browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

16 – 18 augustus: IJsland deel twee

Posted by on augustus 17, 2016

Vandaag gaan we naar Jökulsárlón gletsjer meer. Daar drijven ijsschotsen in, lijkt me super om te zien. Het is ruim 4 uur rijden en er zit ook nog een stop in om puffins te zien.

We staan vroeg op. Effe wat broodjes, boterhammen en rijstwafels maken. Om 7 uur vertrekken we. Het is in ieder geval een mooie, gevarieerde rit. We beginnen met mist/laaghangende bewolking en regen door wat hoger gebied. Het landschap en weer wisselt elk half uur af. Eerste stop is natuurlijk eerder dan gedacht ;-), “ik moet plassen”.

De eerste echte stop is bij Dyrhólaey, we gaan eerst de berg op naar de vuurtoren. Het is hier echt vies weer, harde, koude wind met regen. Wel mooi en spectaculair uitzicht. Van Florian mogen we niet te dicht bij de rand.

Dan gaan we nog richting het strand en daar zien we gelukkig puffins, niet veel en helaas niet dichtbij maar we zien ze. Echt mooie vogeltjes. Hier is het ook weer een stuk milder dan 500 m verder op!

Weer door naar het meer. Eerst nog ff tanken in Vik. Op de helft in middels. We komen weer langs prachtige landschappen met hoge watervallen, mos rotsen, maanlandschap, gletsjers, van alles. Erg mooi, het weer veranderd ook nog steeds net zo vaak als het landschap.

Dan zijn we er. Natuurlijk hartstikke veel mensen en hier veel mist, maar prachtig om te zien. Als je wat verder loopt wordt het een stuk rustiger. Erg speciaal om te zien. Hier blijven we een uurtje.

Op de terugweg stoppen we natuurlijk bij mooie plekken, vooral dus watervallen ;-). We krijgen zelfs nog eventjes warm weer en blauwe luchten bij een stop, daarna weer mist en regen. Je kunt je niet voorstellen hoe snel het allemaal veranderd hier!

We eten wat in Hvolsvollur. Een best lekkere hamburger met frietjes en de kids Fish en chips, de frites is goed zullen we maar zeggen. 😉 rond 19.45 zijn we weer terug. Mooie dag, veel gezien en veel gereden. Morgen weer een rustig dagje, kids willen graag nog een keer naar dat zwembad.

De dag begint heel rustig. Pas na 12 uur gaan we naar heg zwembad. We lunchen bij een hotdog tentje daar, leuk en lekker.

Het zwemmen in het warme water is weer heerlijk. Echt lekker en zo kost het niet veel moeite om lang te blijven. Na het zwemmen parkeren we bij de oude haven en gaan Fish n chips eten. Het eten valt wat tegen, wat te verwend/kritisch ;-). We wandelen nog ff rond maar het begint hard te regenen. Het ijsje en souveniertje lukt gelukkig nog wel.

Morgen terug naar huis. ’s Ochtends nog langs Pingvellir en dan naar het vliegveld, om 16.30 staat onze vlucht gepland.

We slapen uit en bij een check op een webcam bij Pingvellir is het daar nog steeds erg dicht allemaal. Dat gaan we dus maar niet doen denk ik. Ach ja we zullen zien. Voor nu dus maar ff dit posten en vandaag zorgen dat we op tijd op het vliegveld zijn. Het zit er weer bijna op, op naar de volgende vakantie. Het was leuk.

[xmlgm ngg_gallery=87]

Comments are closed.