RECEPT TURKSE ROEREIEREN

Tapas+Mezze gerecht uit Turkije voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 2 Turkse groene pepers of 1 kleine groene paprika, in stukjes
  • 2 grote tomaten, ontveld en in blokjes
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 75 gram feta, verkruimeld

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de pepers of paprika toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de tomaten toe. Bak deze 5 minuten mee.

Klop ondertussen de eieren los met zout, peper en paprikapoeder. Giet het mengsel over de groenten in de pan en doe ook de feta erbij. Schep het geheel met een vork om tot de eieren gestold zijn (laat ze niet te lang bakken, dan drogen ze uit). Serveer met Turks brood.

Recept 40 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Pitabroodjes met kipvulling
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lekker maar de hongaarse variant is ook lekker.
Daar gebruik je uien en salami in i.p.v Feta. Eerst de salami beetje uitbakken, dan de uien bijvoegen en fruiten. De rest van de ingredienten even mee sudderen dan de eieren erbij doen en roeren tot ze gestold zijn.