RECEPT VARKENSVLEES STROGANOV

Vlees gerecht uit Rusland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 25 gram boter
  • 600 gram varkensfilet, in repen van 2 cm breed
  • 125 gram mager rookspek, in blokjes
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 augurken, in blokjes
  • 1 dl runderbouillon
  • 1 potje zure room
  • zout en peper

Bereiding

Smelt de boter in een grote koekenpan en roerbak het varkensvlees en het spek 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en laat het braadvet achter.
Doe de uien in de pan en fruit tot ze glazig zijn. Voeg dan het paprikapoeder en de bloem toe en fruit even mee. Doe het vlees-spekmengsel terug in de pan samen met de bouillon en de augurken en zout en peper naar smaak. Warm even door en roer van het vuur af de zure room erdoor. Dien op met gekookte aardappels of puree.

Recept 1 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een stevige hap maar dat verwacht je ook van iets dat stroganov heet. Makkelijk te maken en t was een succes.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Was goeed binnen te houden dit, doen we nog eens.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heeft ook een Hongaars tintje dit. Was lekker.