RECEPT IRISH STEW

Een Irish Stew is meestal met lamsvlees, maar deze is met rundvlees.

Vlees gerecht uit Ierland voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm
  • 3 el slaolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ca. 1 liter runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 fles Guiness
  • 2 tl suiker
  • 2 takjes tijm of 1 el gedroogde
  • 2 laurierblaadjes
  • flinke scheut Worcestersaus
  • 2 uien, gehakt
  • 4 grote aardappels, in blokjes
  • 1 grote winterwortel, in blokjes
  • 50 gram boter
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen.
Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer.
Stevig boerenbrood past er goed bij.

Recept 53 keer bezocht en 395 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 14 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie HEERLIJK!!!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vandaag zin om te kokkerellen en had dit recept gisteravond ontdekt....wat een heerlijke verrassing! De smaak is echt voortreffelijk! Met dit recept dus een hoogstandje gemaakt;echt superlekker!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Na vakantie in Ierland en met een Ier samen te wonen is na het eten van een echte stew gemaakt in de local pub door de eigenaar is voor mij de liefde van Ierland nog groter geworden .
Heb me ook de orginele kruiden uit Ierland mee gebracht en (die had ik bij de slager samen met het vlees gekocht).
Maar onmisbaar is Guiness gelukkig bij ons zo te koop ,maar ook te koop in belgie in the english store.
Ik ga zeker terug naar Ierland.
Ben wel op zoek naar mensen hier in Nederland van Ierse afkomst of waar ze gezellig samen komen en zeker om stew te eten.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is een super receptje,

Meestal ben ik wat sceptisch over recepten op internet, maar dit keer ik heb de ingrediënten gehaald en ben lekker aan de slag gegaan.

ben optijd begonnen en zag gaandeweg hoe lekker dit gerecht ging worden. Ik ben niet snel onder de indruk maar dit is een blijvertje!!!!
Ik kreeg zelf complimenten als: Dit is beter als in het restaurant.

Ik ben blij dat deze goede dingen kunnen delen met elkaar.
groet, Jurriën.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 16 maart gaan we het weer eten na de training. Lekker een stevige rugbytraining en dan een stevige stew.
St.Patrics evening, met een heerlijke Ierse band op de achtergrond, Guines op de tap een fantastische avond, wil je meegenieten??? jullie zijn welkom.
Rugbyclub The Picwickplayers Deventer

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben lid van een band, de DoggyDike. We spelen Ierse muziek, zoals van de Dubliners. Elk jaar hebben we in de winter een Stamppotavond. Ieder lid, we zijn met z'n zessen, maakt een stamppot of stoofschotel. Vanavond is het weer zover. Maar op veler verzoek maak ik deze Irish Stew al voor het derde opeenvolgende jaar! Zo lekker, zo vullend, zo Guinness!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is 'n echt goed recept. Gewoon uitgebreid mise-en-place maken en lekker aan de gang. Als alles lekker pruttelt, de keuken aan kant maken; tafel dekken en de guiness-glazen koud zetten. Wij hebben lamsboutvlees (diepvries uit Nieuw Zeeland) gebruikt. Een kilo, dus wat meer. Bot uiteraard mee laten sudderen. Om 15 :30 uur begonnen en om 18:00 konden we met smullen beginnen. We kregen het echte Dublin gevoel; heerlijk.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijke recept.
Wij voegen alleen 2 gedroogde cayennepepertjes toe en helemaal op het einde ontbijtkoek voor de binding en smaak.
Verder doe ik het vlees altijd 2 uur in de snelkookpan omdat wij van vreselijk gaar vlees in de stoof houden.
Hierbij doe ik dan minder water omdat het niet verdampt.
Verder volg ik je recept wel ;)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Goed recept, wel bewerkelijk. Het kan makkelijker: lamsvlees met uien, knoflook, marmite en een paar tomaten circa 10minuten in de hogedrukpan. Dan de jus gebruiken om in ca 20minuten de hardkokende aardappelen en winterpeen te garen. Dan mengen met het vlees.
Variaties met groene kool of bruine bonen.
Lamsvlees geeft een typische geur en aroma die je mist met runderstoofvlees.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk recept zeg. Ik heb het een tijdje geleden gemaakt. Mijn zoon van 18 vond het zo heerlijk dat we met z''n tweeen de hele schaal hebben leeg gegeten en nog een klein restantje voor de hond. Vanavond ga ik het weer maken. Alleen moeilijk om guiness te krijgen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @anita
Ik gebruik hier riblappen voor, dan is twee uur wel voldoende vind ik.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie welk vlees gebruiken jullie dan precies. Stoofvlees moet meestaL WEL DRIE UUR op en volgens dit recept is dit niet het geval

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dank je wel voor dit heerlijke recept!

Dit recept is inmiddels een vast onderdeel van de menu's geworden wanneer vrienden langskomen - zeker als we naar een whiskyproeverij zijn geweest. Hoeveelheden wel aangepast, want de ervaring is dat de pan zeer snel leeg is.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit recept heb ik afgelopen december gemaakt. Daarvoor hadden net een reis naar Ierland geboekt. Heerlijk ervan gegeten. Morgen komen vrienden eten en ga ik dit recept weer maken.
Heerlijk smullen.....

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heerlijk de hele familie smult ervan.
Dankjewel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Geweldig recept. Ikzelf doe er nog wel eens wat prei in, maar het is heerlijk. Iedere keer wordt ie beter.
gr.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ga het morgen maken maar gaat er gewoon een klein blikje tomatenpure in? Denk het wel maar ff voor de zekerheid

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is nu de 6e keer dat ik dit recept maak, alleen doe ik er nog verse zilveruitjes (of bosui) bij.
Maar het is een toprecept!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie dit is de echte IRISH STEW.
Ik ga elke jaar naar fam. in Ierland en dan eet ik het daar wel een keer, en dit recept is nagenoeg het zelfde als dat zij daar maken. heerlijk wel machtig maar ach je bent dan goed gevuld net als de stew, super

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Uitstekend recept, reeds een aantal keren gemaakt.
Echter slechts 3 tiende liter runderbouillon gebruiken.
Indikken kan uitstekend met ontbijtkoek.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb dit recept vorige week klaargemaakt voor
een lekker etentje met vrienden - ik moet nog
wennen aan de hoeveelheden - k had te weinig :-(

Het recept gaat echter één op de vaste lijst worden.
Dank je wel!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik ben pas naar Dublin geweest en heb daar een heerlijke irish stew gegeten. Thuis heb ik dit recept gemaakt en het komt er heel erg dichtbij. Heel erg lekker.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hi George,
Lijkt mij een heerlijke stoofpot, hoe lang en welke temperatuur hou je aan voor de römertopf?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik maak em volgens een recept in de römertopf, uren laten stoven... echt heerlijk! Ik doe er overigens lamsvlees in ipv rundvlees. Schenkel of koteletten. Overigens gooi ik er ook cfm recept witte kool en boontjes in (niet uit blik). een van de groenten kan ook door tomaten vervangen worden.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heerlijke maaltijd.

verlang naar het eiland terug

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk gerecht voor 45 personen bereidt in combinatie met Ulster pepper pork een aanrader voor groeps verband

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie makkelijk en heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit was een heerlijke stew, echt helemaal precies goed. Lekker ook met dit weer.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het gisteren gemaakt en mijn (Ierse) schoonvader vroeg me waar ik het gekocht had, want zo lekker had hij het alleen van zijn moeder ooit geproefd... hihihi...
Heb alleen extra wat diepvriesdoperwten toegevoegd (en wat extra water).