browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weekje Parijs en Ardèche

Posted by on mei 5, 2019

De meivakantie is er weer. Deze keer hebben we al vroeg besloten, tenminste de kids, dat we in ieder geval naar Parijs gaan. Leuk dat Rosalie en Florian zelf ook ideeen krijgen voor tripjes! In januari al een hotel in Parijs geregeld, tenminste een buitenwijk (Pantin) van Parijs dicht bij de metro. Toen de mei vakantie dichterbij kwam gingen we kijken waar het mooi weer zou zijn de midweek na Parijs. Lichte voorkeur voor de Dordogne maar daar was de voorspelling erg slecht en de Ardèche een heel stuk beter, daar dus voor het vervolg.

Op vrijdag 25 april vertrekken we op tijd, geen dakkoffer ivm de garage van het hotel, dus iets beperkt in wat mee mag. Het past allemaal best. We hebben vooral file rond Antwerpen, de rest valt mee. Rond 13 uur zijn we bij het hotel, we kunnen meteen de kamer in, gelukkig. Effe de ‘Parijs’-tas eruit en ik ga parkeren. De auto staat volgens mij veilig, hek rondom ondergrondse garage! De kamer is een heel stuk ruimer dan op de fotos, da’s wel lekker met zijn vieren. We starten met een lunch bij Subway. Daarna meteen maar naar de Eiffeltoren met de metro, blijkt weer erg makkelijk, begin en einde zoeken en dan weet je welke richting je op moet.

Het is nu nog lekker weer, warm in de zon maar fris in de schaduw. Perfect wandel en foto weer! Erg leuke fotos van de Eiffeltoren! Wel veel te druk om er op te gaan, helaas, misschien later dit weekend. We drinken en snacken wat in de buurt daarna gaan we weer terug. De metro vanaf Bir Hakeim blijkt bovengronds te zijn en wat een top uitzicht vanuit de metro op de Eiffeltoren!

’s Avonds eten we lekkere sushi in de buurt, hier zit genoeg! Het was een lange dag, op tijd naar bed!

De volgende ochtend nog wat rustig aan doen en rond 9.30 gaan we ontbijten bij Paul in het winkelcentrum bij het hotel. Mijn Frans is nog niet scherp, kreeg een rare blik toen ik pommes de terres (aardappel) bestelde, oh ja dat is het niet…… ik herstelde meteen naar jus de pommes (appelsap), de mevrouw kon er hartelijk om lachen. Eerst gaan we naar de Marais buurt, een overdekt eetmarktje zoeken. Metro naar Republique en wandelen. Leuke buurt en de markt zijn we eigenlijk te vroeg voor, rond of na de lunch was beter geweest. Ach ja we wandelen verder richting de Notre Dame. Onderweg drinken en eten we wat, voor mij een kopje uiensoep, lekker!!

De Notre Dame ziet er mooi uit ondanks de brand maar echt in de buurt ervan kom je niet, alles is afgezet! Daarna gaan we op zoek naar een lunchadresje, we vinden een druk tentje maar eenmaal binnen blijken het allemaal Aziaten te zijn, een reisgezelschap! Gelukkig is het eten best, alleen de kids hebben weinig keus en kiezen pasta. We zijn dan vlakbij het Louvre dus wandelen we daar heen, helaas slaat het weer ineens om, flink waaien en regen opeens! Mijn kaal bolleke doet er pijn van!!! Dan willen we naar een andere overdekte markt, snel naar de metro. Helaas zijn door de gele hesjes wat stations dicht en kunnen we niet komen waar we willen. We zijn ook best nat geregend dus gaan we eerst naar het hotel. Daar relaxen we wat, langer dan gedacht, ach ja, het is vakantie!

Voor het avondeten wil Rosalie graag couscous en dat kwamen we gisteren tegen dus daar lopen we weer naartoe. Het blijkt een erg populair restaurant te zijn, gelukkig zijn wij vroeg want als we gaan staan er aardig wat wachtenden. Het smaakt goed maar het is niet helemaal mijn ding. Daarna wandelen we weer terug, morgen laatste dag Parijs.

Redelijk op tijd ontbijten we bij Mc Donalds. Het plan voor vandaag is Montparnasse gebouw op, naar de Sacre Coeur, Arc de Triomph en een overdekte markt.

De metro naar Montparnasse is snel en eenmaal bij de toren kunnen we zo goed als meteen naar boven. De kaartjes zijn vrij prijzig naar het uitzicht is mooi, er komt zelfs af en toe een zonnetje door. Het is wel best koud door de wind.

Daarna eerst effe wat drinken en dan op naar de Sacre Coeur. De metro er naar toe is best lang en de trap naar boven lang, als we er zijn ;-). Hier is het wel een stuk drukker!! Mooi plekje met mooi uitzicht, alleen jammer van al die toeristen! ? Om te lunchen lopen we de drukte uit en komen met hulp van Google bij een leuk, klein tentje. Geen toeristen hier en het smaakt ook nog best!! Ik heb de salade met eendemaagjes (gesiers), lekker!! Leuke bediening ook, echt niet alle Fransen zijn onaardig ;-).

De volgende stop is de Arc de Triomph. Helaas begint het weer wat te regenen maar wel een aardige agent, Florian mag met hem op de foto. Wat een prachtige Arc en de mega rotonde. We zien ook nog een ongelukje gebeuren, niets ergs scooter en auto.

Het gaat hard vandaag, op naar La Grande Epicerie de Paris. Wat een geweldige winkel zeg, wel aan de prijs! Jammer genoeg geen keukentje in ons hotel. We nemen alleen 2 broodjes, 1 met lomo en 1 met iberico ham (beide Spaanse specialiteiten), lekker. En om te snacken wat harde worstjes en dan heeeel goed inhouden om niet als een bezetene in te gaan slaan!!

Het is inmiddels 16 uur en we zijn aardig moe, op naar het hotel. We willen indiaas gaan eten maar die blijkt dicht op zondag (zoals vrij veel restaurants). Iets anders dus, tegenover zit een Turks grill restaurant, de reviews zijn enthousiast, dat wordt het dus. Blijkt een goede keus, iedereen vind het lekker. De kebab is een kruising tussen gyros en shoarma, top en heel lekker brood, de merguez van Florian niet te kruidig en de kofte van Alice ook. Lekker!

Het Parijs deel van deze vakantie zit er op. Morgen naar de Ardèche, Lagorce.

We ontbijten bij de Mc Donalds en dan vertrekken we. Op de afslag naar de snelweg gaat het bijna mis. Eerst rij ik door groen weg maar ik geloof dat ik meteen daarna een stoplicht (rood) mis. Gelukkig rij ik niet hard en is er niets aan de hand op geschrokken voorgangers na en een motorrijder die eerst voor me stil gaat staan, ik dacht eerst dat het politie was maar nee, hij was boos en maakte nu verkeer achter me boos ;-). Dit was zo’n onvriendelijke Fransman ;-). Parijs uit gaat verder goed op de file na, eenmaal op de tolweg gaat het voorspoedig. Lunch, voor de 3e keer, bij Subway Beaune, hier zijn we vaak met lunchtijd ;-).

De laatste stop voor Domaine de Sevenier is in Pierrelatte bij een supermarkt, wat eerste boodschapjes doen. Rond 18 uur zijn we er. Mooi huisje met erg mooi uitzicht en een rustig plekje, door de wind is het wat fris maar verder niets te klagen.

Op dinsdag hebben we niets op de planning staan. Relaxt opstaan, brood wordt bezorgd. Rond 11.30 gaan we een eindje wandelen naar Lagorce, daar een pauze voor een ijsje en een colaatje en dan terugwandelen. Leuk tochtje. We lunchen met lekkers van gisteren en daarna siësta. Ondanks het frisse weer willen de kids toch zwemmen, uiteindelijk is alleen Florian een lefgozer ;-). We eten een keer zelfgekookt, Bavette met pepersaus, krieltjes en boontjes, blijft behelpen koken in een huisje ;-).

Woensdag is het stuk warmer, de wind is weg en het is heerlijk! ’s Morgens wandelen Alice en ik eerst nog een rondje met zijn tweeen, de kids wilde niet mee ;-). Dan naar het zwembad, best fris water maar wel lekker nu. Het is strak blauw! Na de lunch, met lekkers van hier, de Savarin Brillat kaas is top!, weer zwemmen en chillen. Vanavond eten we hier in het restaurant.

De volgende dag begint helaas bewolkt en dan is het een stuk koeler. We wilden gaan kanovaren bij Pont d’Arc maar dat doen we naar niet. Dan maar een wat langere wandeling rondom ons huisje, uiteindelijk bijna 7 km, leuk rondje. Na de lunch trekt het weer open en gaan de kids nog ff zwemmen, als het zachtjes begint te regenen gaan we terug. Het gaat dan ook nog hard regenen en hagelen! Daarna trekt het weer open. We gaan nog ff naar het dorpje Vallon Pont d’Arc, supermarkt voor boodschappen en we eten bij de Thai (niets bijzonders).

De laatste dag alweer, het zou wat koeler worden dus wilden we iets gaan doen. Aan de de kids een klim parcours voorgelegd en dat zagen ze wel zitten. Ik nog nooit gedaan maar moet lukken denk ik, als het maar niet teveel lenigheid vereist, want ik ben niet lenig! Gelukkig valt het wel mee weet ik nu ;-). Ik ga samen met de kids en Alice maakt de fotos. Florian mag 4 parcoursen en Rosalie 1 extra, ik dus ook ;-). Het begint met uitleg van de haken/carabenier dingetjes, het komt er op neer dat je steeds met minimaal 1 vast zit en er maar 1 tegelijk open kan. Dan nog hoe je je vast maakt om een ladder op te gaan en hoe je je vast maakt om via de ziprol te ‘glijden’. Na eventjes krijg je er steeds meer handigheid in. Het eerste parcours is vrij dicht bij de grond maar je gaat steeds hoger. De kids gaan erg snel, ik vooral onhandig en voorzichtig ;-). Het leukst zijn de ziplines, zeker de hoge en wat me is opgevallen dat je als je vast zit heel veel durft! En je eigenlijk bijna niet valt, tuurlijk je zit vast en dat helpt bij het evenwicht maar niet een keer hingen we in de veiligheidsriemen. Ik was wel blij dat ik er maar 5 hoefde, pfff best vermoeiend en mijn handen zaten onder de klemblaren. Rosalie en Florian vonden het prachtig! Vooral leuk om samen bezig te zijn.

Na het klimmen een late snack lunch in Vallon Pont d’Arc en terug naar het huisje. Effe een dutje doen na een inspannende ochtend! En opruimen want morgen vertrekken we. Ik kook nog een keertje, dit keer pasta met gamba’s en tomatensaus. Goed gelukt. Op tijd naar bed want de wekker staat op 5.45.

We worden van de wekker wakker, wel ’s nachts ff wakker geweest maar toch. Uiteindelijk vertrekken we om 6.30. We treffen alle weersoorten onderweg en temperatuurwisselingen van 1 tot 13 graden, regen, hagel en sneeuw! Wat een raar weer. Nog een frietje in Aywaille en we rijden om 20.15 de straat in. Weer thuis! Leuk weekje weer, op naar de grote vakantie!

Comments are closed.