Belgische recepten

Tartaar van rauwe en gerookte zalm met boscoopappelen in een romig kerriesausje

25-4-2002 - Bezocht: 23 keer - Doorgestuurd: 23 keer - Hoofdgerecht - Vis gerechten - - Hak de filet in kleine dobbelsteentjes en bewaar in de koelkast. - Schil de appel...... 8 kleine plakjes gerookte zalm 300 g zalmfilet 2 boscoopappelen 1 sjalot 1 bot biesloo.....

Kwarkmousse

16-2-2002 - Bezocht: 33 keer - Doorgestuurd: 33 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Slagroom met de suiker lobbig kloppen, gelantine laten oplossen in de koksroom en daa...... 450 gram kwark 200 gram slagroom 50 gram suiker 3 blaadjes gelatine 50 gram koksroom .....

Paling in t Groen

5-5-2001 - Bezocht: 26 keer - Doorgestuurd: 26 keer - Hoofdgerecht - Vis gerechten - Ontdoe de paling grondig van bloed en graat en laat hem enkele uren in licht gezouten...... 200 gr paling per persoon 2 uien 100 gr kervel 100 gr peterselie 100 gr bieslook 100 .....

Mosselen op zijn

22-1-2001 - Bezocht: 35 keer - Doorgestuurd: 35 keer - Hoofdgerecht - Vis gerechten - Zorg dat de mosselen goed schoon zijn Groenten fijnsneden Olie in een mosselpan v...... Ca 2 kg schoongemaakte mosselen wat sjalotten wat knoflook wat prei wat ui wat selder.....

Pudding

26-8-2000 - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Alle ingrediënten met elkaar vermengen. In totaal 3 x 2 minuten verwarmen op volle...... 600 ml halfvolle melk 3 eetlepels suiker 1 pakje puddingpoeder.....

Slasoep

26-8-2000 - Bezocht: 51 keer - Doorgestuurd: 51 keer - Voorgerecht - Soep gerechten - Stoof de ajuin gedurende 2 minuten op volle kracht met een klontje boter in een ronde...... 1 klontje boter 1 ajuin 1 krop sla 1 potje dubbele roomkaas bv maredsous of 1 potje kru.....

Gentse waterzooi van kip

2-8-2000 - Bezocht: 34 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Hoofdgerecht - Gevogelte gerechten - Wortel, bleekselderij en prei schoonmaken en in stukken snijden. Kruiden in kopje fij...... 150 gr. Winterwortel, 4 stengels bleekselderij, 2 dunne preien, 4 takjes selderij, 3 t.....

Varkensfilet met romige biersaus

2-8-2000 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Oven voorverwarmen op 200 'C of gasovenstand 4. Aardappels schillen, wassen en in blo...... 4 vastkokende aardappels (ca. 500 g), 100 g boter of margarine, 100 g champignons, 1.....

<< 1 2 3 >>
Home