RECEPT ZEEDUIVEL SAGANAKI

Vis gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 grote zeeduivelfilets
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 rode chilipeper
  • 2 bosuien
  • 75 ml olijfolie
  • 175 ml droge witte wijn (liefst Chardonnay)
  • 125 gram feta (liefst Griekse)
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de blaadjes van de venkel en bewaar ter garnering. Halveer de knol in de lengte, verwijder de kern en snijd in schijfjes.
Hak de chilipeper fijn en bewaar wat van de zaadjes. Hak ook de bosuien fijn.
Verhit de olie in een grote, zware koekenpan of braadpan en roerbak de venkel, de chilipeper en de bosuien op halfhoog vuur 4 à 5 minuten. Blus af met de wijn.
Kruid de vis met zout en peper en leg in het groentemengsel. Sluit de pan en laat 5 minuten sudderen tot de vis net gaar is. Open de pan en verkruimel de feta over het geheel. Warm het geheel even door, onderwijl de pan regelmatig heen en weer schuddend. Laat het niet meer koken.
Leg de visfilets op vier voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.

Recept 23 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb het met 'gewone' koolvisfilet gemaakt, smaakte ook prima. Heerlijk met die venkelsmaak.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie wat een heerlijk recept! dit moet je echt proberen als je van grieks houdt.