RECEPT KNOFLOOKBROOD

Superlekker brood uit het boekje 'Brood van ver en dichtbij' van Ineke Berentschot.

Vegetarische gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • Voor het brood:
  • 500 gr. patentbloem
  • 10 gr. droge gist
  • 7,5 gr. zout
  • eetlepel suiker
  • 300 tot 325 ml lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de vulling:
  • 3 bollen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 takje rozemarijn, de blaadjes eraf en gehakt

Bereiding

Oven voorverwarmen op 250 graden.
Bloem in kom doen, kuiltje in bloem maken, gist en suiker in kuiltje doen, zout op de bloem langs de rand strooien, lauw water en de olijfolie in het kuiltje bij de gist en suiker doen en alles door elkaar mengen. 10 tot 15 min. goed kneden tot een soepel deeg. Deeg in kom wegzetten afgedekt met plasticfolie en een uurtje laten rijzen.

Knoflook twee minuten blancheren in kokend water en daarna pellen. Zeer grof hakken en in een pannetje in de olie eventjes fruiten, de rest van de ingredienten erbij doen en eventjes laten pruttelen. In kommetje doen.
Het deeg na het rijzen uitrollen tot een lap van ongeveer 20 x40 cm. Het knoflookmengsel over de lap verdelen. De boven- en onderkant en daarna de linker- en rechterkant naar binnen vouwen. Dit pakket in vier plakken snijden en deze plakken plat op de bakplaat leggen. Bestrooien met bloem en afdekken met theedoek. Nog een uur laten rijzen.

Deegstukken besprenkelen met wat olijfolie. Stoom in de oven maken met plantenspuit en de plaat in het midden van de oven schuiven. Na 5 minuten de oven terugzetten naar 180 graden. Nog 35 minuten bakken.

Recept 5 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!