RECEPT GARNALEN COURGETTE SCHOTEL
Vis gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
- 1 rood Spaans pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes gesneden
- 1 tl verse rozemarijn
- 2 el citroensap
- 6 el olijfolie
- zout
- vers gemalen zwarte peper
- 300 g kleine courgettes
- 400 g gepelde grote garnalen
- 500 g rijpe tomaten
- geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
citroensap, en kruid stevig met peper en zout.
Was de courgette(s) en snij ze in dunne plakken. Doe ze in een kom en
schep er de helft van de marinade over.
Schep de garnalen door de rest van de marinade. Laat beiden een half
uurtje in de marinade staan.
Ontpel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in
grove stukken. Schep ze in een ovenschaal en strooi er peper en zout
over.
Verwarm de oven voor op 225° C. Leg de courgettes en de garnalen over
de tomaten, in een dakpanformatie.
Bedruppel met de marinade en bestrooi met de kaas. Evt. naar smaak
nog wat bijkruiden met peper of zout. Zet de schaal in de oven
gedurende 15 minuten.
Lekker met warm turks- of kruidenbrood