruimen want morgen vertrekken we. Ik kook nog een keertje, dit keer pasta met gamba’s en tomatensaus. Goed gelukt. Op tijd naar bed want de wekker staat op 5.45.

We worden van de wekker wakker, wel ’s nachts ff wakker geweest maar toch. Uiteindelijk vertrekken we om 6.30. We treffen alle weersoorten onderweg en temperatuurwisselingen van 1 tot 13 graden, regen, hagel en sneeuw! Wat een raar weer. Nog een frietje in Aywaille en we rijden om 20.15 de straat in. Weer thuis! Leuk weekje weer, op naar de grote vakantie!

Categories: Ardeche, Europa, Frankrijk, Parijs | Reacties uitgeschakeld voor Weekje Parijs en Ardèche

Een paar dagen Bangkok

Ons vorige mannen avontuur was naar Moskou. Papa wilde wel naar Bangkok, was leuk met Siena en nu weer ophalen met ons. Na de zomervakantie naar goedkope tickets gezocht en naar een goede tijd om te gaan. Januari is een mooie tijd, iets minder warm en ook de tickets en vliegtijden zorgen er voor dat we niet teveel vrije dagen kwijt zijn. We gaan van donderdag t/m dinsdag, woensdag weer werken!

Het is zover, we gaan. Ik ga ’s ochtends eerst nog werken, om 12.46 pak ik de trein. Op Schiphol tref ik Ber en papa. Alles was al gedaan: inchecken online gedaan, we hebben alleen handbagage, dus dat hoeven ook geen bagage in te leveren. Na de douane en security nog effe een broodje en koffie bij Starbucks. De vlucht vertrekt mooi op tijd en we zijn vroeger dan gepland in Bangkok. Rustige vlucht, beetje turbulentie, ca. 4 uur geslapen. Op het vliegveld meteen een sim en geld wisselen. Met Grab vervoer naar het Prince Palace hotel, we mogen meteen op de kamer en na de spullen opgeborgen te hebben gaan we op pad.

We wandelen eerst rondom het hotel, langs een riviertje. Effe een kokosnoot drinken, helaas ongekoeld. Op een kleine lokale foodcourt het eerste lekkers. Top! Ook Ber en papa vinden wat lekkers, hopelijk vinden ze het ook echt wat. Wat ziet het er hier een stuk netter uit dan ik me herinner! Daarna gaan we naar een winkelcentrum, tuktuk vragen maar dat is te ver en beter met de boot, dus brengt hij ons naar de boottaxi. Uiteindelijk komen we bij iets anders uit maar we wandelen leuk, snacken nog wat satay (mwoah) en eten nog wat in een grote foodcourt in een winkelcentrum. Top Laab en Ber een spicy spaghetti die zeer spicy is! De wandeling is bijzonder, we volgen Google maps en we lopen door een bouwplaats heen en dat gaat hier iets anders dan bij ons ;-). Hier zit ook een mooie supermarkt, wat een keuze uit verse spullen zeg!! De Oriental thuis is er niets bij. Daarna nemen we een taxi naar het hotel, ff chillen. Het is dan ook al 16 uur, de trip met de taxi duurt lang in de spits! Het kost moeite wakker te blijven in de taxi!

Na wat rust gaan we wat in de buurt eten. Een tentje gevonden op Google maps, Hainan noedels, dat lijkt me wel wat. Erg leuk tentje met alleen maar locals. Ze vragen ons hoe we hier zijn gekomen, leuk! En ook nog lekker en we krijgen nog een bowl vol varkensbouillon om te proeven. Erg leuk. Daarna wandelen we rustig terug via het oude centrum.

Op tijd gaan we slapen, gaat best alleen wat hoesten en een paar keer wakker. Redelijk fit worden we rond 5 uur gewekt door een oude wekker stand, da’s ff zoeken waar het vandaan komt! Ach ja, we moeten toch op tijd naar Co van Kessel voor de fietstour. Op tijd nemen we een tuktuk, het kost wat moeite om iemand te vinden die weet wat/waar Co van Kessel is, zelfs met kaartje erbij. Met een flink vaartje worden we gebracht, we vliegen zelfs een keer tegen het dak πŸ˜‰.

De fietstocht is top! Eerst gaan we door Chinatown met een korte stop voor wat drinken. Leuke straatjes, volop drukte, leuk! Daarna steken we de rivier met de boot over en zijn we in het oude gedeelte van Bangkok. Hier bezoeken we een markt en kunnen we het een en ander proeven. Daarna maken we een lange tocht met de boot en als we stoppen dan zijn we ‘buiten’ Bangkok, hier is het een stuk rustiger en groener. Hier waardeer je de rust weer wat meer! Weer een erg leuk ritje met heel veel afwisseling. Rond 10.30 stoppen we weer aan de rivier en gaan wat eten. Leuk tentje, verschillende gerechten, wel wat tammer dan normaal maar wel lekker! We gaan weer met boot terug, beetje ruwe tocht als we op de hoofdrivier komen. Rond 12 uur zijn we terug. Mooie tour!

Nu eerst ff terrasje aan het water. Lekkere sappen, wel erg westerse prijzen hier! We besluiten naar Terminal 21 te gaan, nieuwe poging! We gaan het OV proberen. Eerst ff wandelen naar het metrostation. Leuke wandeling, de zon komt goed door en het is meteen een stuk warmer! Metro werkt makkelijk, mooi, net, koel en snel!

Het blijkt een mooi winkelcentrum te zijn maar geen Nintendo Switch games. Dit is de wijk Sukhumvit, erg westers/toeristisch, niet helemaal mijn ding. Wel een lekkere Thaise lunch, genieten, genieten, genieten! Daarna pakken we de metro naar Lumphini park. Helaas blijken ze daar aan het opbouwen te zijn voor iets. Het laatste stukje ziet er leuker uit en daar zien we ook nog varanen en schildpadden. Het is flink zweten nu!

Volgende stop: Patpong, de rosse buurt. Korte wandeling en ook daar lijkt het nu ‘netter’. We lopen er niet middenin maar krijgen alleen massage aanbiedingen, denk ik πŸ˜‰πŸ˜‚. Het is inmiddels al weer 16.30, fftjes terug naar het hotel. Onderhandeling met tuktuk mislukt, Grab lukt wel, zo handig. Je hebt ook een indicatie om te onderhandelen! Ritje loopt soepel.

Ber en ik willen nog ff bij de skylounge kijken maar dat is een heel trieste bedoeling, lees…. een Sovjet sfeertje πŸ˜‰πŸ˜‚. Dus maar ff zwemmen en in de poolbar een biertje met wat loempia’s, afzien hier!! Daarna lopen we naar een klein streetfood tentje vlakbij, top crispy pork met basilicum en rijst, pork met knoflook en peper en een pad Thai met crispy pork: 170 baht met drankjes, da’s € 4,70! We wandelen terug door achteraf straatjes waar je misschien als tourist niet moet komen, iemand wijst ons ook weer naar de drukkere markt. Vriendelijke mensen hier, echt waar! Je wordt zo vaak toegezwaaid, heel leuk!

De volgende ochtend begint met roomservice met een full american breakfast voor Ber en papa, de avonturiers πŸ˜‰πŸ˜‚. Daarna pakken we een Grab naar de Taling Chan floating market. De rit er naar toe is al leuk! Het blijkt een vrij kleine maar wel nette markt te zijn. Het begint goed met wat viskoekjes als snack/ontbijt met wat vers Thais sinaasappelsap (soort mandarijn). We struinen wat rond en gaan nog een kleine excursie doen met de boot naar een tempel (Wat Kor), niet heel bijzonder maar wel lekker op de boot. Eenmaal terug is het lunchtijd en lunchen we op de floating market. Echt een toplunch! Satay, Gefrituurde meerval groene mango salade en een vis in zoutkorst met dips. Allemaal lekker!

Op naar het Grand Palace, een Grab brengt ons er vlot naartoe. Het is flink warm geworden en we moeten ook nog een lange broek aan. Wat een drukte zeg! Haalt wel wat van de pracht en praal weg maar blijft mooi, hier kun je dus beter ’s ochtends heen gaan! Na een uurtje is de drukte genoeg geweest, we gaan. Ik herken wel weer het een en ander als we weer buiten staan, waar we 12 jaar geleden hadden geluncht bijvoorbeeld ;-). Eerst ff zitten, er zit een Starbucks, een ijskoffie in de airco is wel lekker nu!

Het volgende doel is er weer, de Golden Mountain tempel, via een console winkel. Ligt mooi op de route. Mooie wandeling maar natuurlijk is die winkel dicht/niet te vinden! Dan maar door naar de tempel, deze is anders, hier heb je een mooi uitzicht, maar daar moet je wel de trap voor op, het valt mee. Mooi uitzicht en ook nog een mooie Buddha, aanrader deze tempel.

Het volgende plan is wat te gaan eten in een winkelcentrum, we wandelen naar de boot taxi. We gaan naar MBK, eens kijken of ik hier nog een spel kan vinden. De boottrip is weer een ervaring op zich, goed kijken waar we eruit moeten en af en toe flinke golfslag en de reizigers moeten zelf de ‘blanket’ omhoog doen/houden. Vanaf de minipier zijn we zo bij MBK, een mega winkelcentrum. Het eten is weer top, de mangosalade is iets minder maar de nasi is top. Ook papa en Ber lijkt het te bevallen, zolang het maar niet spicy is. Na het eten op zoek naar een switch spel, eerste stop is een winkeltje Nintendo center genaamd, dicht en ze verkopen iets heel anders, zucht. Nog 1 poging, volgens de directory zit er op 6 iets. En ja hoor eindelijk, en dan ook nog eens goedkoper, de nieuwe Super Mario, daar zullen de kids blij mee zijn. Dan zit de dag er wel op, zelfs Ber zegt een Grab te bestellen. Dit keer is de tuktuk al beschikbaar en verrassend snel zijn we terug bij het hotel. Morgen de laatste volle dag!

Na het ontbijt (op de kamer) gaat Ber eerst nog ff wat kleding shoppen rondom het hotel. Daarna nemen we een tuktuk naar Chinatown. Daar struinen we rond door smalle straatjes, steegjes en drukke straten. Mooi maar wat ruikt het af en toe raar πŸ˜‰. Het lijkt hier wel een live AliExpress, wat een hoop spulletjes die we voortaan op Ali bestellen. Hier een kabeltje nodig is zo geregeld! Na Chinatown pakken we een Grab naar Khao San Road en daar lunchen we weer top: een krapao met kip (kip met basilicum en ei) en pad see iew (brede rijstnoedels met groenten, kip en soja. Daarna wandelen we ook nog over Rambuttri Road en we sluiten af met een voetmassage (zelfs Ber, straks ff vragen of ie het wat vond), das wel heel ontspannend na zoveel lopen de laatste dagen!

Na de massage gaan we lekker nog ff op een terrasje zitten. Dat is heel goed mogelijk in deze wijk. Ber vond de massage toch maar niets πŸ˜‰. Na het terrasje gaan we naar Wat Pho, de hele grote buddha. Een tuktuk wil alleen maar een hele tour doen, wij alleen gebracht dus maar een taxi genomen die er ook staat.

Wat Pho is wel een hele mooie plek, wel weer druk, ook hier…… vroeger is beter ;-). Het hele complex kent gelukkig ook rustigere plekjes. Na Wat Pho wil Ber nog een keer naar MBK. Vanaf Wat Pho is het lastig vervoer te regelen door de drukte, eerst maar een eindje wandelen en daar hebben we zo een Grab. Na MBK terug naar het hotel daar eten we op straat, laatste echte streetfood, weer een top nasi! Op naar de kamer, alvast inpakken en nog wat relaxen.

Top tripje, gezellig, lekker eten, veel gezien en gedaan en veel gelachen!

 

Categories: Azie, Bangkok, Thailand | Reacties uitgeschakeld voor Een paar dagen Bangkok