browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Afsluiten in Half Moon Lake Resort en Fantasyland Hotel

Posted by on augustus 4, 2019

Vanmorgen rustig aan vertrokken uit Drumheller, eerst uitgeslapen en natuurlijk bij Starbucks langs. Vast vooruit gekeken en we gaan zo’n 270 km rijden, onderweg gaan we eerst nog ff sushi halen in Stettler. Handig Google maps en internet ?, de kids willen graag bij Taco Bell lunchen, ff zoeken en ja met een korte omweg lukt dat in Camrose. Hop de route is uitgestippeld, de sushi bestelt na wat hindernissen. De mensen die ik aan de lijn kreeg spraken weinig Engels, ik verstond ‘No sushi’, nogmaals bellen toen kreeg ik de zoon en toen lukte het wel ;-).

De rit is iets minder rustig dan naar Drumheller, maar nog steeds een gigantisch uitzicht af en toe en wegen die kaarsrecht zijn en km’s lang vooruit kunt kijken, mooi en totaal niet wat wij gewend zijn. De eerste grotere plaats is Stettler waar we dus de sushi halen, dat is een heel lelijk plaatsje, je zult er maar geboren worden! De volgende stop is Camrose, dat is wat pittoresker en groter. Daar gaan we dus bij Taco Bell lunchen, best ok en niet te veel. Het is inmiddels al weer aardig warm geworden.

Dan het laatste uurtje tot de laatste camping. Iets gezocht waar gezwommen kan worden. Dat kan hier bij een meer met strandje. Verder is ook deze camping weer niets bijzonders, wel een heel grote plek aan het einde van het straatje. En het is een droog plekje, het is hier schijnbaar vannacht flink los gegaan, overal plassen. Navraag of we dichter bij het meer/washok/WiFi kunnen kan helaas niet, vol in het weekend. Ach ja, hier moeten we vooral de camper opruimen/schoonmaken en de koffers inpakken en de kids vermaakt, dat gaat hier lukken.

Lekker op ons gemak starten. Het blijkt niet zo’n mooi weer te zijn, winderig en nog niet zo warm. Misschien een filmpje pakken, de kids vinden het meteen een goed idee. Wel eerst de koffers inpakken en een begin maken met opruimen en schoonmaken camper. We lunchen met de laatste spullen en moeten ook aardig wat weggooien.

Rond 13 uur zijn we bij de bios, we gaan naar de Lion King, leuke familiefilm. Daarna ff koffiedrinken en nog wat laatste dingen halen voor thuis en de kids in het vliegtuig.

Voor het avondeten heb ik iets Mexicaans uitgezocht en dat is zeer geslaagd. Dan de rit naar de camping terug, weer over die lange kaarsrechte wegen. Op de camping is het drukker geworden. De voorspelling is dat het gaat onweren, tot nu toe alleen wat harder waaien. We ruimen nog meer op en blijven zut weggooien, daar zijn wij toch wel kampioen in, vuilnis produceren ;-). Voordat we gaan slapen is de camper in orde.

De wekker gaat om 7.00 uur, we hebben toch meer tijd nodig om de laatste spullen in te pakken, beddengoed afhalen, slaapzakken wegdoen en de laatste keer black en grey dumpen. Net voor 8-en rijden we de camping af, natuurlijk eerst bij de Starbucks langs voor het ontbijt. Nog ff met thuis bellen en daarna tanken (wat slurpt die camper toch ?). Op tijd komen we bij het verhuurbedrijf aan en we krijgen een compliment dat we hem zo netjes terugbrengen, we zijn binnen een half uur weer weg, verhuurbedrijf brengt ons naar het Fantasyland Hotel. Inchecken gaat vlot en ik koop meteen kaartjes voor het World Waterpark, koffers in storage en op naar het zwembad. Dat blijkt een beetje een understatement, het is een gigantisch binnenwaterpretpark, Tikibad past er 6x in! Veel glijbanen, een heel groot golfslagbad, bubbelbaden, etc etc. Helaas is een gazebo hier een heel stuk duurder dan in Azië, dat doen we hier dus niet. Ook het eten is heel wat minder, wel grappig dat drinken gratis is, zo’n freestyle machine op verschillende plekken met bekers erbij. De kids vermaken zich eerst prima in de golven, later gaan we glijden. Mooie glijbanen waar je niet te lang hoeft te wachten, we gaan er van aardig wat af, de ‘engste’ met een bijna looping waar je zo hard gaat dat je niet eens door hebt dat je weer omhoog gaat ;-). Grootste minpunt, de muziek staat veeeel te hard, waarom?? Later op de dag wordt het helaas drukker, toch minder. Om 16 uur gaan we naar onze kamer, wel lekker na dik 3 weken in een camper slapen! Mooie kamer, op 5 minuten van het waterpark! We eten bij een foodcourt.

Een relaxte nacht, ’s ochtends haal ik nog ontbijt bij Starbucks. We hoeven om 12 uur pas van de kamer, we gaan nog hier lunchen en daarna vertrekken we naar het vliegveld met een Uber oid. Om 17.35 vliegen we terug. Het zit er weer, bijna, op!

Comments are closed.