browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Georgetown, Penang

Posted by on juli 21, 2018

We vertrekken mooi op tijd uit de Cameron Highlands, natuurlijk eerst ontbijt bij Starbucks. Kids nog ff op Wifi, tjonge ze zijn al net zo erg als ons. De rit is zo’n 250km en Google geeft aan dat dat zo’n 3 uur en 45 minuten zal duren. In die tijd is ook file meegenomen want op zaterdag is het blijkbaar druk, zo’n 30 minuten langzaam rijden. De versnellingsbak wordt aardig heet, op het einde geeft ie 2x aan om sneller te rijden of te stoppen! Hmmm gelukkig rijden we dan de file uit en kunnen we ‘doorrijden’, dat is hier anders dan thuis ;-).

Tot de snelweg is het een mooie rit, daarna, tsja, snelweg ;-). Lunchen bij een foodcourt langs de snelweg. De hamburger van Rosalie is niets, de rest gelukkig wel, rijst met kip, kippensoep, roti canai met curry en een noedelsoep. Leuk zo eten en je ziet meteen de populaire (en waarschijnlijk goede) tentjes want daar is het veel drukker dan bij de rest. Bij dat hamburgerding dus geen klanten. 😉 Probeer dat de kids maar eens wijs te maken! ?

Uiteindelijk zijn we rond 16 uur bij het hotel. Mooi hotel, mooie grote kamer, zwembad in binnenplaats. Parkeren voor de deur. We krijgen ook wat tips waar het goed eten is. Na het zwemmen gaan we op pad. Ons doel is hawker eten, de beroemde rijstnoedels en oester omelet. Helaas is de eerste plek dicht, die is alleen overdag open. Iets verder komen we een andere tegen. De oesters zijn super lekker, Florian sate, Rosalie eerst chagrijnig en toen toch blij met haar Chinese broccoli, zoet zure kip (moest garnaal zijn, maar ach) en rijst. Het spek met rijst was niet zo lekker en toen nog een gedeelde nasi voor Florian. Een lekker maaltje! We wandelen nog wat rond en sluiten af met een ijsje bij Baskins & Robbins, het ijsje is net zo duur als de hele maaltijd daarvoor! ?? Lekker slapen.

Op zondag natuurlijk ontbijt. Dat wordt hier op bestelling gemaakt, kleine kaart maar alles staat er op. Florian pannenkoekjes met een ei en wat banaan, Rosalie ei met toast (en bonen, tomaat en worst), wij muesli met fruit en yoghurt. Goed ontbijt, je kon ook nog Nasi Lemak bestellen.

Na het ontbijt gaan we wandelen, op de kaart zie ik een route door Little India en ik wil graag nasi Kandar proberen. Leuke wandeling en zeker de drukke plekjes vinden de kids leuk. Beide willen een henna tatoo, geinig. Je loopt langs de bekende street art, moskeeen, tempels, leuke straatjes. In het begin is het nog redelijk koel maar rond 11 begint het onbewolkt te worden en dat is een stuk warmer! We lunchen bij Kapitan, Indiaas met ook een bord nasi Kandar, heerlijk! 2 curries, rijst en groenten. Voor de kids tandoori met naan. Erg lekker, zo’n nasi kandar wil ik nog wel een keer!

Na de lunch met een Grab naar bet winkelcentrum vlakbij ons. Bij het uitstappen valt m’n telefoon en balen scherm gebarsten! Zucht! Ach ja, hopelijk verzekering. Even verkennen wat de foodcourt is, willen de kids graag. Lijkt ok. Florian en ik nog naar de kapper, met z’n tweeen zijn we 12 Rm (€ 2,40) kwijt! Dan terug om wat te zwemmen, lezen en chillen.

Vanavond eten we dus bij de foodcourt, dat is echt niets bijzonder. Kids een keertje friet en nuggets, voor mij Thais, mwoah met de sambal van Alice gaat het, de noedels van Alice zijn ok. Afsluiter weer met een ijsje van B&R, lekkere Sundae hoor! ? Ik koop een petje, de andere vergeten op de boot vanaf de Perhentian. Nu een climacool, krijg het waarschijnlijk koud met dat ding op ??. Rosalie wil nog het meer Aziatische winkelcentrum in, daar had ze tasjes gezien. Het vakantie zakgeld begint langzaam op te raken ?. Morgen nog een dagje Georgetown.

Lekker rustig aan beginnen, na het ontbijt een Grab naar Fort Cornwallis, korte wandeling langs wat oude gebouwen. Fort Cornwallis wordt gerenoveerd en is gesloten. Het is erg warm vandaag, erg zonnig en weinig wind. We pakken weer een Grab om bij een winkelcentrum af te koelen en ff een Starbucks en pinnen. Vanaf daar weer een Grab om te gaan lunchen. De klassieker van hier Char Koay Teow en Prawn hokkien mee, beiden top! De kids sate met noedels. Na de lunch ff chillen en zwemmen.

Later die middag gaan we nog naar Penang Hill met de auto. Geen idee dat je er niet zelf op mag met de auto, alleen een treintje (lang wachten) of met een 4×4 (ietsje duurder maar meteen), makkelijke keus. Geinig dat bij de 4×4 huur ook aapjes rondlopen, altijd leuk. De rit naar boven is pittig, dat had onze Ford nooit gered! ? Maar goed dat het gewoon niet kon, zelf naar boven rijden! Boven een super uitzicht, wel heel toeristisch georganiseerd daar, iets te! Mooie foto’s dat wel.

Terug in het hotel natuurlijk weer zwemmen en we raken aan de praat met een ander Nederlands stel, kids maken weer vriendjes. Leuk! We gaan dus wat later eten dan gedacht, met de Grab naar New Lane Foodstalls. Perfecte plek! Ikan bakar (van rog), satay (kip en lam), kippenvleugels, oesters omelet, heerlijk gegeten! Natuurlijk weer afsluiten met een ijsje van B&R. Lekker en leuk maar warm dagje!

De laatste dag Penang, vanavond vliegen we naar Langkawi. Na het ontbijt pakken we de boel in en vertrekken richting een grote tempel: Keil Kek Lok Si, onderweg zien we Sl dat gisteren een perfecte dag was voor Penang Hill, nu is het bewolkt en zie je niets! Het begint te regenen en hard! Bij de tempel nog steeds, wandelen is geen optie nu, ff wat foto’s en doorrijden naar Entopia, luxe vlindertuin. Mooie wel alleen minder vlinders maar wel weer meer andere dingen, grote spinnen die ‘los’ rondlopen. Rosalie durft niet verder, na lang praten er toch heel snel doorheen (stukje waar die spinnen zaten). We komen ook nog langs Batu Ferringhi, daar zaten we 8 jaar geleden. Nu lunchen we bij daar bij Subway. Dan door naar het vliegveld, het regent nog steeds af en aan, zoab, nahhh, mega plassen af en toe en af en toe zo erg onder gespat dat je niets meer ziet! Wegbrengen auto is weer lastig, waar moet je zijn? Uiteindelijk gevonden, of toch niet, dan roept iemand dat ik moet volgen om weg te brengen en ja hoor, gelukt. De kids weer hyper, wat is dat toch iedere keer als we gaan vliegen en ff moeten wachten om bagage af te geven? Ach ja, het Penang, Georgetown deel van de vakantie zit er weer op, op naar Langkawi.

Comments are closed.