RECEPT BRAZILIAANSE RUNDVLEESSCHOTEL

Recept voor een forse runder stoofpot

Vlees gerecht uit Brazilie voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gr runderstoofvlees
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode spaanse peper
  • 4 rode uien
  • 50 gr boter
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1/8 l koksroom
  • 500 gr zoete aardappels (bataat)
  • 3 eetl gesnipperde bladselderie

Bereiding

Snijd het vlees in grove stukken (5 cm). Maak de paprika’s schoon en snijd ze eveneens in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken. Snijd de spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van een beetje heet houdt de zaadjes eruit).
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin. Er komt al gauw water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt. Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten.
Doe er dan 3 dl water bij, en roer daar de tomatenpuree door. Verkruimel het bouillonblok erboven en roer eveneens door. Voeg de room toe. Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan. Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis. Daar moet het in totaal 3 uur sudderen.
Schil halverwege de kooktijd de bataten, en snijd ze in grove stukken. Doe ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet ‘m terug op het sudderpitje. Laat nog 1 uur pruttelen.
Kook er rijst bij en strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over de schotel.

Naar een recept van het zuivelbureau
Wen Ruwhof

Recept 56 keer bezocht en 136 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Toprecept!, al meerdere malen gemaakt, hier en daar naar mijn smaak veranderd.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie jammer dat 0 er niet bij staat

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dierenbeulen

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Het is heerlijk moet jullie ook nemen:D latraaaaa kusjes mij self

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel erg lekker. Ik heb het in een casserole in de oven gemaakt. Gewoon drie uur zachtjes laten pruttelen en af en toe omroeren. Een aanrader! Ik zou wel de zaadjes van de spaanse peper meekoken. Wordt het lekker pittig van.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit gerecht is zeer de moeite waard om te maken, ik heb het in een snelkookpan klaargemaakt, totaal een 1 uur gesudderd.
eet smakelijk

Marijke