browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Laatste stop Langkawi

Posted by on januari 26, 2010

Vanuit Penang gaan we naar Langkawi, om 8.30 moeten we vliegen. We moeten vroeg op staan, 5.30 gaat de wekker. Grappig is dat Rosalie onze kamer, letterlijk, op komt stuiteren. Wat een energie en goede zin!

Op naar het vliegveld, eerst de auto naar de Hertz parkeerplaats maar die is niet te vinden! Dan maar gewoon parkeren en we zien wel. Bij de balie van Hertz staat pas een bordje waar je moet parkeren, tja dat moet je natuurlijk wel aangeven waar nodig, langs de weg dus!! Auto weer halen en nieuw rondje maken, het staat ook echt nergens aangegeven, maar rij uiteindelijk een afritje af waar het zou moeten zijn.

Inchecken voor de vlucht met Fireflyz gaat soepel en snel. Net als het boarden. Leuk is dat we naar het vliegtuig moeten lopen over de landingsbaan en dus het vliegtuig zien staan. Leuk voor Rosalie dus, ik zie propellers en dat vind ik minder ;-). Verder splinternieuw vliegtuigje….., ach maar een halfuurtje vliegen.

Na de vlucht zijn we al snel bij het hotel, het Meritus Pelangi Beach Resort. Het ziet er allemaal heel mooi uit. Helaas geen kamer met apart slaapdeel, wel een grote veranda. We eten erg lekker in een van de restaurants en daarna een dutje.

Weer wat fitter gaan we naar het zwembad. Gigantisch en erg mooi met allerlei beplanting erin, -bij en -om, watervalletjes, glijbaan, etc. Ook nog aan het strand al had ik daar meer van verwacht. Later eens kijken of snorkelen kan. Wat is het toch lekker zo, Cola met ijs, alleen rustig zitten lukt niet zo ;-).

’s Avonds gaan we eten in Pantai Cenang. Weer erg lekker, zo krijgen we echt geen zin in westers eten! De kip was super!

De volgende dag lekker rustig aan doen. We slapen uit, tenminste Rosalie en Alice, tot ruim 8 uur. Ontbijt is hier goed, weer Nasi Lemak proberen en deze is de topper!

We gaan dan naar het zwembad dichter bij onze kamer. Wat kleiner en overzichtelijker. Rosalie vindt het prachtig en leeft zich uit in het kinderbad met glijbaan en op papa’s rug door het grote bad, eilandje langs, onder waterval. Lekker lunchen aan het zwembad, helaas westers want er staan bij dit pool restaurant geen andere dingen op de kaart. Alice krijgt hier wat last van, gewoon Aziatisch eten dus!

Later informeren we nog naar de huur van een auto, kan makkelijk direct bij het hotel en is maar iets duurder dan bij een andere. Dan gaan we weer eten, weer seafood. Lekkere gamba’s met knoflook, hele vis met knoflook en soja, nasi en broccoli. Weer smullen en Rosalie houdt van de ‘kripsie’ vis en broccoli. Na het eten is ze uitgeteld en gaan we terug.

Voor vandaag staat er eindelijk duiken en snorkelen op het programma. We gaan naar een eiland dat ook een Marinepark is. Het is een uurtje varen, dus dat valt mee.

Als we aankomen doet het me denken aan de Whitsunday Islands. Er is niets op eiland behalve de pier en wat wandelpaden. Alice en Rosalie gaan naar het strand waar ze gaan snorkelen. Ik blijf aan boord en krijg de duikbriefing, we gaan met een kleiner bootje naar de duikplek en zwemmen terug naar de boot.

Eerste duik is okay, helaas geen super helder water. Maar het lekkere water en toch voldoende te zien maken dat weer goed. Zo is duiken gewoon leuk, ook wel fijn want je hoeft niets te doen. Alles wordt voor je klaargezet en daarna weer opgeruimd. Natuurlijk wel zelf alles goed controleren. Veel Clownvisjes, die zijn altijd leuk. Kom nog een agressief visje tegen die me bijt, zo klein dat het niets doet ;-). Alleen de fotos zullen wel niet zo mooi zijn. Ach gewoon super leuk!

Na de duik naar het strand, Alice heeft zich bezeerd aan het koraal met Rosalie op haar nek in het water. Het valt mee, ziet er mooi uit ;-). Ik ga nog effe snorkelen met Rosalie tussen de vissen en ze kijkt haar ogen uit als ze echt onderwater kijkt met haar bril. Heel leuk en ze wil ze aaien, ze moet alleen niet vergeten haar mond dicht te houden en de snorkel erin. Ze wil nogal eens te enthousiast blijven praten :-).

Daarna de tweede duik, vooral in het begin slecht zicht. Daarna weer wat beter en we zien genoeg mooi zacht koraal, zeeslang, lionfish, razorfish, etc. Weer leuk en beide duiken zijn 51 minuten, luchtverbruik gaat goed al zijn het geen diepe duiken. Heerlijk gedoken!

Terug in het hotel zie ik een sms dat de site eruit ligt. Pffff, even dorpje in om te surfen en na 20 minuten is het opgelost. Provider had database verhuist en dus niet alles goed gedaan!

We eten in het hotel, valt tegen, morgen gewoon weer buiten de deur!

We huren 2 dagen een auto. Op eigen houtje het eiland verkennen is het fijnst. Eerst gaan we naar een Wildlife park met Birdparadise zoals ze het hier noemen . Je mag sommige dieren voeren en zelfs een papegaai op je hand nemen. Rosalie is heel stoer en doet het ook, ze kan hem amper tillen ;-). Verder nog aapjes voeren, struisvogels en andere dieren, het is vooral warm!

Daarna gaan we naar een waterval, eerst niet te vinden maar met terugrijden vinden we hem toch. Het is geen spectaculaire maar wel op een heel mooi plekje midden in het regenwoud. We lopen terug, nat van het zweet, en drinken nog wat op het terras.

Lunchtijd!!! We rijden naar een winkelcentrum en daar is een foodcourt. Eerst een noedelsoep voor mij, die is lekker. Alice neemt gebakken noedels maar is niet zo tevreden. Daarna de topper, we delen een bord Chicken Rice met groene mango salade. Wat superlekker zeg, in de salade die fris pittig zitten kleine gedroogde visjes die voor een krokant zout effect zorgen. Echt super. De rijst en kip ook, met een mini kopje soep en 2 dips, Chili en geconcentreerde bouillon. Die Chicken Rice is een typisch gerecht hier en is vaak een topper in z’n eenvoud. Die salade wil ik nog een keer!

Daarna terug naar het hotel voor een frisse duik. Onderweg vallen beide dames in slaap en rij ik wat om, kom langs mooie plekjes waar ik nog wat foto’s maak. ’s Avonds eten we Indiaas, lekker weer maar niets nieuws ;-).

De tweede dag met de auto, de bedoeling is een rondje eiland met stops bij waterval en mooie plekjes.

Al heel snel stoppen we omdat er aapjes langs de weg zitten. Da’s leuk, een meneer waarschuwt dat ze wel eens kleine kinderen aanvallen. We letten dus goed op Rosalie, die was ze het liefst gaan aaien.

Daarna stoppen we bij een waterval maar we moeten er wel eerst voor wandelen, heuvel op! Na eventjes ziet Rosalie het niet meer zitten om te lopen. Daarom stoppen Alice en Rosalie en loop ik door om te gaan kijken. Zet de vaart er goed in om niet te lang weg te blijven en kom bij een mooie waterval. Na wat foto’s maken wil ik teruglopen en komen de dames er toch net aan! Da’s nou leuk! We blijven er best lang hangen en Rosalie en ik gaan nog het water in en komen tot heel dichtbij de waterval. Erg leuk en mooie foto’s!

Daarna gaan we verder om te gaan lunchen, dezelfde plek als gisteren voor de groene mango salade! Onderweg valt Rosalie in slaap. We komen nog langs een mooi plekje waar ik wat foto’s maak.

De lunch is super, eerst nasi kandar, dat is witte rijst mat losse gerechten (onze nasi rames). Leuk is dat je het zelf allemaal opgeschept, ik kies tonijn in currysaus, pittige tahoe, rundvlees in soja en kip, daarnaast wat (heel) pittige saus. Erg lekker allemaal. Daarna als toetje de mango salade, nu is ie wat pittiger maar net zo lekker. Hopelijk kan ik zo’n zakje mini gedroogde visjes(ikan bilis) vinden.

Daarna gaan we naar Langkawi Fair, een winkelcentrum met westerse winkels. Ik slaag goed bij Levis, kost de helft tov ons. Rosalie mag op een ritje olifantje automaat, deze rijdt echter rond. Ik moet erop om te sturen, erg leuk!

Terug bij het hotel gaan we nog wat zwemmen. We eten Lekker Maleisisch bij zo’n klein tentje. Wat kunnen ze hier toch lekker nasi maken!

De laatste 2 dagen blijven we lekker bij het zwembad. Hoogtepunt is nog een lunch in het hotel met Hainanese Chicken Rice, erg lekker.

[xmlgm ngg_gallery=18]

Comments are closed.