Recensie Braun Multimix 880

Wat vonden anderen van dit artikel/deze informatie?

 
Al weer een hele tijd geleden was ik op zoek naar een keukenmachine, ik wilde graag een kleintje die je ook gemakkelijk kon schoonmaken en opbergen. Voor mijn verjaardag heb ik toen de Braun Multimix gevraagd, een apparaat waarmee je meerdere dingen kan doen. Er zitten deeghaken bij om te kneden, kloppers om te kloppen, een hakmolen voor het fijnsnijden en een staafmixer om te pureren (met bijbehorende hoge beker). Natuurlijk was ik bang dat het in de praktijk niets zou zijn, gelukkig was dat niet het geval.
Ik houd erg van Indonesisch koken en voor veel recepten moet je dan een boemboe maken, een kruidenmix. Eigenlijk moet je dat  met een vijzel doen en dat heb ik regelmatig gedaan maar dat vind ik toch wel erg lastig. Toen ik de keukenmachine kreeg ging ik dus voor de boemboes de hakmolen gebruiken en dat werkt erg goed. Je krijgt niet echt een pasta op deze manier maar tijdens het koken van de recepten maakt dat voor de smaak niets uit heb ik het idee. Eventueel zou je eerst  het fijnmaken in de hakmolen kunnen doen en daarna het stampen in een vijzel en eventueel kun je ook de staafmixer gebruiken en dan krijg je zeker een pasta ;-)

Ook als ik pesto maak gebruik ik de hakmolen en dat goed ook erg goed, mijn recept voor rucola/basilicum pesto is geweldig. Het schoonmaken gaat ook erg gemakkelijk, het  is eigenlijk alleen afspoelen, maar het gaat goed in de vaatwasser.

En last but not least, een salsa is ook erg gemakkelijk, dan alleen wat korter zodat je nog wel wat structuur in de tomaten overhoudt ;-)

De staafmixer gebruik ik voor dingen die echt heel fijn moeten, zoals de champignons enzo in de kruidenboter van het recept Entrecote Cafe de Paris. Ook werkt de staafmixer goed bij het maken van Aioli en gewone mayonaise. Je hoeft dan niet druppel voor druppel de olie toe te voegen maar meteen een hele plens en het gaat goed. Ook kun je hem gebruiken voor het opschuimen van een sausje al gebruik ik hem daar zelden voor.

Alice gebruikt de deeghaken en klopper het meest voor toetjes enzo en dat gaat zoals het moet gaan, ze doen hun werk zonder problemen. Noten hakken in de hakmolen als finishing touch op taarten enzo.

Er zit ook nog een houder bij zodat je hem gemakkelijk kan ophangen, dat gebruik ik zelf niet. Het is een leuk ding maar om hem nu op te gaan hangen in de keuken vind ik iets te veel van het goede.

Al met al heb ik hier een goed kado aan gehad en dus een goede koop. Pas geleden ging in de hakmolen het messenhoudertje kapot (na een jaar of 6 gebruik) en bij Europart onderdelenwinkel kocht ik een nieuwe voor € 9,- dus die is weer als nieuw.

Wil je dus graag een klein keuken machientje die je gemakkelijk kunt opbergen en gemakkelijk in het gebruik is, dit is echt een goed ding en zo duur is ie niet meer. Ik zag hem voor € 40,- in een webwinkel.

Reacties op dit artikel:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum 2-10-2007
Naam Ruud Raaijmakers
Reactie De 880 is moeilijk te krijgen. Weet u nog de internetshop van 40 euro?