Informatie over ingredient: porcini

Info

Porcini is ook bekend als bospaddestoelen, boleten, cepes, eekhoorntjesbrood.

Het zijn erg geurige paddestoelen die vooral gedroogd erg veel smaak hebben. Ze zijn ook nogal aan de prijs maar wel heel erg lekker. Als je gedroogde koopt is vaak de duurdere de betere, maar let hierbij vooral op de geur.

Vers kun je ze gebruiken gebakken in een pastasaus of risotto.

Wat je ook veel tegenkomt is porcini bouillon blokjes, deze zijn erg goed in het gebruik van sauzen en als basis voor een risotto. Ik gebruik zo'n blokje ook vaak in een masala stoofgerecht.


Enkele recepten met dit ingredient

Gestoofd kalfsvlees met paddestoelen
Italiaanse Hazenpeper
Pasta met gehaktballetjes en porcinisaus
Pasta met paddestoelensaus
Pasta Pizza
Pasta Tetrazzini
Ravioli met bospaddestoelen en truffel portsaus
Risotto met Porcini
Tonijn met Porcini en ansjovis