browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vancouver Island – Pacific Rim

Posted by on augustus 6, 2022

Vanochtend de camper ophalen, het is erg druk onderweg naar Abbotsford! De camper krijgen we vrij snel mee, nu moet Alice met de huurauto terugrijden, dat vind ze spannend! Eerst stoppen we voor koffie en ontbijt bij Tim Hortons, prima! Dan onderweg, het plan is de camper bij een Walmart te parkeren en dat ik het laatste stuk rijd, de drukte in Vancouver. We zitten in de file, grappig dat Alice 25 minuten eerder bij de Walmart is! Dan met de auto terug naar Avis, lekker snel weer! Een sandwich van Saveon, keeps you alive nivo ;-). Dan met een Uber terug naar de camper en boodschappen doen. Het camper leven kan starten! Op naar de eerste camping in Noord Vancouver, niets bijzonders, heel klein plekje. Wel dicht bij het zwembad! De camper is goed voorzien van alles, tuinstoelen, tafel, dekbedden. Nu hoeven we niet zo vaak naar de Walmart! Alice pakt de spullen uit en ik hoor de waterpomp continu? Hmmm ff kijken, blijkt de wc continu door te stromen met, gelukkig, een dichte wc, maar wel helemaal aan het overstromen, oeps, meteen de campervloer goed schoon zullen we maar zeggen ;-). Florian gaat nog ff zwemmen en dan is het alweer 18 uur. Vlakbij zit een foodcourt en onderweg kan ik nog een zwembroek kopen, helemaal vergeten. We eten prima, lekkere nasi en noedels met verschillende dingen. Als laatste nog ff langs de Whole Foods voor beleg, brood en sla. Dan begint mijn batterij weer leeg te raken en lopen we terug. Nog ff een koffie bij de Starbucks. Rond 22 uur gaan we slapen.

De volgende dag al vroeg wakker, maar het wordt steeds een beetje later ;-). Op ons gemak ruimen we op en rond 8.30 rijden we naar de ferry. De navigatie volgen maar het lijkt net of ik daar met de camper niet door kan! Alice eruit om het verkeer te regelen maar ik zie dat het toch kan, net voor de verlaging kan ik links. Een andere bestuurders zeggen het ook tegen Alice ;-), ja het blijft opletten met zo ‘n gevaarte! Mooi op tijd bij de ferry, dan kunnen we nog ff ontbijt en koffie pakken. Om 10 uur vertrekken we, een tochtje van 1,5 uur. Mooie uitzichten maar de kids blijven binnen, zucht! Later toch nog ff een familie foto. 1,5 uur later zijn we er, we staan helemaal vooraan, grappig om te zien, de boot gaat open en wij rijden er als eerste af. Eerst lunchen en dan boodschappen doen. Vanavond een diepvries maaltijd een beleg en brood voor lunches en hamburgers, hotdogs en dun gesneden steak voor een cheesesteak.

De rit naar de camping is prachtig, we stoppen nog bij een mooie plek en dan is het nog een half uur. We staan eerst bij de verkeerde camping ;-), 200m verder de goede, Surf Junction. Nu een hele ruime plek. Het is toch al weer 17 uur! De maaltijden zijn niets, dat moet anders ;-). De dames douchen in de camper, ik in het wasgebouw. Ik boek een Whale watch tour vanuit Tofino, waar wij zouden is alles vol. Maandagmiddag gaan we dat doen. Daarna doen we nog een spelletje. Rond 22 uur gaat het licht uit.

We beginnen te wennen aan de nieuwe tijd, uiteindelijk rond 8.00 wakker. Na het ontbijt wandelen we naar een foodtruck voor koffie. Leuke, korte wandeling op en top vakantie gevoel zo, lekker weer en een langzaam tempo. We lunchen zelfgemaakte sandwiches met pastrami en een met kalkoen, lekker, kids doen ook goed mee. Daarna gaan we naar Ucluelet, eerst een paar boodschapjes en dan ff rondsnuffelen, niet heel bijzonder. We drinken wat een ik heb inmiddels wat gevonden, een vuurtoren, klinkt goed! We komen aan een parkeren is gemakkelijk. Hmmm de voertuigen is meer een vuurgebouw! Een laag gebouw, wel rood en wit ;-). Er loopt een trail over het schiereiland waar we zijn, het Wild Pacific Trail waarvan wij de Liggthouse loop lopen. De kids eerst niet in de gaten dat ze aan het wandelen waren, daarna chagrijnig toen het duidelijk werd ;-). Uiteindelijk een mooie wandeling met mooie uitzichten. Toen we weer terug waren ff in de jacuzzi op de camping, lekker! Voor het avondeten maak ik cheesesteaks, lekker en goed gelukt! Wat rauwkost erbij, prima maaltijd! Leuk dagje zo!! Morgen op walvissen jacht vanuit Tofino.

Om 9.45 gaan we naar Tofino, korte rit. FF zoeken naar een parkeerplek voor ons gevaarte ;-). Op zoek naar wat te eten, een petje en inchecken voor de boottocht. Als laatste vinden we eten, leuk tentje, druk, maar goed. Lekkere pastrami sandwich en de anderen zijn ook tevreden. Daarna wandelen we naar waar we moeten zijn voor de boot. Prima boot, lang verhaal kort, weer geen walvissen gezien! Verder prima boottocht, alleen otters en zeehonden gezien en een ‘rare’ mist, die zou zo uit The Mist van Stephen King kunnen komen! Als we terug zijn eerst koffie en daarna halen we Indiaas. Als we terug zijn eerst ff in de jacuzzi en afdouchen. Morgen naar Telegraph Cove, een rit van zo’n 5 uur waar wij een hele dag over doen.

Comments are closed.