browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Op naar de Cameron Highlands

Posted by on juli 20, 2018

De transfer vanaf Tunabay naar de luchthaven van Kota Bahru loopt voorspoedig. Niets dan lof voor Tunabay hoe ze dat voor je regelen, zelfs op tijd! De boot gaat netjes om 8 uur, finale check of je bagage er is. Om ca. 9 uur zijn we weer aan vaste land, bagage wordt naar het kantoor gebracht en we stappen meteen in het busje dat ons naar het vliegveld brengt. Om ca. 10 uur komen we daar aan. Eerst nog ff koffie voor Alice en dan kunnen we de auto ophalen. Om 10.45 rijden we weg, links, opletten en onthouden dat ik links moet rijden. Het volgen van het verkeer is geen probleem ?.

Eerste stop is bij een supermarkt, warenhuis, we gaan immers naar de Highlands, koeler weer en Florian is z’n vest kwijt, nog zonnebrand, scheermesjes en muggenspul. Leuk zo’n warenhuis, we zijn een bezienswaardigheid! We lunchen lekker, helaas voor Florian zit er saus op zijn fish ’n chips, en tja Florian wil geen saus ?, toch nog een extra nasi, die is erg goed daar! De prijs van eten is hier ook opeens weer 25-50% minder dan op de Perhentian, voor 50 Rm (€10,-) en dan ook nog een extra gerecht! De rit is zo’n 320km tot ons appartement en wordt pas leuk als we in het landelijker gebied komen, na de lunch vooral. We rijden eigenlijk dwars door het regenwoud heen, erg groen en zeker als er nog wat bergen, rotsen bij komen is het erg mooi. Rond 18 uur zijn we bij ons appartement aan de rand van Tanah Rata, netjes, niets bijzonder, wel weer echt warm water! Als we aankomen merken we meteen dat het een stuk koeler is, lekker zeg! Die avond rijden we Tanah Rata in, avondeten bij het restaurant waar we 8,5 jaar geleden ook zijn geweest met Rosalie (en Florian in de buik). We bestellen 4 dingen maar wijzigen wat en we krijgen daardoor veel te veel! Het is helaas niet zo lekker als toen, maar nog wel ok. Het kost uiteindelijk 70 Rm (€14,-). Daarna gaan we terug, tov 8,5 jaar geleden is het veel drukker en veel meer bebouwd, morgen op pad naar theeplantage, vlindertuin enzo.

We starten met ontbijt bij Starbucks, ik blijf het jammer vinden dat ik ’s ochtends niet zo kan eten. Eerste stop daarna is de vlindertuin, blijft leuk met de kids. Mooie vlinders en andere exotische dieren, Alice krijgt nog een reuzetor op haar arm gezet! Daarna gaan we naar de theeplantage van Boh. Erg mooie route en supermooie uitzichten, jammer weer dat het zo druk is dus een theetje zit er niet in daar. Het gebied blijft echter prachtig, zo mooi en geluk met het weer zorgt voor erg mooie plaatjes.

We lunchen nasi campur in Tanah Rata kids willen eerst niets maar later trekken ze toch bij en eet Florian vooral rijst en kip en Rosalie rijst, curry en paksoy. Lekker, de aubergine is een ontdekking!! Lekker spul! Daarna rijden we nog even langs een kleine waterval, heel kleine ;-). Ach ff foto’s maken is altijd leuk. Daarna tijd om ff te chillen in het appartement, vanavond is er voor de deur een avond markt.

Het begint flink te regenen en de wolken worden naar beneden geblazen. We gaan toch maar niet het dorp in om te eten, maar gaan hier vlakbij ergens eten. We lopen onderlangs en komen langs een tentje waar alleen Chinezen zitten, zou goed moeten zijn. We bestellen niet teveel en de juffrouw helpt ons niet teveel te bestellen, 1 medium noedelsoep is groot genoeg voor beide kids. Het eten is lekker, noedelsoep dus voor de kids, kip met chili voor ons en nog een groentegerecht, genoeg voor ons. Daarna gaan we nog over de avondmarkt, vooral troep maar de kids vinden het leuk. Het tweede deel is meer eten, mooi om te zien. Van alles verkopen ze, het weer zit niet mee om ergens te eten. Morgen weer op pad naar Georgetown op Penang, daar blijven we 3 nachten.

Comments are closed.