RECEPT KOMKOMMER MET PIKANTE VULLING
Groente gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 1 kleine komkommer
- 100 gram varkensgehakt (of half-om-half)
- 1 teentje knoflook
- zout, peper
- mespunt gemberpoeder
- 1 el gehakte bieslook
- 1 klein ei
- 1 el paneermeel
- halve el mosterd
- 2 el arachideolie (of slaolie)
- 75 ml kippenbouillon
- 1 el sojasaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 el droge sherry
- halve tl ve-tsin (optioneel)
Bereiding
Maak het gehakt aan met het gemberpoeder, de bieslook, het ei, het paneermeel, de mosterd, zout en peper en eventueel de ve-tsin. Vul de stukken komkommer met dit mengsel en snijd ze vervolgens in schijven van 1 cm.
Verhit de olie in een grote zware koekenpan. Doe de komkommerschijven erin en laat ze 20 minuten bakken. Keer ze tussentijds. Roer ondertussen de kippenbouillon, de soyasaus, de hoisinsaus en de sherry door elkaar. Haal de schijven uit de pan, houd ze warm, en giet het sausje in het achtergebleven braadvet. Laat kort opkoken en schep de saus over de schijven.
Tip: als de saus te dun is, voeg dan wat aangelengde maïzena of allesbinder toe.