browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vancouver Island – Telegraph Cove

Posted by on augustus 10, 2022

Vanochtend rond 9.00 rijden we van de camping af. De rit brengt ons eerst bij Port Alberni daar stoppen we eerst voor koffie, de kids willen ook meteen lunchen/brunchen, ze vonden Tim Hortens geweldig, prima dan maar een vroege lunch. Voor we vertrekken doen we nog een kleine boodschap, waar we naar toe gaan is het wat meer afgelegen. Ook tanken we, man wat zuipt de camper! Dan weer onderweg, het is een mooie rit, niet spectaculair maar gewoon mooi. We stoppen nog een keer en daar snacken we wat met macho’s, salsa en guacamole. Nog 1,5 uur te gaan. We zijn er rond 17 uur, een meer Nederlandse camping, maar dan geordend, een veld met vakken. Prima, het ligt mooi aan de rand van historisch Telegraph Cove, een heel klein plaatsje. We doen niet veel meer. We eten hotdogs en het Indiaas van gisteren. Morgen de boel eens verkennen.

De dag rustig beginnen, uitslapen voor mij, tot 8.30! Het is raar weer, in de zon warm, in de schaduw fris. Alice wil een keertje de was doen en koffie drinken. We lopen naar de haven waar alles zit, met de was. Die regelen we eerst, dan koffie drinken in de haven. Kids blijven bij de camper. Na de koffie kan de was meteen in de droger. We gaan in ieder geval nog naar een walvis museum hier en een keertje wandelen. Na de droger maak ik een top lunch van een dikbelegde kalkoen sandwich en een pastrami melt. Als je het brood roostert is het prima, met natuurlijk flink beleg ;-). We gaan toch maar vandaag wandelen, het begint mooi weer te worden en de voorspelling voor morgen is minder. We wandelen naar een baai via een andere camping. Die camping heeft een veel mooiere ligging, alleen wat verder van het ‘centrum’ af. Ach ja je kunt niet alles hebben. De wandeling gaat vanaf die camping kort door het regenwoud, erg mooi. Daar wandelen we verder naar de baai, erg mooi! Heel rustig, leuk om foto’s te maken. Na een klein uurtje wandelen we terug en gaan dan ff een ijsje eten op een mooi plekje aan het water. Leuk middagje zo. Als we terug zijn gaan de kids eerst het internet leeg trekken bij de receptie ;-). Voor het avondeten maak ik hamburgers, lekker!! Irritant van koken in de camper is dat de rookmelder vaak afgaat! Wat rauwkost en wat chipjes erbij, prima maaltijd. Onder het eten begint het te regenen, gezellig zo in de camper.

De volgende dag begint mistig en miezerig, goed dat we gisteren zijn gaan wandelen! Ontbijt in de camper en om 10 uur koffie drinken in de Cove ;-). Op de terugweg ff internetten bij de receptie. Als we terug gaan lopen we eerst nog naar het einde van een looppad, dat spot Alice en hert, toch het eerste wild gezien! Via een ander pad kunnen we toch een rondje lopen, door de mist zie je niet veel, hopelijk later op de dag wel. Lunch maak ik in de camper, zelfde als gisteren. ‘s Middags gaan we naar het walvis museum, niet heel bijzonder maar wel mooie echte skeletten, man wat zijn die toch groot. Het weer is weer goed geworden en de mist is aan het optrekken. Nog een korte wandeling naar een klein baaitje dichtbij. Die avond gaan we uiteten, we lopen via een omweg naar het restaurant. Het eten is top, alle borden zijn perfect leeg, dat komt bij ons niet zo vaak voor! Ik wandel nogmaals via de omweg terug, iets hoger klimmen om wat foto’s te maken. De dag zit er weer op, zo nog ff douchen en dan chillen en dit stukje ff posten. Morgen een korte rit naar een camping bij Campbell River.

Comments are closed.