RECEPT HERTENBIEFSTUK MET LENTE UITJES IN SAKE
Hoofdgerecht
Vlees gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 150 g. jasmijn of pandanrijst
- zout, peper
- 2 hertenbiefstukjes a 150 gr.
- 10-15 lenteuitjes in stukken van 5-7 cm gesneden
- 2 el sake
- voor saus
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 el geraspte gemberwortel
- 1/2 tl kaneel
- 2 el honing
- 2 el rijstazijn
- 6 el kippenbouillon (van tablet)
- 2 el donkere soyasaus
Bereiding
Verhit de boter en bak de hertenbiefstukjes in 4-5 min. rondom bruin en rose. Neem de biefstukjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en laat ze 5 min. op een warme plaats rusten.
Bak in het achtergebleven bakvet de lente-uitjes al omscheppend ong. 3 min. op hoog vuur. Voeg de sake toe en bak de groentes nog ong. 2 min. Schep de lenteuitjes uit de pan en verdeel ze over 2 borden. Snij de hertenbiefstukjes in dunne plakken en leg ze op de lenteui.
Saus: voer aan het bakvet knoflook, gember, kaneel, honing, rijstazijn, kippenbouillon en soyasaus toe. Laat de saus iets inkoken. Schenk de saus over het vlees. Serveer de jasmijnrijs terbij. Garneer de rijs eventueel met bloemblaadjes.