browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Meivakantie 2024: Weekje Dordogne in St Crepin-et-Carlucet

Posted by on mei 3, 2024

De keus deze meivakantie is gevallen op de Dordogne, nog nooit geweest. De voorspelling qua weer is niet goed, maar eigenlijk nergens op die afstand. Deze keer gaat Rosalie niet mee, die blijft een weekje thuis, eens kijken hoe dat gaat.

We vertrekken op vrijdagochtend om 6.00, voor het eerst in lange tijd lukt dat volgens planning. 😉 De verwachte aankomsttijd is 16.30, ik schat daarop dat we tussen 19-20 uur aankomen met stops, lunch, boodschappen meegenomen. De eerste drukte is rond Antwerpen, Google geeft een andere route die sneller is, prima. Net in Frankrijk de eerste stop voor koffie en zelfgemaakte broodjes met ei, ui en mayo ;-). De volgende drukte is rond Parijs, dat loopt minder soepel, net buiten Parijs lunchen we bij de Mc Donalds. Qua tijd verliezen we niet zoveel dus we liggen goed op schema. De grootste drukte is dan voorbij. Af en toe gaan we van de snelweg af om werkzaamheden te omzeilen, werkt goed! We stoppen nog 1x voor boodschappen en tanken. Het laatste stuk van de snelweg is heel mooi, de zon schijnt ook ff en om 19.05 zijn we op de camping. Vrij kleine met mooie beschutte plekken, zal fijn zijn in de zomer. We pakken de boel uit en eten sushi van de supermarkt, mwoah, keeps you alive zullen we maar zeggen. Dan merk ik ook dat zo’n lange rit best vermoeiend is en ik kak gigantisch in. Ik ga op bed een serie kijken en ondertussen begint het flink te regenen. Gezellig in de caravan, ik val snel in slaap!

Om 7.30 word ik wakker. Ik rij naar de bakker en zie dan weer wat een mooie omgeving het is, heel anders dan de Ardèche. Heel groen en heuvelachtig ipv rotsen en heel hoog. Het groene is heel verklaarbaar met de weersverwachting van komende week erbij ;-). Lekker brood zorgt voor een lekker ontbijt. Mijn favoriete kaas gisteren gevonden, de brillat savarin, top weer op dat lekkere brood. Nog ff naar de supermarkt en ik lig in een deuk bij het zoeken naar body lotion met een vertaal app, lait corpse is dus lijkenmelk en de e eraf body lotion. 🙂 Je kon mij opvegen (moest je denk ik bijzijn).

‘s Middags gaan we naar een kasteel Castelnaud, leuk ritje en het weer is zelfs wat zonnig. Het waait wel flink! Mooi kasteel met mooie uitkijkpunten. Flinke stijle wandeling vanaf parkeerplaats naar kasteel. Helaas is de stroom uitgevallen in het dorpje en kasteel, terrasje lukt niet. Relax en actief dagje in een, leuk.

‘s Avonds eten we de pasta, mwoah. Na het eten begint het weer flink te regenen.

De volgende dag weer eerst ontbijt halen. Vanavond gaan we naar de film en het plan was daarvoor te eten maar dat is lastig hier ;-). We besluiten wat Aziatisch af te halen zodat we op tijd kunnen eten. Maar eerst gaan we naar Domme, mooi plaatsje met mooi uitzicht. Ook nu weer een mooi ritje er naartoe. Helemaal niet druk, we parkeren op de beste plek. Leuk wandelen daar en prima, fotogeniek weer! De grotten slaan we over ivm Franse gids. We drinken nog ff koffie en dan naar de afhaal Chinees ;-). Prima eten, we proeven er al wat van voor de lunch. Dan ff chillen. Daarna gaan Florian en ik tafeltennis spelen.

Om 18.10 begint de film. Leuke film, we zitten er maar met z’n 9-en ofzo. Sarlat ziet er leuk uit, ff kijken of het weer het toelaat om daar nog wat rond te wandelen. Daarna kort ritje naar de camping.

De volgende dag gaan we naar het pre historisch museum. ‘s Ochtends eerst nog ff wat boodschapjes doen en wat inslaan voor thuis. Het enige wat we niet vinden is de kaas.

‘s Middags naar het museum, erg interessant al vinden Alice en Florian dat ik te lang naar de filmpjes keek hoe ze oude gereedschapsspullen maakten, erg rustgevend. Respect voor hoe ze dat deden en hoeveel tijd te wel niet kostte! Ook nog naar een ander museum gelopen maar dat was niet zo interessant. Het heeft dus eigenlijk heel de dag geregend! Ja ja het is hier groen, heel groen ;-). Op de terugweg gaan we pizza eten in Sarlat, prima pizza! E we wandelen na het eten nog ff naar een Indiaas restaurant om eten voor morgen af te halen. En ja, Sarlat is een heel mooi plaatsje, zelfs in de miezer! Al met al toch weer een leuk dagje!

Het is alweer dinsdag. Vandaag gaan we naar de grotten van Lascaux, tenminste de reproductie daarvan. Relaxed in de ochtend en rond half 12 gaan we naar Montignac, eerste stop lunch. Het blijkt te matchen met mijn 3 P’s, Pleintje, onder Platanen een Plat du Jour. Helaas wel binnen ivm het weer. Voor we naar binnen gaan ff naar de supermarkt of ze de Brillat Savarin kaas hebben en ja hoor! We nemen meteen 500 gram, ook meteen voor thuis. Het restaurant is leuk vol met locals, Alice gaat voor de plat du jour met asperges, ik wil eigenlijk voor de salade met eend gaan maar mijn uitspraak besteld eens met cassoulet. Dat wilde ik altijd al eens proberen, nu dus per ongeluk en het was prima, flinke maaltijd van eend met worst en bonen in een hartige jus/saus, salade en brood. Na de lunch gaan we naar Lascaux. Heel mooie namaak grot met een audiotour deluxe, ook video. Super mooie grot met schilderingen! Daarna nog meer uitleg van wat ze het gevonden hebben met mooie technieken met (black) licht op de schilderingen en geluid via de tablet een extra video via de tablet. Daarna rijden we terug, ff chillen in de caravan. Later gaan Florian en ik nog ff flipperen en tafel tennissen. Het avondeten is dus Indiaas, prima maaltijd!!

Het heeft vannacht heel de nacht geregend. Hmmmm. Gelukkig is de bakker open want het is dag van de arbeid hier. Het blijft de hele ochtend regenen en niet zachtjes ;-). De voorspelling voor morgen is niet veel beter en we besluiten om een dag eerder naar huis te gaan. Vandaag ga ik met Florian nog naar de film, perfect weer voor! 😉 Ik heb ook een Thai gevonden, daar heb ik wat besteld om af te halen voor vanavond.

Super leuk het afhalen, ik had al contact gehad en was heel leuk hoe ik werd ontvangen! Het dorp in voor de film, ik parkeer, betaal en hoor dan dat het gratis is ;-). We hebben nog wat tijd voor de bios open gaat en het is iets droger. Sarlat lijkt echt een leuk dorp te zijn om wat rond te wandelen maar dan wel met droog weer ;-). De film is heel leuk, Fall Guy, erg vermakelijk!

Het blijft regenen, ook als we alweer terugrijden naar de camping. Ik zet de auto maar op het iets grasserig stuk just in case! Het Thaise eten is top! We gaan op tijd naar bed, morgen weer om 5 uur op.

Het heeft heel de nacht geregend, eens kijken of dat goed met wegrijden zometeen. Ff inpakken en om 5.45 zijn we klaar voor vertrek. Het is pikkedonker en doordat ik op de sleutel een knop lang indruk gaat het alarm af! Sorry mensen, na wat pielen gaat het alarm uit ;-). Wegrijden gaat niet zo soepel, de achterkant slipt helemaal weg, gelukkig na een paar keer sturen en steken zijn we weg. Het eerste stuk op binnenwegen in het donker met regen is niet zo fijn rijden. Na een half uur zitten we op de snelweg. Daarna loopt het vrij soepel, wat drukker in Parijs en rond Antwerpen. Om 17.45 zijn we weer thuis. Het was een prima weekje, hopelijk volgende keer wat beter weer.

Comments are closed.