RECEPT BABI RICA RICA

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gr varkensvlees (wat vetter vlees als ontbeende schouder karbonade)
  • 10 sjalotjes
  • 5 rode lomboks
  • 15 rawits
  • 1 tomaat
  • 2 schijfjes gemberwortel van ca. 3 cm
  • 2 stengels sereh
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 7 daun jeruk
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • Keukenmateriaal
  • snijplank
  • vleesmes
  • cobek of keukenblender
  • wajan
  • houten spatel
  • keukenmes

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Pel de sjalotjes, maak de lomboks en de rawits schoon en maak hiervan in de cobek of blender een pasta. Ontvel de tomaat en snijd hem in partjes. Schil de gemberwortel dun. Snijd het bovenste deel van de sereh af.

Verhit de olie in de wajan en fruit hierin de kruidenpasta. Doe de gember, de daun jeruk en de sereh erbij. Schep het vlees en de tomaatpartjes in het kruidenmengsel om en voeg de suiker en zout naar smaak toe. Laat het vlees in circa 15 minuten gaarstoven maar liever langer voor een betere smaak!

Recept 34 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie 7 djeruk en 15 rawits? Er zit iig voldoende smaak aan, dwz als je na een paar happen nog kunt proeven.