browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vakantie 2022, Canada, met de camper vanuit Vancouver

Posted by on augustus 4, 2022

Vorig jaar september viel de keus van de kids op Canada, de vooruitzichten qua Corona waren goed dus dat zou goed moeten komen. We boekten wel een pakketreis, voor het geval. Fast forward naar de zomer van 2022, de Corona beperkingen zijn er praktisch niet meer, wel een nieuw probleem, personeelstekort op Schiphol! Waar je eerst 2 uur van te voren aanwezig moest zijn, is dat nu 4 uur, hele lange rijen vooral bij security. We waren al van plan vlakbij Schiphol te overnachten, dat kwam nu goed uit, wel wat vroeger uit bed. Gelukkig werd onze vlucht wat verlaat, 10.05, shuttle om 5.30, 5.45 op Schiphol. En het viel heel erg mee, om 6.00 hadden we de bagage afgegeven en om 6.45 waren we door de security heen. Wel was het heel druk! Tijd zat voor koffie en een broodje, nu iss de de vakantie echt begonnen, het gedoe zijn we vanaf. Onze vlucht vertrok nog wat later, 11 uur uiteindelijk. Eerst naar Frankfurt, ook daar wat vertraging. Nu dus in het vliegtuig naar Vancouver, nog 3,5 uur.

Een prima vlucht, geen turbulentie! We landen om 14.45. Het gedoe van douane en bagage gaat lekker snel en om 16 uur zitten we in de auto. We hebben weer een Kona gekregen, prima auto alleen qua bagage wat klein, maar het lukt. We krijgen nog bericht dat Alice zich moet laten testen, dat is een steekproef. Morgen laten doen. De rit naar ons verblijf, Cambie Lodge, gaat snel, inchecken ook. We hebben een beneden verdieping, met 2 slaapkamers en een zit gedeelte. Prima! Dan op zoek naar eten en wat drinken. Het wordt pizza, gourmet, dus niet de typische. Best lekker. Dan is het inmiddels 19 uur en we zijn best moe. Effe opfrissen en dan het licht uit om 20 uur.

Om 5 uur zijn we allemaal wakker, om 7.00 doen we toch nog ff een dutje maar om 8.00 is het goed. We douchen en gaan dan ontbijten. Broodje van de supermarkt en koffie bij JJ Bean. Dan een simkaart regelen en Alice laten testen. De moetjes zijn gedaan! Dan willen de dames naar Victoria’s Secrets, dat is een gewoonte aan het worden! Florian en ik zorgen maar dat we wat lekkers lunchen, een foodcourt: de keuzes zijn: Cheesesteak, KFC, Loaded Fries, Vietnamese noedelsoep! Blijft een prachtig concept zo’n foodcourt!! Na de lunch gaan de dames winkelen en Florian en ik ook, op de mannenmanier, gericht op 1 ding. Een of andere verzamel pop, die is zo gevonden. Dan nog even naar een arcade, helaas niet met retro games maar met van die stomme spelletjes om tickets te winnen voor “troep”. Dan is het bijna 15 uur, dan zouden de dames klaar moeten zijn, dat is gelukt op 10 min na. Toch begint de vermoeidheid toe te slaan, we gaan terug. Waar we binnenkwamen is toch lastig te vinden, tuurlijk lukt het. Kids willen nog ff kijken bij een game winkel en een ijsje, ik scoor nog een soft pretzel met knoflook+kaas+chili topping en een kaasdip. Heerlijke snack! ‘s Avonds gaan we Mexicaans eten, best ok maar ik heb beter gehad. Rond 21 uur gaat het licht uit, 1 seconde later slapen we allemaal! Morgen de camper ophalen.

Comments are closed.