browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vervolg in Frankrijk, St Just Luzac

Posted by on juli 23, 2012

Afsluiten van de vakantie in Frankrijk, St. Just Luzac vlakbij Marennes.

De rit van Noja naar St. Just Luzac (camping Sequoia) heeft een leuke stop in Bias. Daar gaan we lunchen bij Joeri en Nanneke en kids. Altijd een feestje voor Rosalie en Florian. Zij hebben een leuk huisje gehuurd met een grote tuin waar de kids zich flink uit kunnen leven. Na een lekkere lunch op  een leuke plek rijden we om 14.30 weer door. We komen uiteindelijk om 17.30 aan op de camping.

Ook hier hebben we een mooie caravan en ik ben aangenaam verrast door de camping. De plaatsen van de stacaravans zijn erg ruim en mooi groen, ook de kampeerplekken zijn gigantisch. Nee, echt een mooie camping maar wel heel erg veel Nederlanders. Dat is wel weer heel erg leuk voor Rosalie. Ze heeft meteen contact met onze overburen en  de dag erna met nog meer kinderen.

We gaan uiteten op de camping en ja hoor, het is erg lekker! De kids goede frites met krokante vis (fish en chips) en ik eendekoteletjes met foie gras saus, lekker! Alice iets minder, te hard gebakken tonijn met geitenkaas ravioli. Een goed begin in Frankrijk! Helaas is het hier ook geen topweer…..

Sinds we in Frankrijk zijn is het alleen maar minder geworden met het weer. Gelukkig zijn de vooruitzichten goed en wordt het echt warm binnenkort.

De camping ligt vlakbij Marennes en daar zit ook een grote supermarkt waar het natuurlijk heerlijk boodschappen doen is. Daar gaat ook nog het nodige van mee terug naar NL. Verder komen we ook nog langs een marktje, daar halen we wat lekkere aardbeien en er staat een dame met Couscous en alles wat erbij hoort. We nemen wat meer voor de lunch, top!

Door het slechte weer zijn we ‘gedwongen’ om iets te gaan doen. Een ochtend gaan we ontbijten bij Mc Donalds en daarna door naar het Aquarium van La Rochelle. Erg leuk alleen erg druk, tja wat wil je op zo’n regenachtige dag. Echt heel de dag regen! We lunchen met een Panini in de auto en een wafel voor de kids.

Een andere dag rijden we aar Ile d’Oleron, een schiereiland met verschillende plaatsjes erop. We belanden in Chateau d’Oleron en het bijbehorende Citadel. Een vesting aan de rand van de stad. Interessant om doorheen te lopen, alleen jammer dat alles in het Frans is. We lunchen in het stadje zelf, een salade met coquilles en langoustines voor mij en coquilles voor Alice. Een  mwoah lunch ;-)l aan het einde van de lunch komt er nog een plensbui over ons heen. Gelukkig zit Florian droog onder de kap van de kinderwagen en wij onder de parasol.

We rijden ook een keer wat verder Ile d’Oleron op, tot aan Dolus d’Oleron. We stoppen en wandelen het kleine dorpje in. Een heel pittoresque plaatsje waar ik vooral achter Florian aanzit ;-). We lunchen hier bij D’Orchide. Het eten is weinig bijzonder maar de sfeer des te beter. Er zitten zo lijkt alleen lokale Fransen en die zijn erg gecharmeerd van onze kinderen ondanks hun ongeduld tijdens de lunch ;-). Heel erg leuk en er werd volop gezwaaid toen we weer gingen. Voor de liefhebbers….. ik had Confit de Canard, na het eerste stukje kreeg ik er nog een. Wel okay, maar wat flauw. Het voorgerecht was vissoep, ook deze wat flauw.

Nu lijkt het mooie weer toch echt te komen, voor morgen al wat warmer, dinsdag nog warmer en woensdag zelfs heet. We zullen het zien!

De laatste dagen in Marennes zijn toch weer erg lekker geworden. De warmste dagen blijven we op de camping en kunnen de kids genieten van het zwembad. Ik houd dan toch meer van het strand en hetgeen je daar kunt beleven met het wandelen langs het water, rotsen enzo. Geen zandprobleem dus das weer wel lekker ;-).

Donderdag zou het wat minder zijn en gaan we naar La Rochelle. Het is toch een prachtige dag. La Rochelle blijkt een erg leuke plaats te zijn. We lunchen best lekker tussen de Fransen maar wat zijn onze kids lekker lastig ;-). We wandelen nog wat rond door de stad, langs de haven. Erg fotogenieke stad en dus leuk fotos maken.

De laatste dag blijven we bij de caravan, het weer is okay maar niet zo warm. De kids vermaken zich prima met de andere kinderen om ons heen, da’s denk ik het leukst van zo’n Nederlandse camping, de contacten voor de kinderen.

De reis terug loopt perfect, dwars door Parijs, zelfs over de Periferique. Parijs levert een vertraging op van 5 minuten ;-). Na een vertrek om 7.12 komen we om 17.50 thuis aan. Het blijft een end, ruim 1000km in 1 dag. Volgend jaar beter oppassen met de afstanden ;-).

Het was weer top, enig minpuntje is het culinaire. Ik kan me maar 3 dingen herinneren van uiteten dat de moeite was: 1. In Potes op het terras (gehaktballetjes en calamares), 2. Op de camping Eendekoteletjes met foiegras saus, 3. Winkelcentrum Santander de kleine broodjes Ibericoham. Oh en de Couscous schotel van de markt in Marennes.

Whats next……….

[xmlgm ngg_gallery=23]

Comments are closed.