Global messenset

Wat vonden anderen van dit artikel/deze informatie?

 
Een paar jaar geleden had ik mijn zinnen gezet op een nieuwe messenset. Na wat onderzoek kwam ik uit bij de Global messen. Deze messen zien er erg mooi uit en zijn van Japanse makelij. De keus is meer gebaseerd op smaak dan wat anders, wel vond ik het erg handig dat er slijper bij te krijgen is die gemakkelijk in gebruik is, gewoon je mes langs wat wieltjes trekken en je mes is weer geslepen.

Toen de keus van welke messen ik wilde hebben, natuurlijk een koksmes en toen kwam er net een mooie aanbieding langs bij de Bijenkorf Dol Dwaze Dagen, een koks mes en en groentemes. Daar werd de keus dus ook gemakkelijk gemaakt. Het groente mes had een iets breder lemmet en korter dan een koksmes, dit leek me erg handig.

Een andere aanbieding was een koksmes en een schilmesje. Ook dit was een leuke aanbieding en ik had dus opeens 2 koksmessen, een groentemes en een schilmesje.

Los daarvan heb ik toen nog een slijper gehaald die speciaal voor de Global messen was.


In gebruik bevallen de messen heel goed en ze zijn erg mooi. In de keuken hangen ze aan een magneetstrip, nee niet de Global versie. Het is allemaal erg duur spul ;-). De slijper doet zijn werk ook goed, als de messen een keer wat botter worden zijn ze binnen 5 minuten weer scherp. In de 6 jaar dat ik ze nu heb zijn ze nog nooit naar een slijper gegaan, dat moet denk ik wel een keer maar nu nog niet.

Wat mij betreft dus erg goede mensen die lekker snijden en goed in de hand liggen.

Reacties op dit artikel:

VOEG UW REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!