RECEPT ITALIAANSE TOFU MET VLOERBROOD EN SALADE, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Een zalig pittig gerecht.

Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen

Ingredienten

  • ITALIAANSE TOFU MET VLOERBROOD EN SALADE
  • 1 ui [ vervangen door mespuntje asafetida in vedisch recept]
  • 1 doosje roerbaktofu poesta
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dl tomatenketchup
  • 2 theelepels arrowroot
  • zout
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
  • 1 klein gedroogd pepertje
  • VLOERBROOD
  • 400 gram volkorenmeel
  • 100 gram gerstemeel
  • ½ zakje gist
  • 2 theelepels zout
  • 3 dl lauw water
  • SALADE
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 mooie tomaat
  • 1 rode paprika
  • 50 gram feta [weglaten uit veganistisch recept]
  • 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
  • 100 gram ontpitte olijven

Bereiding

wok
knoflookpers
vijzel

Maak de pesto van olie, pitten, basilicum, oregano, tijm, pepertje en geperste knoflook in de vijzel.
Verhit de olie in de wok en bak de gesnipperde ui goudbruin. Voeg de tofu toe. Bak al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Voeg dan de pesto en wat zout toe. Daarna de ketchup en blus af met het water. Laat op zacht vuur 10 min. pruttelen. Los de arrowroot op in wat water en roer die door de tofu zodat een gebonden saus ontstaat.

brood:

kom
bakplaat

Kneed een soepel deeg van de ingrediënten. Laat het deeg in een afgedekte kom een uur rijzen. Kneed het na dat uur nog eens stevig door en vorm een mooi rond brood. Snijd een gelijkarmig kruis in het midden en plaats het deeg op de bakplaat. Schuif die in de oven en laat een half uur narijzen. Bak het brood daarna in 40 min. op 200 graden af.

salade:

Brokkel de feta in een schaal. Voeg de geperste knoflook toe. Snijd de olijven in dunne ringetjes. Snijd tomaat en paprika in stukken en de ijsbergsla in reepjes. Meng alles.

Serveer de tofu met het brood en de salade.

Recept 22 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!