browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Grosetto, strand en Siena

Posted by on juli 25, 2017

Na de dag vol zon ff wat uit de zon. Eerst lekker relaxen in het appartement, lekker koel. ’s Middags gaan we naar Grosetto, niet zo’n grote stad maar wel met een leuk centrum, parkeren aan de oude stadsmuren en dan het centrum in wandelen. Maar eerst op een terrasje gaan zitten in de schaduw. Daarna wat rondstruinen door het oude centrum, niets bijzonders te zien, je krijgt alleen honger van alle restaurantjes. Kids hebben er niet echt zin in. Op de terugweg nog een ijsje eten. Bij terugkomst natuurlijk nog ff zwemmen. Diner thuis van ravioli en ragu met salade, niet zo’n succes ;-).

De volgende dag gaan we naar het strand, het is zaterdag, we zijn bang voor drukte. Eerst ga ik nog even een rondje lopen, wat ruimer en later. Afzien, het is al lekker warm 😉.

Op naar het strand. Bij het ‘gratis’ strand kunnen we niet parkeren. Ietsje verder waar je zitjes kunt huren valt het mee, in ieder geval makkelijk parkeren en de huur valt mee. Het wordt een leuk dagje! Kids moeten ff wennen, Rosalie is bang voor stenen/rotsen en Florian vindt het zoute maar niets ;-). Na eventjes zijn ze niet meer uit het water te krijgen. Fijne golven en voor nu vind ik het lang ondiep blijven in zee wel fijn.

We eten lekkere pizza voor de lunch en vermaken ons prima, fijne douches erbij, al met al een lekker dagje! Ik ben alleen zelf aardig verbrand, ondanks het smeren. Kids gelukkig niet, die smeren we dus beter ;-).

’s Avonds ga ik chinees halen, best ok en voor herhaling vatbaar.

Op zondag gaan we naar Siena. Uurtje rijden parkeren we aan de rand van het centrum. Met de roltrap omhoog komen we zowat op het Piazza del Campo uit, handig. We zijn er redelijk op tijd en de drukte valt mee. Eerst een ijsje natuurlijk, hebben kinderen nog iets anders in gedachten! 😉Siena is een erg mooie plaats, leuk om te wandelen. We lunchen ‘fout’, te dichtbij Piazza del Campo, wel rustig maar helaas geen topper.

Natuurlijk moet je naar de Piazza del Campo en de Duomo maar iets meer daarvandaan is het rustiger en heb je heel mooie doorkijkjes, erg leuk. Af en toe wel wat kuitenbijters maar goed te doen. Zelfs de kids doen het erg goed, er is hoop.

Om een uur of 3 rijden we weer terug, ff nog boodschappen doen. De kids mogen op een ‘autootje’ dat ze zelf mogen sturen door het winkelcentrum, geinig en ze hebben de grootste lol. Vanavond. Eten we geroosterde kip, brood en rauwkost en erbij nog een stuk Porchetta (top!) en een Arancini (risottobal, niet zo). Wat is vakantie toch heerlijk!

Comments are closed.