browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weekendje Moskou

Posted by on oktober 9, 2017

Weer tijd voor het Schellings-mannen-weekendje weg. De keus is deze keer gevallen op Moskou. Tijdens de zomervakantie zijn de tickets geboekt en ook het hotel alvast vastgelegd. Alleen het visum moest nog geregeld worden. Dat is wat meer gedoe dan verwacht, er zijn een speciale verklaring nodig van de reisverzekering dat we dekking hebben in Rusland, dan nog een soort ‘uitnodiging’ om naar Rusland te mogen en dan nog het visum zelf. We laten het uiteindelijk regelen door de Visumcentrale, dat is makkelijk maar blijkt wel wat prijzig te zijn, in ieder geval duurder dan we verwachten, ach ja. Na een tien dagen is het geregeld en is het wachten op 5 oktober.

We vliegen met maatschappij S7 Airlines vanaf Düsseldorf. Om 16 uur zouden we vertrekken. Die ochtend krijg ik een sms’je dat de vlucht vervroegd is, met onze planning geen probleem. Om 11.15 vertrekken we uit Arnhem. Alleen handbagage, m’n cameratas gevuld met kleding, toiletartikelen en camera enzo, het past net ?.

We parkeren op een P+R vlakbij het vliegveld en gaan met de trein verder, 3 min. Makkelijk! De vlucht blijkt helemaal niet vervroegd maar juist vertraagd! Ach ja, we eten wat en uiteindelijk vertrekken we om 17 uur. Een net, gifgroen, vliegtuig met erg weinig beenruimte en het slechtste eten ooit ??! We landen om 21.15 in Moskou, 55 minuten vertraging. Ik dacht dat het 2 uur tijdverschil was maar dat blijkt dus 1 uur te zijn. Ik krijg een sms’je van onze chauffeur dat het druk is bij de paspoortcontrole, zucht. Het lijkt dus laat te worden voor we bij het hotel zijn.

Dik 1.15 uur bij de douane gestaan! Onze taxi begon te bellen, die was er gelukkig nog. Uiteindelijk wel snel bij het hotel, 45 min vanaf het vliegveld. Snel inchecken en nu, 00.15, zitten we in een soort sportsbar, op en top Amerikaans in Moskou ;-). Op zoek naar een restaurant werden we aangesproken door een aantal jongeren die de tip gaven om Georgisch eten te proberen. Omdat we snel wilden eten werden we naar Bar BQ Cade gestuurd, was wat duurder (viel voor ons mee), gewoon Engels menu, cyrillisch is lastig ;-).

Eerste indruk van de stad, erg netjes, mooie, goed onderhouden gebouwen en vriendelijke mensen. Eigenlijk bijna het tegengestelde van wat verwacht (met onze vooroordelen ;-)).

De volgende dag weer best vroeg wakker. Ber en papa niet, die slapen wat langer. Effe nog FaceTime met thuis en we gaan op weg. Eerste stop ontbijt bij Starbucks, alles in het cyrillisch, niet veel van te maken ;-). Gelukkig een beetje Engels dus komt helemaal goed.

Helaas is het gaan regenen, de poncho’s aan en op naar de bank om te wisselen. Flink wat roebels rijker gaan we op pad. De brug over naar het Rode plein en Kremlin.

Het regent echt heel de dag maar dat mag de pret niet drukken. Het hele gebied rond het rode plein is prachtig. Als we het wat fris krijgen gaan bij warenhuis Gum naar binnen. Effe koffie drinken en neuzen. Het is een super-de-luxe warenhuis met de duurste merken. Ber probeert nog een nieuw horloge maar helaas werkt het niet met zijn oude telefoon. Helaas zijn de prijzen voor luxe spullen vrij hoog, geen koopjes dus.

Voor de lunch gaan we naar een ander winkelcentrum waar een foodcourt is. Helaas is het eten niets bijzonders. Na de lunch gaan we een eindje met de metro, mooie stations maar niet de mooiste, ff kijken welke dat zijn. We wandelen terug, nog steeds door de regen. De poncho’s doen hun werk ;-). We komen weer bij het Rode plein uit en gaan bij de Basiliek naar binnen. Net als buiten een hoop frutsels, wat een werk zit daar in! Daarna lopen we terug naar het hotel, ff rust momentje.

Voor het avondeten gaan we naar Paté en Co, een brasserie. Deze keer best ok, Salade Nicoise met gegrilde tonijn en wat brood. Weer aardige bediening en redelijk Engels en gewone Engelse kaart. Na het eten wandelen we via een omweg terug. We stoppen nog effe bij een klein supermarktje voor wat snacks en drinken, eens kijken of we nog een Russische AH tegenkomen. We drinken nog een koffie bij Prime, leuk tentje en ook hier weer heel vriendelijk geholpen. Nog ff FaceTime met thuis en dan op ons gemak terug. Uiteindelijk val ik nog vrij laat in slaap. Mooie dag ondanks het weer, hopelijk morgen beter.

Plan voor vanochtend eerst ontbijt en dan verder richting een markt. Hmmm in die richting is opeens niet zoveel meer. Na al een uur wandelen komen we toch wat tegen, vlakbij Gorkey Park. Eieren met spek, brood en een romige saus, best ok. We worden aangesproken door 2 drinken Russen, die zijn flink aan het doorhalen, het is dan 10.30 ????. Na het ontbijt wandelen we verder, helaas begint het weer te regenen, zucht! We komen nog langs een parfum winkel, blijkt allemaal nep te zijn ?. Het stopt met zachtjes regenen, gelukkig zijn we bij het marktje, binnen. Erg mooi, nette markt met leuke eettentjes! Eerste een snack van Koreaanse dumplings, super!! Hehe eindelijk wat echt lekkers! We kijken naar buiten en het plenst flink, dan ook nog maar een broodje Bahn Mi (Vietnamees), ook weer top! Gelukkig is het dan droog geworden en wandelen we naar een klooster. Ook binnen gekeken, dat orthodoxe is ook best ‘erg’, kussen van beeltenissen en heel veel versiersels.

Na het klooster gaan we ff naar de Starbucks, ons volgende doel zoeken ;-). We wandelen naar een soort van toren, het leukst is eigenlijk dat we door een woonwijk lopen, de toten stelt niet zoveel voor. De wandeling is leuk. Daarna lopen we naar de metro en gaan weer richting rode plein, 2x overstappen en we zijn er. Zoektocht naar de richting en station doen we door alleen naar de eerste letters te kijken, de kleur en tellen van stations, het lukt ??.

Het plenst als we buiten komen en we zien opeens overal politie! Het rode plein is afgesloten. Daar moeten we omheen en het is heel druk. Gelukkig klaart het op en eindelijk blauwe luchten en kleur! Alvast wat leuke foto’s weer, hopelijk kunnen we morgenochtend wel op het rode plein, het zou dan zonnig moeten zijn.

Vanavond gaan we steak eten, dat mag wel na zoveel wandelen! Als we aankomen is er eerst geen plek, dan opeens wel, omdat we cash betalen! ??? Een entrecote met frietjes en gegrilde groenten, lekker. De laatste avond al weer, morgenvroeg hopelijk nog ff Rode plein met mooi weer en dan met de trein naar het vliegveld.

De vertrek dag en ja hoor, prachtig weer! Ik loop nog ff naar het Rode plein, helaas nog wel afgesloten maar wat foto’s kan wel. Terug om nog ff te douchen en dan wandelen we naar de metro. Kort ritje naar het treinstation voor de Aeroexpress naar Domodedovo vliegveld. Frustrerend dat het nu zo zonnig is! De trein rijdt op z’n gemak naar het vliegveld. Daar is het flink druk. Bij binnenkomst de eerste security check, dan richting onze gate, dan de echte security check, het gaat allemaal vrij snel. Weer verder naar de douane, niet wachten behalve bij de check zelf. Grondige controle van je paspoort, visum, gezicht, en dat een paar keer. We mogen Rusland uit ??.

Eerst ff wat eten, een flinke burger, en dan roebels opmaken, wat teveel gewisseld. Onze vlucht gaat deze keer redelijk op tijd, +5 minuten maar. Op naar Düsseldorf.

Het was een top weekendje, totaal niet wat we er van verwachtten. Zeker voor herhaling vatbaar!

Comments are closed.