browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een paar dagen Bangkok

Posted by on januari 24, 2019

Ons vorige mannen avontuur was naar Moskou. Papa wilde wel naar Bangkok, was leuk met Siena en nu weer ophalen met ons. Na de zomervakantie naar goedkope tickets gezocht en naar een goede tijd om te gaan. Januari is een mooie tijd, iets minder warm en ook de tickets en vliegtijden zorgen er voor dat we niet teveel vrije dagen kwijt zijn. We gaan van donderdag t/m dinsdag, woensdag weer werken!

Het is zover, we gaan. Ik ga ’s ochtends eerst nog werken, om 12.46 pak ik de trein. Op Schiphol tref ik Ber en papa. Alles was al gedaan: inchecken online gedaan, we hebben alleen handbagage, dus dat hoeven ook geen bagage in te leveren. Na de douane en security nog effe een broodje en koffie bij Starbucks. De vlucht vertrekt mooi op tijd en we zijn vroeger dan gepland in Bangkok. Rustige vlucht, beetje turbulentie, ca. 4 uur geslapen. Op het vliegveld meteen een sim en geld wisselen. Met Grab vervoer naar het Prince Palace hotel, we mogen meteen op de kamer en na de spullen opgeborgen te hebben gaan we op pad.

We wandelen eerst rondom het hotel, langs een riviertje. Effe een kokosnoot drinken, helaas ongekoeld. Op een kleine lokale foodcourt het eerste lekkers. Top! Ook Ber en papa vinden wat lekkers, hopelijk vinden ze het ook echt wat. Wat ziet het er hier een stuk netter uit dan ik me herinner! Daarna gaan we naar een winkelcentrum, tuktuk vragen maar dat is te ver en beter met de boot, dus brengt hij ons naar de boottaxi. Uiteindelijk komen we bij iets anders uit maar we wandelen leuk, snacken nog wat satay (mwoah) en eten nog wat in een grote foodcourt in een winkelcentrum. Top Laab en Ber een spicy spaghetti die zeer spicy is! De wandeling is bijzonder, we volgen Google maps en we lopen door een bouwplaats heen en dat gaat hier iets anders dan bij ons ;-). Hier zit ook een mooie supermarkt, wat een keuze uit verse spullen zeg!! De Oriental thuis is er niets bij. Daarna nemen we een taxi naar het hotel, ff chillen. Het is dan ook al 16 uur, de trip met de taxi duurt lang in de spits! Het kost moeite wakker te blijven in de taxi!

Na wat rust gaan we wat in de buurt eten. Een tentje gevonden op Google maps, Hainan noedels, dat lijkt me wel wat. Erg leuk tentje met alleen maar locals. Ze vragen ons hoe we hier zijn gekomen, leuk! En ook nog lekker en we krijgen nog een bowl vol varkensbouillon om te proeven. Erg leuk. Daarna wandelen we rustig terug via het oude centrum.

Op tijd gaan we slapen, gaat best alleen wat hoesten en een paar keer wakker. Redelijk fit worden we rond 5 uur gewekt door een oude wekker stand, da’s ff zoeken waar het vandaan komt! Ach ja, we moeten toch op tijd naar Co van Kessel voor de fietstour. Op tijd nemen we een tuktuk, het kost wat moeite om iemand te vinden die weet wat/waar Co van Kessel is, zelfs met kaartje erbij. Met een flink vaartje worden we gebracht, we vliegen zelfs een keer tegen het dak ?.

De fietstocht is top! Eerst gaan we door Chinatown met een korte stop voor wat drinken. Leuke straatjes, volop drukte, leuk! Daarna steken we de rivier met de boot over en zijn we in het oude gedeelte van Bangkok. Hier bezoeken we een markt en kunnen we het een en ander proeven. Daarna maken we een lange tocht met de boot en als we stoppen dan zijn we ‘buiten’ Bangkok, hier is het een stuk rustiger en groener. Hier waardeer je de rust weer wat meer! Weer een erg leuk ritje met heel veel afwisseling. Rond 10.30 stoppen we weer aan de rivier en gaan wat eten. Leuk tentje, verschillende gerechten, wel wat tammer dan normaal maar wel lekker! We gaan weer met boot terug, beetje ruwe tocht als we op de hoofdrivier komen. Rond 12 uur zijn we terug. Mooie tour!

Nu eerst ff terrasje aan het water. Lekkere sappen, wel erg westerse prijzen hier! We besluiten naar Terminal 21 te gaan, nieuwe poging! We gaan het OV proberen. Eerst ff wandelen naar het metrostation. Leuke wandeling, de zon komt goed door en het is meteen een stuk warmer! Metro werkt makkelijk, mooi, net, koel en snel!

Het blijkt een mooi winkelcentrum te zijn maar geen Nintendo Switch games. Dit is de wijk Sukhumvit, erg westers/toeristisch, niet helemaal mijn ding. Wel een lekkere Thaise lunch, genieten, genieten, genieten! Daarna pakken we de metro naar Lumphini park. Helaas blijken ze daar aan het opbouwen te zijn voor iets. Het laatste stukje ziet er leuker uit en daar zien we ook nog varanen en schildpadden. Het is flink zweten nu!

Volgende stop: Patpong, de rosse buurt. Korte wandeling en ook daar lijkt het nu ‘netter’. We lopen er niet middenin maar krijgen alleen massage aanbiedingen, denk ik ??. Het is inmiddels al weer 16.30, fftjes terug naar het hotel. Onderhandeling met tuktuk mislukt, Grab lukt wel, zo handig. Je hebt ook een indicatie om te onderhandelen! Ritje loopt soepel.

Ber en ik willen nog ff bij de skylounge kijken maar dat is een heel trieste bedoeling, lees…. een Sovjet sfeertje ??. Dus maar ff zwemmen en in de poolbar een biertje met wat loempia’s, afzien hier!! Daarna lopen we naar een klein streetfood tentje vlakbij, top crispy pork met basilicum en rijst, pork met knoflook en peper en een pad Thai met crispy pork: 170 baht met drankjes, da’s € 4,70! We wandelen terug door achteraf straatjes waar je misschien als tourist niet moet komen, iemand wijst ons ook weer naar de drukkere markt. Vriendelijke mensen hier, echt waar! Je wordt zo vaak toegezwaaid, heel leuk!

De volgende ochtend begint met roomservice met een full american breakfast voor Ber en papa, de avonturiers ??. Daarna pakken we een Grab naar de Taling Chan floating market. De rit er naar toe is al leuk! Het blijkt een vrij kleine maar wel nette markt te zijn. Het begint goed met wat viskoekjes als snack/ontbijt met wat vers Thais sinaasappelsap (soort mandarijn). We struinen wat rond en gaan nog een kleine excursie doen met de boot naar een tempel (Wat Kor), niet heel bijzonder maar wel lekker op de boot. Eenmaal terug is het lunchtijd en lunchen we op de floating market. Echt een toplunch! Satay, Gefrituurde meerval groene mango salade en een vis in zoutkorst met dips. Allemaal lekker!

Op naar het Grand Palace, een Grab brengt ons er vlot naartoe. Het is flink warm geworden en we moeten ook nog een lange broek aan. Wat een drukte zeg! Haalt wel wat van de pracht en praal weg maar blijft mooi, hier kun je dus beter ’s ochtends heen gaan! Na een uurtje is de drukte genoeg geweest, we gaan. Ik herken wel weer het een en ander als we weer buiten staan, waar we 12 jaar geleden hadden geluncht bijvoorbeeld ;-). Eerst ff zitten, er zit een Starbucks, een ijskoffie in de airco is wel lekker nu!

Het volgende doel is er weer, de Golden Mountain tempel, via een console winkel. Ligt mooi op de route. Mooie wandeling maar natuurlijk is die winkel dicht/niet te vinden! Dan maar door naar de tempel, deze is anders, hier heb je een mooi uitzicht, maar daar moet je wel de trap voor op, het valt mee. Mooi uitzicht en ook nog een mooie Buddha, aanrader deze tempel.

Het volgende plan is wat te gaan eten in een winkelcentrum, we wandelen naar de boot taxi. We gaan naar MBK, eens kijken of ik hier nog een spel kan vinden. De boottrip is weer een ervaring op zich, goed kijken waar we eruit moeten en af en toe flinke golfslag en de reizigers moeten zelf de ‘blanket’ omhoog doen/houden. Vanaf de minipier zijn we zo bij MBK, een mega winkelcentrum. Het eten is weer top, de mangosalade is iets minder maar de nasi is top. Ook papa en Ber lijkt het te bevallen, zolang het maar niet spicy is. Na het eten op zoek naar een switch spel, eerste stop is een winkeltje Nintendo center genaamd, dicht en ze verkopen iets heel anders, zucht. Nog 1 poging, volgens de directory zit er op 6 iets. En ja hoor eindelijk, en dan ook nog eens goedkoper, de nieuwe Super Mario, daar zullen de kids blij mee zijn. Dan zit de dag er wel op, zelfs Ber zegt een Grab te bestellen. Dit keer is de tuktuk al beschikbaar en verrassend snel zijn we terug bij het hotel. Morgen de laatste volle dag!

Na het ontbijt (op de kamer) gaat Ber eerst nog ff wat kleding shoppen rondom het hotel. Daarna nemen we een tuktuk naar Chinatown. Daar struinen we rond door smalle straatjes, steegjes en drukke straten. Mooi maar wat ruikt het af en toe raar ?. Het lijkt hier wel een live AliExpress, wat een hoop spulletjes die we voortaan op Ali bestellen. Hier een kabeltje nodig is zo geregeld! Na Chinatown pakken we een Grab naar Khao San Road en daar lunchen we weer top: een krapao met kip (kip met basilicum en ei) en pad see iew (brede rijstnoedels met groenten, kip en soja. Daarna wandelen we ook nog over Rambuttri Road en we sluiten af met een voetmassage (zelfs Ber, straks ff vragen of ie het wat vond), das wel heel ontspannend na zoveel lopen de laatste dagen!

Na de massage gaan we lekker nog ff op een terrasje zitten. Dat is heel goed mogelijk in deze wijk. Ber vond de massage toch maar niets ?. Na het terrasje gaan we naar Wat Pho, de hele grote buddha. Een tuktuk wil alleen maar een hele tour doen, wij alleen gebracht dus maar een taxi genomen die er ook staat.

Wat Pho is wel een hele mooie plek, wel weer druk, ook hier…… vroeger is beter ;-). Het hele complex kent gelukkig ook rustigere plekjes. Na Wat Pho wil Ber nog een keer naar MBK. Vanaf Wat Pho is het lastig vervoer te regelen door de drukte, eerst maar een eindje wandelen en daar hebben we zo een Grab. Na MBK terug naar het hotel daar eten we op straat, laatste echte streetfood, weer een top nasi! Op naar de kamer, alvast inpakken en nog wat relaxen.

Top tripje, gezellig, lekker eten, veel gezien en gedaan en veel gelachen!

Comments are closed.