browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Op naar Edmonton in Canada

Posted by on juli 12, 2019

Deze vakantie gaan we naar Canada, we gaan een rondje met een camper doen vanuit Edmonton. Het rondje wordt globaal Edmonton – Jasper – Glacier/Yoho – Banff – ?. Na Banff ligt alles nog open, we gaan in ieder geval nog naar Drumheller en Calgary.

Vanmorgen naar Schiphol, parkeren via een Social Deal wat een klein beetje mis ging, ze waren verhuisd! We moesten nog 10 minuten verder rijden en dan nog met de shuttls naar Schiphol. Al met al een uur later dan verwacht op Schiphol! Gelukkig ging alles heel snel maar helaas moesten we hierdoor wel McDonalds lunchen ๐Ÿ˜‰. We konden zowat meteen doorlopen naar het vliegtuig. De vlucht zelf gaat best lekker, weinig turbulentie en ik kan aardig wat slapen. Kids doen het weer super.

Op tijd komen we in Edmonton aan, bij de douane is het best druk maar gaat best snel, de koffers zijn er al als we er door zijn. De auto is snel opgehaald, we krijgen een mooie Toyota RAV4, leukste is misschien wel dat ie CarPlay ๐Ÿ˜‰ heeft. De rit naar hotel loopt voorspoedig, iedereen valt in slaap (in het vliegtuig was ik de enige die sliep ๐Ÿ˜‰). Eventjes rusten en dan gaan we wat eten bij een Panda Express, best ok. Even nog langs de Wallmart voor water enzo en dan naar het hotel, we mogen slapen. Nog ff dit tikken.

Eerste indruk, aardige mensen, lijkt op Amerika maar toch niet, wat verzorgder in de stad. Morgen gaan we meer ervaren, Sim regelen en een jas/jack want die ben ik vergeten.

We zijn allemaal rond 3.30 wakker, gelukkig vallen we wel weer even in slaap maar om 7 uur is het wel klaar. Rosalie en ik gaan ff  het complementary breakfast bekijken, best goed en veel keus, we roosteren wat bagels en nemen die mee naar onze kamer. Daarna gaan we ‘echt’ ontbijten bij Starbucks.

Deze dag staat in het teken van shoppen. Na Starbucks gaan we naar West Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Canada! Sim kaart is zo geregeld bij Telus, wel wat duurder hier. Daarna Victoria Secrets voor de dames en Florian gaat nog een Beer ‘bouwen’, een Ironbear ๐Ÿ˜‰. De dames zijn erg lang bezig dus gaan Florian en ik vast wat snacken, geweldige foodcourt, wat een keus! Een hotdog en wat drinken, daarna zijn de dames bijna klaar. Nog ff een jas regelen en dan mogen we lunchen. Dat is zo leuk in zo’n foodcourt!! We kiezen allemaal wat anders, kids frietjes en een hotdog, Alice en ik delen Japans en een Philly hot melt. Lekker!

Daarna verder shoppen bij een Skechers outlet, hopelijk zijn we nu wel klaar met shoppen, tenminste voor kleding. We rijden terug via downtown Edmonton, daar is wel wat hoogbouw. Edmonton is geen bijzondere stad, veel laagbouw en heel ruim opgezet, ‘rustiger’ dan Amerika, minder reclame en netter, ook zijn hier stoepen, verkeer is rustig, heel relaxt allemaal.

’s Avonds gaan we nog ergens sushi eten en een Poke Bowl, WoW die was lekker!! De sushi ook maar die bowl was de verrassing. Nog ff relaxen op de kamer, morgen de camper ophalen.

Het is weer een onrustige nacht, gelukkig weer in slaap gevallen! De boel inpakken en eerst terug naar de Mall, Alice moet wat ruilen. Ach ja, excuus om weer lekker te lunchen en meteen Thais voor vanavond mee (achteraf niet zo lekker). Ook nog ff bij Dollarama wat kleine dingen en wat voor de kids. Daarna gaan we de camper ophalen, gelukkig is het niet ver.

We worden meteen geholpen en binnen een uur zijn we weg. Nu moet Alice ff in de Toyota rijden want die moet terug gebracht worden, gaat allemaal goed. Eerste stop de Safeway voor boodschappen, meteen eten voor een paar dagen en lekkere dingen om te snacken en te lunchen. Dan naar een camping vlakbij, CampnClass. De camping is netjes maar niets bijzonders, wel prijzig. We eten het Thais en wandelen nog wat. Nu is de vakantie echt begonnen! Morgen naar Jasper.

Comments are closed.