RECEPT DIPSAUS AUBERGINE EN HUMUS VEGETARICH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Het aubergine recept heb ik van tv en wel van Ainsley Harriott. Ik heb het wel aangepast. Het humus recept van een vriendin.
Vegetarische gerecht uit Nederland
Ingredienten
- AUBERGINE DIPSAUS, die komt er aan: vegetarisch-veganistisch en vedisch
- aubergine
- sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- beetje gemalen komijn
- peterselie
- 1 eetlepel griekse yoghurt of sojayoghurt voor veganisten
- zout
- peper
- HUMUS DIPSAUS vegetarisch en veganistisch en vedisch
- 200 gram kikkererwten
- 1 preistengel [ weglaten uit vedisch recept]
- 3 wortelen
- 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 2 eetlepels sojasaus
- theelepel bouillonpoeder
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel bonekruid
- snuifje tijm
- mespuntje cayennepeper
- ½ eetlepel paprikapoeder
- ½ eetlepel koenjit
Bereiding
Daarna open snijden en de inhoud in een schaal scheppen.
Daar het sap van een halve citroen bij, wat olie, teentje knoflook, beetje gemalen komijn, peterselie, de yoghurt, wat zout en peper. Dan goed mixen en klaar is je dipsaus.
Humus
Kook de erwten met bonekruid, laurier en tijm.
Daarna het laurierblad verwijderen.
De groenten even stomen en dan alles in de blender door elkaar mengen.