RECEPT OVENGERECHT MET TOMAAT, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Dit gerecht kan ook door kinderen worden gemaakt vandaar de uitgebreide uitleg. Meer recepten voor kinderen op www.onlinekookboek.nl

Vegetarische gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • OVENGERECHT MET TOMAAT voor 4 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 4 mooie middelgrote aardappelen
  • 4 tomaten
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 100 gram geraspte oude kaas/ sojakaas voor veganisten
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper uit de molen

Bereiding

ovenschaal
mesje

De aardappelen laat je in de schil maar je boent ze wel goed schoon. Ook de tomaten was je. Snijd de aardappelen in mooie dunne plakken. Dat doe je ook met de tomaten. Neem de ovenschaal en leg een laagje aardappelplakken op de bodem. Daar op leg je een laag tomatenplakken.
Strooi er een beetje zout op en draai twee maal met de pepermolen. Dan strooi je er een theelepel oregano over en de helft van de kaas / sojakaas. Daar boven op gaan weer een laag aardappelplakken en daar op weer tomatenplakken. Weer zout, twee draaien peper en een theelepel oregano en de rest van de kaas / sojakaas.
Dan sprenkel je 4 eetlepels water over het geheel. Laat het even zakken. Nu nog de paneermeel er over en de olijfolie.
Zet de schaal in de oven en vraag aan je ouders of ze die aan willen zetten op 200 graden en 45 minuten willen laten bakken.

Recept 25 keer bezocht en 35 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Vond het een heel makkelijk, lekker gerecht (hoewel de schotel iets langer dan 45 min nodig had voor de aardappelschijfjes gaar waren), zeker aanrader!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb dit gerecht vanavond gemaakt. Heel erg lekker. Ik heb wel de tip opgevolgd door er courgette, champignons en meer kaas bij te doen, en ook 2 teentjes knoflook. Ik ga het zeker vaker maken.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heel erg lekker, ookal ben ik niet vegetarisch. Heb het zelf gemaakt met champignons, courgettes, en wat meer kaas en olijfolie. dan was het een acht waard, volgens de "jury"

Rw.