Recensie Microplane Raspen

Wat vonden anderen van dit artikel/deze informatie?

 

Mijn recensie van Microplane Raspen.

Al verschillende keren heb ik een rasp gekocht, verschillende varianten zoals met allerlei soorten gaatjes, een piramide en nog een paar. Steeds bevielen deze voor geen meter. Ik had al verschillende keren van Microplane gehoord. Toen ik afgelopen kerst een kadootje moest verzinnen voor mezelf dacht ik er weer aan.

Op de site van Microplane is het eerste dat me opvalt dat de raspen voor professioneel gebruik zijn en dan bedoel in in de houtbewerking en niet in de keuken! Grappig dat een stuk gereedschap een keuken gereedschap wordt . Als je uiteindelijk bij de keuken rasps komt zie je dat ze verschillende modellen hebben, van hele smalle tot de piramide vorm. Mijn keuze valt uiteindelijk op de Medium Ribbon en de Fine Grater, ook zou ik er graag een Attachment bij willen om je vingers te sparen .

Zie de fotos van de rasp en attachment.

Toen maar eens op zoek naar een winkel waar je die dingen kunt krijgen. Ik vind ze bij een Nederlandse winkel maar wat zijn die dingen duur! Iets van 25 euro p.st. en dat is iets te veel van het goede of dan maar eentje.

Ik ben niet bang om via eBay te bestellen en kijk ook daar eens op en ja hoor, voor 11 dollar ofzo heb je zo'n rasp. Wel eerst nog even nagaan wat de verzendkosten zijn, 13 dollar en zelfs dan nog steeds goedkoper in Amerika. Uiteindelijk heb ik ze dus besteld bij Cookbooks Plus, snelle levering en goede communicatie. De verzenkosten werden trouwens maar 1x berekend voor de 3 items. Jammer genoeg ging er wel iets mis, ik kreeg niet de Ribbon grater maar een Extra Fine, na een mailtje werd dat geregeld, ik kreeg de Ribbon toegestuurd zonder verzendkosten wat ik okay vond want die andere rasp leek me ook wel wat, ach en een gadget extra vind ik nooit erg .
Toen eindelijk het uitproberen van de rasp (nog niet de ribbon want die was er nog niet). Wat een SUPER ding, super scherp, erg gemakkelijk schoonmaken en hij blijft scherp (nu nog, bij regelmatig gebruik 5 maanden later). Knoflook wordt een 'pasta', parmezaanse kaas heerlijk luchtig, fijn geraspt. Echt perfect. Ook werkt de fijne variant erg goed voor de 'zest' van citrus fruit.

De Ribbon grater is helemaal fijn, die gaat dus bij heen en weer snijden zelfs bij zachte kaast komt het er mooi 'fluffy' uit. Jammer genoeg heeft bovengenoemde eBay winkel geen Fine Ribbon grater, maar dat zal nog wel komen.

Het attachment zou ik er niet meer bij nemen, is toch wat lastig en het laatste stukje haalt ie niet.

Ben je dus op zoek naar een rasp dan zou ik de varianten van Microplane zeker aanraden, er zijn verschillende extra soorten dus kijk daar zeker eerst naar.

Een aanwinst in de keuken!

Reacties op dit artikel:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum 19-9-2012
Naam Sjoukje
Reactie Ik heb de classic raspen gekocht bij www.shop4koken.nl
goede service en goede raspen

Groetjes
Sjoukje

Datum 27-8-2011
Naam danny
Reactie Bij www.surprisekookgerei.nl hebben ze een behoorlijk assortiment Microplane

Datum 10-12-2010
Naam Kenny
Reactie hey:)
In europa hebben ze precies enkel die stevigere versies van de microplane, dus weg met plastic welkom stainless steel?

Datum 25-10-2009
Naam Van Delden
Reactie Het lijken zulke mooie raspen, het rvs-raspgedeelte is prachtig, vlijmscherp en raspt uitstekend, maar dat de fabrikant het in zijn hoofd haalt om het geheel in zo'n gammel plastic frame-pje uit te voeren is natuurlijk te gek voor woorden. Ik heb er al twee geknakt. Dan kun je er niets meer mee, behalve weggooien. En daar vind ik ze net iets te duur voor. Niet kopen!!!
Weet iemand een robuuster alternatief?
Frank

Datum 18-7-2008
Naam Mieke Van Steen
Reactie Ik heb Cookbooksplus gecontacteerd, waar jij je raspen hebt besteld en ik kreeg het volgende antwoord: I can sell you anything else, just not Microplane products. Microplane does not allow us to ship outside the U.S. Sorry.
Ze zeggen dus dat Microplane heeft verboden om raspen te verkopen buiten de USA.
Datum 10-1-2007
Naam janwint
Reactie Geweldige raspen ! Je kunt ze bestellen bij :
sales@wineglassguys.com (Ebay) in Amerika scheelt de helft in Euris incl verzending!

Datum 28-8-2006
Naam cb
Reactie Ik heb ook 2 van deze raspen..... helemaal super.

Datum 5-5-2006
Naam boekhour
Reactie Leuke gadget waarmee je lekker kan gaan raspen. En het ziet er ook nog blits uit!