RECEPT SPAANSE STOOFPOT VAN RUNDVLEES MET PRUIMEN
Vlees gerecht uit Spanje voor 4 personen
Ingredienten
- 750 gr magere riblappen
- zout en versgemalen peper
- 2 eetl olijfolie
- 3 tomaten, ontveld
- 10 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 grote uien in grove stukken
- 1 eetl bloem
- 1 glas droge witte wijn
- 2 takjes oregano, fijngesneden
- 3 takjes tijm
- 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- ½ eetl suiker
- 400 gr aardappels geschild en in grove stukken
- 1 zak pruimen (geweld en ontpit)
- peterselie als garnering
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en braad de stukjes vlees op hoog vuur bruin onder voortdurend omscheppen. Voeg knoflook en ui toe en bak 2 min mee. Strooi bloem erover en schenk de wijn erbij. Voeg tomaat, oregano, tijm, peterselie, kruidnagel, laurier en suiker toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur zo laag mogelijk en laat 2 uur sudderen.
Kook de stukken aardappel in een aparte pan met wat water 10 minuten, giet ze af en voeg ze bij de stoofpot, samen met de pruimen. Laat goed warm worden.
Serveer in diepe borden met daarbij warm ciabattabrood.
Naar een recept van het Nederlands Zuivelbureau.