RECEPT SAMBAL GORENG BUNCIS

Pittig sperziebonen gerecht uit de Javaanse keuken

Groente gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • 100 gr. garnalen
  • 300 gr. boontjes (schoongemaakt en in stukjes)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl trasi
  • 1 el sambal oelek
  • 2 tl laos
  • 2-3 el tamarinde
  • zout en suiker naar smaak
  • 3 blaadjes daun salam
  • wat olie
  • 2 dl kokosmelk

Bereiding

Ui, knoflook, trasi, sambal, tamarinde, zout en suiker fijnwrijven in een vijzel. Daarna bakken in wat olie en de laos, daun salam en garnalen toevoegen. Boontjes toeveogen en kokosmelk erbij doen, laten koken tot de saus smeuig is en de boontjes gaar.

Recept 23 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie U vermeldt dat je de uien moet oeleken, ik heb echter van mijn Indonesche schoonmoeder geleerd om de uien in repen te snijden en die zo mee te fruiten.
Ook heb ik geleerd om de garnalen er het laatst bij te voegen.
Niet door laten koken tot de boontjes gaar zijn, ze moeten namelijk nog knapperig zijn.
Liefst 's ochtends of de dag er voor klaarmaken, dan kunnen de kruiden goed inwerken.
Verd alle lof voor uw site.