RECEPT ZEEUWS SPEK

Geroosterd, gemarineerd spek voor op brood.

Vlees gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • 1 stuk spek, zonder zwoerd van ca. 250 gram
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el knoflook poeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl paprika
  • 2 el olie

Bereiding

Meng alles voor de marinade.

Prik wat gaatjes in het spek en leg vlees in marinade. Laat minimaal een nacht marineren in de koelkast en draai af en toe om.

Verhit oven voor op 180C. Dep vlees droog en schraap kruiden van vlees (dit verbrand anders).

Rooster spek in ca. 40 minuten gaar met vet kant boven. Eventueel de laatste 10 minuten de grill aan om vet krokant te bakken.

wat af laten koelen, lauw is het lekkers en dun snijden voor op brood.

Recept 6 keer bezocht en 37 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Worstjes in een schuitje
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Geweldig ook al is het met poeders , en H? als je een ander beter recept heb zonder poeders waarom zend je het dan niet in?
Ben benieuwd hoe dat er uit zal zien !!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie in mijn familie was zeeuws spek
een flink stuk buikspek goed gaar gekookt in laagje water
zout, peper, laurier, misschien wat geneverbes

niet roken, dat deden we met andere stukken

kerrie, knoflook, paprika poeder, kerrie en sojasaus was tot 1960 gewoon niet in huis

volgens mij is de naam zeeuws spek ernstig misbruikt voor allerlei latere probeersels

het simpele koken levert overigens een heerlijk stukje vlees op, met of zonder mostert op bruin brood

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waarom poeders? Waarom niet het authentieke, echte spul? Dit foute recept staat op een heleboel receptensites, inclusief de spelfout.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hoe hoe hoe

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk! Wat langer dan 40 minuten, maar dan ouderwets lekker als in NL. Ook heerlijk in blokjes bij de borrel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ben er nu mee bezig om het te maken ik vertel het later hoe het was