RECEPT ROERBAKSCHOTEL VAN GEHAKTE TOFU EN GROENTEN

Vegetarische gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • ROERBAKSCHOTEL VAN GEHAKTE TOFU EN GROENTEN voor 4 personen vegetarisch en veganistisch
  • 2 doosjes gehakte tofu
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 200 gram gare sperziebonen
  • 200 gram taugé
  • ˝ bos selderie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • sap van een halve sinaasappel
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 200 gram ongepelde rijst

Bereiding

wok
pan

Was de rijst en zet die met 6 dl water op. Kook de rijst gaar. Zet het gas af en laat nog 10 min. wellen.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde uien. Pers de knoflook boven de wok uit en meng met de uien. Voeg de gehakte tofu toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe er dan de geborstelde en in plakjes gesneden champignons bij. Strooi de chilipoeder er over. Voeg de gare sperziebonen en de gewassen taugé toe. Blus af met het sinaasappelsap en de sojasaus.

Serveer het gerecht in een ring van rijst.

Recept 9 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie een heerlijk recept, zeker in combinatie met peertjes in portsaus.
De selderie staat wel bij de ingrediënten maar niet bij de bereidingwijze.