RECEPT GEHAKTBALLEN EN CHAMPIGNONS IN ZURE ROOMSAUS
Een variant op Boeuf Stroganoff
Vlees gerecht uit Rusland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 500 gram rundergehakt
- broodkruim van 2 sneetjes volkorenbrood
- 3 el melk
- 1 ei
- 2 el verse gehakte dille
- zout en peper
- bloem
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 3 el zonnebloemolie
- 400 ml runderbouillon
- 1 bakje champignons, in schijfjes
- 200 ml zure room
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de uiringen 5 minuten. Schuif ze naar de zijkant van de pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom bruin en voeg dan de warme bouillon toe. Laat met het deksel schuin op de pan 20 minuten zachtjes sudderen. Doe de champignons erbij en laat nog 10 minuten sudderen.
Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze even weg. Voeg de losgeklopte zure room, peterselie en peper naar smaak toe aan het champignonmengsel in de pan en warm even goed door, maar laat niet meer koken. Draai het vuur uit en doe de gehaktballen terug in de pan. Laat met het deksel erop nog even doorwarmen en serveer dan met rijst, pasta of frietjes.