browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vakantie 2020, rondje NL, Noord Holland in Schoorl

Posted by on juli 18, 2020

De ochtend van vertrek doen we nog rustig aan, rond 10 uur vertrekken we uit Simpelveld. We stoppen 1x voor koffie bij Mc Donalds en dan weer snel door. We gaan eerst nog naar het Rijksmuseum en daar moeten we tussen 13.30-13.45 zijn, maar we moeten ook nog lunchen. We parkeren bij de Heineken Experience, met dakkoffer lijkt het krap, 2 m., maar als je dan naast de auto staat valt dat wel mee! We lunchen Mexicaans bij de Salsashop, valt wat tegen vooral door de temperatuur van het eten, lauw en Florian vindt het maar niks. Gelukkig kunnen we voor hem nog een hotdog scoren voor het Rijksmuseum, meteen een lach op zijn gezicht. Precies op tijd zijn we bij het museum. Dit is toch echt wel fijn, rustiger en minder mensen overal in Amsterdam. Het museum is leuk, niet helemaal mijn ding maar de kids vinden het mooi om de werken van die beroemde mensen te zien. Door de museumkaart hoeven we ook niet al te lang te blijven. Als we klaar zijn gaan we nog ff op een terrasje op het Museumplein zitten. Ondertussen bestel ik Surinaams bij mijn favoriete tentje Warung Swietie Lelydorp, da’s voor morgen. Daar lopen we dus eerst langs en dan naar Amstelveen om onze sushi bestelling bij Take Ya, onze favoriet voor sushi in NL, op te halen. Dan door naar Schoorl. Ons appartement ligt midden in het dorp, da’s lekker en ook nog gratis parkeren aan de achterkant. Het appartement is wat comfortabeler dan die in Simpelveld. We genieten van de sushi en doen verder eigenlijk niets meer, heerlijk vakantie!

Vandaag vroeg wakker, dat hoort niet! Hier kan ik zo naar de bakker lopen voor vers brood en wat lekkers voor de kids en daar kan ik nog een koffie scoren. Lekker op een bankje buiten, ultiem vakantie gevoel behalve dat ze bij de bakker Nederlands praten ;-). ‘s Middags wandelen we door de Schoorlse duinen, leuke route! Natuurlijk een ijsje en nog wat boodschapjes doen. Vrij relaxed dagje met als afsluiter het lekkere Surinaams!

Vandaag weer een relaxdagje Alice voelt zich niet top dus niets bijzonders. Na een laat ontbijt gaan we een korte wandeling door de duinen maken. We sluiten af met een koffie op een terrasje. ‘s Middags ga ik alleen nog een wat langere wandeling maken, mooie route, handig op je horloge. Het is perfect wandelweer, niet te warm. Helaas wel bewolkt, verpest het uitzicht op zee! Deze route dus nogmaals als het niet bewolkt is. Na de wandeling neem ik meteen wat eten voor de kids mee. Verder niet veel meer gedaan, morgen actiever, dan huren we fietsen.

Alweer maandag, rond 10.15 staan we bij de fietshuur, iets te vroeg ;-), dan maar ff koffie drinken. Daarna is ie wel open en zijn we zo weg met de fietsen, 2 elektrische en 2 normale. Eerst gaan we naar Bergen, daar wandelen we wat rond op zoek naar sandalen voor Florian, niet te vinden. We lunchen lekker in de ruïne tuin bij Fabels. Na de lunch gaan we naar Bergen aan Zee, chillen op het strand bij een strandtent. Ondanks het zand vind Alice het toch wel leuk ;-). Florian en ik verkennen de zee en de duinen nog wat tot de dames wat lekkers laten komen ;-). Vanaf hier gaan we naar Hargen aan Zee, volgende strandtent, daar gaan we avondeten. Mooi ritje er naartoe en de e-bikes zorgen ervoor dat het niet te inspannend wordt en ik Florian goed kan helpen. We zitten lekker en het eten is goed. Dan het laatste stukje terug, de route is wat ruimer omdat we geen mountainbikes hebben ;-). We houden het verhard. Rond 19 uur zijn we terug! Leuk dagje zo!

Vandaag nog een dagje met de fiets op pad. We gaan naar Alkmaar, in ieder geval sandalen voor Florian. Via Bergen, waar we lekker een koffie stop doen, fietsen we naar Alkmaar. Het komt al snel weer bekend voor, na ons mannenweekend vorig jaar. De sandalen voor Florian vinden we Dat al heel snel. Daarna struinen we door de stad en gaan we lekker lunchen op de kaasmarkt. Daarna verwennen Alice en ik onszelf op wandelschoenen, dat mag wel met de kms die we voortaan maken! Jammer alleen dat het zo’n gesjouw is door de stad! We stoppen nog ff ergens voor koffie en Florian en Roos gaan nog ff langs een speelgoedwinkel, voor hun is het ook vakantie ;-). Dan is het wel weer genoeg geweest, we halen nog wat lekkers bij een toko en fietsen dan terug naar Schoorl. Nu fietsen we in een keer terug. We leveren de fietsen in en weer een vakantie dag voorbij, het gaat hard zo ;-).

Vandaag staat er een wat langere wandeling op het programma, kunnen we meteen onze nieuwe wandelschoenen proberen. Eerst rustig ontbijt en op een terrasje koffie. Daarna gaan we op pad, bijna 7 km door de Schoorlse duinen. Mooie route met lekker wandelweer. De kids lopen zo soepel en het gaat lekker. Na de stop eerst een terrasje en daarna halen we lekker vers beleg en verse broodjes voor de lunch. De rest van de dag is rustig aan doen, siësta en chillen.

De laatste dag in Schoorl. We huren nog een keer fietsen en willen naar het strand. Leuk tochtje er weer heen op de fiets maar helaas waait het flink en niet zonnig en dan is het best fris. We blijven nog best lang, lunchen in een strand tent en wandelen langs de branding. Op de tocht terug stoppen we nog in Groet en wat van zee is het wat lekkerder zitten. We sluiten de dag thuis af met Thuisbezorgd 😉 en natuurlijk komt nu de zon goed door! Kunnen we nog ff op ons dakterras zitten. Het was een leuk weekje! Morgen bij Ber en familie langs in Friesland en daarna naar hartje Groningen.

Comments are closed.