browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vancouver Island – Victoria

Posted by on augustus 17, 2022

Vanochtend worden we wakker met een zonnige mist over het water en de zon bij de camper, erg mooi plaatje! Na het ontbijt gaan we naar de Starbucks een nog een kleine boodschap, ook voor de camper, uiteindelijk gaan we om 11 uur richting Victoria. Eerste stuk is heel rustig, rond 12.30 komen we langs een rest area. Daar stoppen we voor de lunch, met de generator hebben we stroom zodat we de Chinees van gisteren kunnen opwarmen. Lekkere lunch zo! Daarna weer door met nog een koffie stop bij de Starbucks in Duncan. Daarna nog een uurtje tot de camping, een verrassend leuk plekje voor een stadscamping. Je hoort wel het verkeer goed, al is de drukke weg vrij ver weg. De kids zijn extatisch omdat de WiFi zo goed is! 😉 Wat zijn wij toch slechte ouders. De maaltijd bestaat uit noedelsoep, rauwkost een pizza dingetjes.

Vandaag een dagje Victoria, we nemen de bus om 10 uur. Een rit van een half uur en dan staan we midden in het centrum. Eerst ff wat koffie en kijken wat we gaan doen. We besluiten eerst naar Beacon Hill Park te lopen tot de zee. Daarna terug voor de lunch bij Tacofino, een top lunch! Een soort fusion taco’s en de kids allebei een burrito. Daarna splitsen we weer op, Florian en ik naar een arcade, zo’n echte met flipperkasten en oude retro games. Heel leuk!! Stukje opvoeding voor Florian ;-). De dames nog ff winkelen. 1 1/2 uur later komen we elkaar weer tegen met ijsjes en smoothies. Daarna nog ff bij de haven kijken en het parlement gebouw van British Columbia. Effe de Thai bellen zodat we dat kunnen halen, helaas toch wat langer wachten dan gedacht. Dan met de bus terug, toch nog een intensief dagje zo!! We eten lekker Thais, daarna nog ff chillen bij de camper, ff douchen en alweer een dag voorbij.

We beginnen vandaag wel heel rustig, ik had graag wat eerder vertrokken, het werd 11 uur. Ach ja, eerst effe koffie en boodschapjes doen. Toen naar een fort, Fort Rodd Hill, in de buurt gereden met een vuurtoren. Tegen de tijd dat we daar zijn is het al 12.30, tijd voor lunch. Effe de generator aan voor het Thais van gisteren. Prima lunch op een leuke plek. Daarna het park in. Leuk park, we zien nog een hertje. Mooie uitzichten, mooie vuurtoren, jammer dat er niets van horeca is. We drinken uiteindelijk maar wat in de camper. Op de terugweg nog ff tanken en ijs halen en de kids een ijsje. Vanavond bestellen we pizza, altijd leuk wat laten bezorgen op de camping! De pizza is top Alice en ik allebei een ‘witte’ en de kids eentje met donair, zo noemen ze hier doner. Nog ff douchen en dit stukje posten met de foto’s erbij. Morgen op tijd op om de boot naar het vaste land te nemen, dan gaan we naar Whistler.

Comments are closed.