RECEPT GESTOOFD KALFSVLEES MET PADDESTOELEN

Vlees gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 400 gr mager kalfsstoofvlees in grote dobbelstenen (3 cm)
  • 30 gr pancetta of mager ontbijtspek in kleine blokjes
  • 1 verse ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gr gemengde gedroogde paddestoelen
  • 2 dl heet water
  • 100 gr champignons
  • 1 grote portobello-paddestoel
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 2 eetl kookroom met paddestoelsmaak (al funghi porcini)
  • zout en peper
  • 15 gr roomboter
  • 1 eetl olijfolie

Bereiding

Zet een uur van tevoren de gedroogde paddestoelen in een bakje in het hete water te weken.
Smelt de boter met de olie in een stoofpan en bak daarin de blokjes spek. Doe de grote blokken kalfsvlees erbij en braad ze tot ze aan alle kanten bruin zijn. Snijd de ui in snippers en doe dit bij het vlees. Snipper ook de knoflook en voeg dit, samen met de takjes rozemarijn toe. Peper en zout de inhoud van de pan en doe de ras-al-hanout erbij.
Doe de gedroogde paddestoelen in de pan, samen met het weekvocht. Breng weer aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het drie kwartier sudderen.
Snijd de paddestoelen in plakjes of stukjes en doe ze in de pan. Laat nog een half uur sudderen. Voeg de room toe en roer goed door. Laat nog een kwartier pruttelen. Als de saus wat aan de dunne kant is kan dat laatste kwartier met de deksel schuin op de pan.

Lekker met stevig Italiaans brood en gekookte sperziebonen

Recept 20 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!