browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Herfstvakantie 2023

Posted by on oktober 20, 2023

Afgelopen zomer niet op vakantie geweest, nu in de herfstvakantie gaan we weer weg. Normaal gaan we alleen een lang weekend met de Jonkers, nu ook maar we plakken er nog wat aan. Eerst dus naar de Ardennen, overnachten in een oud station in Pondrôme, daarna 2 nachten Disneyland Parijs en als afsluiting een paar nachten in Gent.

We kunnen helaas niet vroeg vertrekken ivm school van de kids dus het is een lange rit vol files naar Pondrôme. Het verblijf is origineel en authentiek maar wel wat rommelig in de afwerking. Heel klein plaatsje met een mooie omgeving. Rond 19.30 zijn we er allemaal. Ik heb Indisch meegenomen en pizza voor de kids. Op zaterdag starten we rustig op. Na een laat ontbijt gaan we naar Dinant, een heel mooi plaatsje aan de Maas met een ruige geschiedenis uit de eerste wereldoorlog. Het weer is top en we bezoeken de Citadel, heel mooi uitzicht over de Maas en informatie over de geschiedenis van Dinant. Leuke middag en zelfs geen klachten van alle kids ;-). Ardennen zijn altijd leuk! De rit terug is weer top, leuk toeren op je gemak. Nog ff een stop bij een supermarkt voor de traditionele kaas fondue. De volgende dag gaan we wandelen in de buurt. Qua kilometers niet zo ver maar qua steilheid erg pittig ;-), het is ook jachtseizoen dus of het slim was om hier te lopen weet ik niet! Maar we redden het, met nog een ijsje uit een automaat. ‘s Avonds gaan we frietjes halen, dat kunnen ze hier toch wel een stuk beter dan bij ons.

Dan is het weekendje alweer afgelopen, beetje opruimen en dan nemen we afscheid van de Jonkertjes. Op naar Disneyland! Onderweg lunchen we bij Subway en we zijn er om ca 15 uur. Ff uitrusten maar we gaan al snel het park in. Jammer van de drukte maar het is een heel mooi park. We gaan zelfs al in wat attracties, kids zijn nu achtbaan freaks en dan mag ik mee ;-). We gaan ook naar familie attracties en dan gaat Alice ook mee. Rond 19 uur gaan we terug via 5 Guys, blijft een goede burger met lekkere frietjes (Cajun) maar ook flink druk! Hier merk je niets van een mindere economie! Omdat we in een Disney hotel slapen mogen we een uur eerder het park in. Dat lukt niet helemaal omdat ons ontbijt wat langer duurde. Gelukkig de eerste achtbaan niet lang wachten daarna is het goed opletten waar het minder druk is. Wij hebben de limiet op maximaal 30 minuten wachten en dat lukt prima. Na de lunch bij Earl of Sandwich (lekkere broodjes) gaan we naar het Studio park. De Avengers achtbaan is top, wat gaat die snel en heel mooi gemaakt! De kids willen niet single riders proberen, dan vul je plekken op, daarom lukt de Spider-Man attractie niet en ook Twilight tower niet, zelfs niet de laatste dag, meteen een grote drukte. We eten bij Rainforest café, slecht!! De kids gaan nog wat shoppen en dan gaan we terug. Morgen weer vroeg op!

De laatste dag hier, we gaan tot max 10.30 het park in, checkout is om 11 uur. Het lukt nu wel om om 8.35 in het park te zijn. Een nieuwe poging tot de Peter Pan attractie, die lukt. Daarna naar het studio park maar de Twilight tower staat al op 45 minuten en Spiderman op 40 minuten maar de Avengers achtbaan op 5 dus die pakken ze nog ff. Dan weer snel naar het andere park om Thundermountain nog eens te doen. En dat was Euro Disney weer, mooi park, geluk met het weer maar voor nu weer voor een heel tijdje genoeg gehad!

De rit naar Gent verloopt voorspoedig. We lunchen bij de Burger King en dat is voor ff de laatste friet en burgers, in Gent op zoek naar wat Aziatisch ;-). Ons appartement zit midden in het centrum, parkeren op 400m.

Eerst ff rustig aan doen, we hebben ons suf gelopen in Disney, ff starten met rust. We gaan vlakbij ons appartement Chinees eten. Top en niet duur, da’s beter dan weer frites! Een rustig avondje en ‘s ochtends eerst ff naar een slagerij. Top beleg en niet duur, brood bij een bakker en hier gaan ze echt wel voor kwaliteit! We hebben nog niet zo’n zin om veel te wandelen ;-). Pas voor de lunch gaan we op pad. Het wordt Japans ramen met wat gyoza. Lekker! We wandelt dan nog wat rond, dan willen de dames nog winkelen en halen we eerst nog pasta voor vanavond, ik ga voor wat Thais ;-). Dames winkelen, Florian en ook een film, helaas niet in bios, 16+ mag nog niet ;-). ‘s Avonds haal ik nog Thais, gelukkig erg lekker en de rest vind de pasta ook lekker. De volgende dag is erg regenachtig, we halen nog wel ontbijt en rond de lunch is het minder hard gaan regenen. De lunch is Mexicaans bij een taqueria, top taco’s! Het blijft regenen dus weer terug naar het appartement. Nog een goede actie film met Florian. Vanavond gaan we een hotpot eten bij een Chinees, eens kijken of we die in Canada kunnen evenaren. Via een omweg lopen we naar het restaurant. Toch nog wat foto’s kunnen maken ;-). Ik had gereserveerd voor de hotpot en hier is het al anders doordat je alle ingrediënten op tafel krijgen en dat is flink wat! Kipfilet, biefstuk, lamsvlees, inktvis, tofu, rijstnoedels, kool, garnalen, spek, visballetjes en een dip met natuurlijk een flinke pan met 2 soorten bouillon: pittige en normale. Het is prima, maar lang niet zo goed als in Canada, de bouillons zijn wat flauw en vooral de keuze in dips is veel minder. Het blijft leuk eten en het was prima. Alice verbrand zichzelf en net op dat moment zit ik in de weg en krijg een flinke plens het bouillon over mijn arm, ach ja ;-), word je hard van! De wandeling terug met mooie verlichte kerken en gebouwen is top! Morgen zit het erop en we sluiten af met een lekker frietje stoofvlees bij mijn favoriete frietzaak in Meer: Toon Frut!

Comments are closed.