RECEPT KALFSSTOOFVLEES MET PADDESTOELEN EN SPATZLE
Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 600 gr kalfsstoofvlees
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 25 gr boter
- 20 gr gedroogde paddestoelen
- 3 dl water
- 300 gr cantharellen
- 250 gr champignons
- zout en peper
- 2 theel hete paprikapoeder
- 2 theel garam massala
- 1 theel piment
- bekertje zure room
- voor de spatzle:
- 300 gr bloem
- 4 eieren
- zout
- beetje water
Bereiding
Maak ondertussen de cantharellen en champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze in de pan en breng aan de kook. Laat nog een half uur sudderen. Roer de zure room erdoor.
Lekker met spatzle, rijst of gnocchi.
Spatzle zijn zelfgemaakte noedels:
Roer de ingrediënten tot een dik beslag, en laat het een halfuurtje rusten. Kook een ruime pan water met zout. Duw het deeg met een pollepel door een vergiet in de pan, of gebruik een spatzler (te koop in Duitsland, heel handig apparaat), waarmee je het deeg boven de pan over een soort rasp haalt. De bedoeling is dat het deeg in vlokjes in het hete water valt, en daar kookt. Zogauw de vlokjes komen bovendrijven zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water, en houdt ze warm. Roer er desgewenst een klontje boter door