browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

12 – 15 augustus: Eerste dagen IJsland

Posted by on augustus 13, 2016

De rit naar het vliegveld in Boston verloopt voorspoedig, alleen de file die Google Maps al aangaf. Effe nog tanken voor we er zijn en ff zoeken waar we de auto precies moeten terugbrengen. Vooral gedoe met de bagage omdat we met een shuttle naar de terminal moeten worden gebracht en het is nogal warm!

Eenmaal bij de terminal gaat het inchecken, door de douane en security check supersnel. Fijn! Lekker nog ff lunchen, laatste, kleine, foodcourt. Eerst een halve Cuban sandwich en dan de 2e hamburger van de vakantie, een Whopper ;-). We blijven daar zo lang zitten dat we ook meteen in kunnen stappen, blijft handig met kinderen.

De vlucht verloopt voorspoedig, kids doen het perfect. Ik kan zelfs 2 films kijken en een dutje doen, lekker. Eenmaal  geland duurt het allemaal wat langer, beetje zootje op het vliegveld erg druk en rommelig. Ik kan wel meteen pinnen en pin bijna veeeeel te veel, gelukkig kon ik nog kiezen met het exacte bedrag in euro’s erbij ;-). De bagage is er inmiddels ook. Dan ff zoeken hoe we bij Sixt komen. Het is inmiddels 1.45 als we bij Sixt aankomen. Gelukkig gaat het daar weer best snel, we krijgen een free upgrade naar een Chevrolet Cruze, ipv de Opel Astra Station. In ieder geval genoeg knopjes ;-). Dan eindelijk op weg naar Reykjavik, kids zijn nog goed wakker en willen nog wat eten. Een Subway is 24/7 open, die doet goede zaken op de weg naar Reykjavik!

Rond 2.15 rijden we daar weg, op naar ons appartement. Sleutel ophalen bij een hotel t.o. ons appartement, gaat lekker snel. In het donker bij een vreemd appartement aankomen is best lastig ;-), 3 deuren? Welke, de laatste natuurlijk! Licht aan doen, waar zitten de schakelaars? Ach ja, we zijn er. Naar bed, reisdagen blijven vermoeiend.

Uitslapen lukt redelijk, zeker de kids. Wekker op 9.55 gezet omdat het betaald parkeren is. Geen zin om ’s nachts nog de auto weg te zetten. Effe geld erin en nog ff slapen. 11.30 gaan we ontbijten en heb ik de auto weggezet. Hmmmm best prijzig hier!! 😉 na het ontbijt wandelen we het centrum in, wij zitten net op de rand. Het is een stuk kouder dan in Boston ;-). Lekker wat struinen door de stad, terug langs het water. Helaas flink bewolkt en heel zachtjes miezeren op het laatst. Effe nog een stop voor wat te drinken en boodschappen. Dan terug naar het appartement. Het is toch bijna 15.30 als we terug zijn. Effe relaxen maar niet slapen!

We gaan noedelsoep eten, kan goed met dit weer ;-). Helaas geen succes. Keeps you alive zullen we maar zeggen. Daarna op tijd naar bed, kids krijgen weer een opleving maar wij niet ;-).

De volgende dag gaan we de Gouden Cirkel rijden. Helaas is het slecht weer, bij Pingvellir zien we helemaal niets. Gelukkig bij Geysir en Gulfoss wel. Het blijven mooie plekken, het is alleen een heel stuk drukker dan 11 jaar geleden en toen was het prachtig weer. Eens kijken of de foto’s wat zijn geworden.

We lunchen bij Geysir, ik de echte IJslandse lamssoep. Best ok. Daarna dus Gulfoss en laatste stop Kerio krater. Mooie plekken zelfs met dit weer maar echt mindere foto’s zo.

Dan terug naar Reykjavik. Nog ff stoppen bij een supermarkt voor wat lunch spullen voor dinsdag, dan gaan we veel rijden om bij een gletsjermeer te komen. Ik weet niet of alle supermarkten zo zijn maar de Bonus supermarkt is meer een Aldi qua indeling, niet qua prijzen. Morgen eens naar een andere kijken hoe die er uit ziet.

Om 17.30 zijn we weer thuis, pizza’s halen hier om de hoek, smaakt best en gezellig op de bank.
Wij slapen uit, ik zelfs tot 8.45! Ben wel ’s nachts een uur wakker geweest, toch wat jetlag. Kids iets minder lang maar die laten ons liggen. Lekker relax ochtend. Ik ga nog ff een rondje hardlopen, hier is het weer een stuk koeler, lekker om te lopen. Af en toe een stop voor een foto, veel toeristen met rolkoffers ;-). We lunchen met de gisteren gehaalde broodjes en beleg, best ok.

Dan gaan we naar een zwembad, Laugardalslaug. Een groot zwembad met glijbanen, binnen- en buitenbaden, warme baden. Het blijkt erg leuk te zijn, heerlijk warm water, leuke glijbaan en speel dingen. Erg leuk, ook fijn, erg schoon en wat strenger allemaal. Bij binnenkomst je schoenen en sokken uit, dan omkleden of beter uitkleden, je neemt je zwembroek en handdoek mee naar de douches, daar was je je eerst goed, bij de dames zat controle ;-). Dan pas je zwembroek aan en naar de baden. Rosalie vond het maar niets, naakt douchen met anderen ;-). We hebben een hele leuke middag gehad, het werd zelfs wat mooier weer!

Na het zwemmen ff langs een andere supermarkt, Kronan, een stuk beter dan de Bonus maar nog geen AH. Effe terug naar het appartement, snel want we hebben honger. Indiaas wordt het. Best ok, niets bijzonders. Het is nog steeds mooi dus we lopen langs het water terug, toch nog foto’s met blauw erin ;-).

Morgen een dag met veel rijden, we willen naar Jökulsárlón, een gletsjer meer met ijsschotsen er in.

[xmlgm ngg_gallery=86]

Comments are closed.