RECEPT SPAGHETTI MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN PIJNBOOMPITTEN
Dit recept is een variant op de typische aglio olio alleen nu niet met peper maar met gedroogde tomaten en pijnboompitten. Deze is dus ook geschikt voor kinderen.
Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 250 gram spaghetti, volgens verpakking gekookt in ruim gezouten water (wat vocht bewaren of direct uit pan bij saus scheppen met aanhangend water, da's meestal voldoende)
- 1/2 potjes half gedroogde tomaten, met wat van de olie
- of zelgemaakte gedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 2 el pijnboompitten
- bosje fijngesneden platte peterselie
- goede extra virgin olijfolie
Bereiding
Rooster eerst de pijnboompitten en houd apart.
Verwarm op laag vuur een wat olie (als je tomaatjes uit een potje gebruikt ook wat van die olie erbij) en fruit hierin de knoflook zachtjes. Dan de tomaatjes en pijnboompitten erbij eventjes verwarmen, peterselie en pasta erbij.
Meteen heet serveren, voor extra bite wat grof gemalen peper erbij.
Voor een stevigere maaltijd zou je er reepjes gebakken kipfilet bij kunnen of gebakken garnalen.