RECEPT MOSTERDSAUS
We zijn zo gewoon om een mosterdsaus bij de vis te eten maar over of bij bloemkool, sperziebonen en roerbaktofu
Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- MOSTERDSAUS vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 gram boter of plantenmargarine
- 1 volle eetlepel volkorenmeel of bloem
- 2.5 dl melk of sojamelk voor veganisten of water
- scheutje slagroom of sojaroom cuisine voor veganisten
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel honing of suiker voor veganisten
- 1 theelepel fijne mosterd
- 1 eetlepel grove mosterd
- wat zout
- vers gemalen peper
Bereiding
Verhit de olie in de pan en voeg de boter of margarine toe. Roer er dan het meel of bloem door tot dat het meel gekleurd is. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot dat je een mooie gladde saus hebt. Roer slagroom of sojaroom met de azijn, honing of suiker, zout, peper en de mosterd en voeg die aan de saus toe.
Voor mij is het biologisch eten net zo belangrijk als vegetariër zijn, vandaar dat ik in bovenstaand recept geen speciale mosterd heb gebruikt. Gewoon de biologische en die is er in 2 soorten, fijn en grof.