browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Icefields Parkway – Golden – Glacier – Revelstoke

Posted by on juli 19, 2019

We vertrekken op tijd van de camping. We gaan eerst terug naar Jasper om te ontbijten, boodschappen en de was te doen. Daarna is het doel voor vandaag het Columbia Icefield, daar gaan we een nachtje bij de gletsjer staan.

We stoppen kort bij een mooi uitkijkpunt, dan de eerste echte stop bij de Athabasca Falls. Het weer is raar buitjes, zon, kou, warmer…. Hier is het eerst lekker, dan weer regen maar wel leuke foto’s. Dan weer verder, de Icefields Parkway is een prachtige route! We stoppen regelmatig voor de mooie uitzichten. De volgende langere stop is bij Sunwapta Falls. Hier lunchen we eerst want het regent flink, na de lunch is het beter.

De route is prachtig en na nog een paar stops zijn we bij het Columbia Icefield Discovery Center, na ff zoeken vinden we de overnachtingsplekken, met direct uitzicht op de gletsjer. We snacken wat in het restaurant en gaan dan terug naar de camper. Na het eten in de camper is de parkeerplaats voor ruim de helft leeg, gaaf!! Nog even wat foto’s maken. Er staat een straf windje dat erg fris is, eens kijken hoe warm we het houden vannacht.

De nacht is rustig, helaas heeft de keelpijn doorgezet. Voel me niet top, balen! Paracetamol moet me de dag door helpen. We beginnen met een korte wandeling naar de gletsjer, daar is nog niemand. Hier zie je pas hoe het warmer wordt, er staan bordjes met jaartallen tot waar de gletsjer toen kwam.

Vandaag gaan we naar Golden, ligt in het midden, goed om naar Glacier en Yoho te gaan. Onderweg stoppen we regelmatig, prachtige route. We rijden van bui naar zon naar bui. Eenmaal in Golden is het lekker warm. We lunchen bij de A&W, best ok. Dan nog ff boodschappen doen. Downtown van Golden ziet er leuk uit, zo’n western stadje.

De camping ligt bij een golfbaan, mooie rustige plek. Weer stroom!! Hopelijk ben ik morgen beter, ziek zijn op vakantie is niks! De volgende dag rustig aan doen, wat onrustige nacht maar toch weer in slaap gevallen tot 9.30. Voel me wat beter maar slapjes, ff douchen, gaat verrassend goed in de camper! Na de lunch nog een dutje en met wat tylenol gaat het wel. Ff water bijvullen en dumpen, tanken (de camper rijdt 1:4?) en boodschappen. Leuk tentje om koffie te drinken en WiFi om de eerste blog met foto’s te posten. Vanavond staat Japans, sushi en noedels, op het menu.

We slapen redelijk uit, voel me weer wat beter, nog niet top. Vandaag beginnen we natuurlijk met koffie ? in Golden. Het plan is verder om vandaag naar Glacier National Park te rijden. Het weer voorspelt helaas niet veel goeds. Yep we rijden van bui naar bui. We zien denk ik maar de helft door alle bewolking, jammer zeg. We lunchen ergens op een rest area met de noedels van gisteren en een top sandwich. Hopen dat het wat gaat opklaren. Dat gebeurd niet, pffff, dan maar door naar Revelstoke via het Revelstoke National Park. Eenmaal in het plaatsje is het in ieder geval droog, daar drinken we wat op het terrasje maar dan begint het daar ook te regenen. Het is een nogal nat dagje!

Op de terugweg niet veel beter, pas als we bijna weer in Golden zijn klaart het op en dan ook meteen goed! We gaan Indiaas eten, erg lekker!! Nu zien we hoe mooi Golden tussen de bergen ligt! De dag zit er weer op. Nu voelen Alice en Rosalie zich niet zo lekker ?, hopelijk valt het mee. Morgen naar Lake Louise.

Comments are closed.