RECEPT INKTVIS MET ZOUT EN PEPER

Recept voor een heerlijk gerecht met inktvis

Vis gerecht uit China voor 1 persoon

Ingredienten

  • 5-zout poeder
  • Gelijke delen van:
  • kippebouillon poeder
  • 5-spice poeder
  • selderijpoeder
  • gemberpoeder
  • zout
  • vers gemalen peper
  • wat bloem
  • water
  • verse Inktvis, genoeg voor 1 persoon, in kleine driehoekjes gesneden
  • 1/4 spaanse peper, of naar smaak, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 el shoaxing wijn

Bereiding

Verwarm olie om te frituren.

Meng wat water met bloem voor een licht beslagje en bedek de inktvis hiermee.

Frituur de inktvis heel kort in hete olie en laat uit lekken.

In wok wat olie verwarmen en daarin de peper, knoflook en sjalot verwarmen. Als het begint te ruiken de inktvis erbij en goed mengen. Bestrooien met zout poeder en peper naar smaak. Dan de el wijn erbij en goed mengen. Meteen serveren en eten!

Recept 4 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ziet er erg goed uit,
Ga dat uitproberen.
Sorry, even van mij geen e-mailadres. Maar dat komt door de huidige SPAM-cultuur.

Alvast bedankt voor dit verrassende recept.
Vriendelijke groet,
Ruud.